Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 3

• 40 756
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Как се получава трапец с един разрез?

# 511
Трапецът не е само равнобедрен. Кръцваш един триъгълник от едната страна на квадрата и получаваш правоъгълен трапец.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 21:31 от птица

# 512
  • Русе
Е, добре, де! Като срежеш квадрат, по каквато и да е линия, повече не можеш да имаш квадрат. Само на мен ли ми се струва толкова просто?

# 513
  • Пловдив
Просто си е, то затова беше за малка сума. Но като си хем несвикнал с "математика", хем вероятно леко шашнат...

Освен ако е тънък паралелепипед със страна квадрат и го срежеш по най-тънката страна, не квадратната. Сетих се за задачите с кибритени клечки. Wink

# 514
На мен ми е ясно, че не може да стане квадрат, просто не си представях и трапец.

# 515
  • Пловдив
Правоъгълен трапец, вече са отговорили.

# 516
Ами тя каза-не си представях, а не "не си представям" , което ще рече, че вече е разбрала.
Аз пък не схванах примера с паралелепипеда. И какво общо има с въпроса за разрязването на квадрат.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 19:58 от W

# 517
  • Пловдив
Пошегувах се, може би неподходящо. Нали има едни задачи с кибритени клечки с неочакван верен отговор - с преместване на една клечка да направиш квадрат, а отговорът е квадрат между четирите тънки крайчета на клечките.
Та се опитах и тук да измисля някаква аналогия на майтап, като да разцепиш квадрата на два по-тънки квадрата, все едно отлепяш лепенка от хартията и. Не става за отговор на Билаловия въпрос, разбира се.

# 518
  • София

Стани богат - епизод  от  22.12.2021

# 519
  • София
Мерси, по-късно ще го гледам от този линк, че просто изключих, а сега тръгвам за Мтрицата Simple Smile

# 520
Не е лош играч, но и не е чак толкова добър, колкото излиза от резултата му до тук.

# 521
В началото доста неубедително започна, но после се взе в ръце. Мисля, че много добре се справя! Човек не може всичко да знае, а и играта, като всяка игра, е и до голяма степен късмет! Важното е правилно да си прецениш силите, разпределиш жокерите и определиш тавана. А тук шахматът си казва думата, няма как ☺
Любопитно ми е докъде ще стигне и дали ще успее да спре навреме, ако потрябва.

# 522
Когато някой стигне до толкова голяма сума, обикновено се дъни в началото на следващия епизод. Дано да не стане така.

# 523
Хареса ми последният участник, за разлика от предишните.... има знания, приятно е да се гледа, не е отишъл просто да вземе едни хиляда - две хиляди лева с помощ от жокерите. Понякога въпросите за повече пари са по-лесни от тези за по-малка сума.

# 524
Харесва ми, че в самото начало можем да видим въпроси за много пари. Тези, които се отказват, за да вземат 1500 лева, са ми скучни.
На този участник въпросите му не са лесни, дори и тези за под 500 лева, но от друга страна знанията му не са толкова големи, не анализира много, сякаш кара и на интуиция. Няма значение де, за мен беше кеф да гледам днес.

Общи условия

Активация на акаунт