Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 юни 2019, 22:00 ч.

Ако има адвокати, нека отговорят

 • 1 715
 • 46
 •   1
Отговори
# 30
 • Варна
 • Мнения: 739
Движимо имущество може да бъде описано, ако се докаже с фактури ,
 че е на баща Ви.
 Той е постъпил крайно некорентно, спрямо родителите си и вас .
Направете отказ на пълномощното.
Обсъдете с родителите на баща Ви , имуществото, което ще наследи от тях.
Биха могли да го прехвърлят
 по -целесъобразно на други наследници.

# 31
 • Мнения: 20
Движимо имущество може да бъде описано, ако се докаже с фактури ,
 че е на баща Ви.
 Той е постъпил крайно некорентно, спрямо родителите си и вас .
Направете отказ на пълномощното.
Обсъдете с родителите на баща Ви , имуществото, което ще наследи от тях.
Биха могли да го прехвърлят
 по -целесъобразно на други наследници.

Здравейте, Viviana91!
Снощи си преглеждах гаранционните карти и като цяло документите, които имам за всичко вкъщи. За щастие пазя всичко! Няма нищо на името на баща ми от гаранционните карти... Притеснява ме само, че имаме няколко, на които има само дата и печат от магазините, от които са ни закупени вещите, но име на притежател продавачите не са записали. Нещата реално са си наши и татко не е дал и стотинка за тях. Могат ли да се допишат? Нямаме документи само за 3-4 шкафа (1 за обувки, 2 за телевизор и един обикновен в килера), както и за огледалото и шкафът с мивката, които са в банята...

# 32
 • Мнения: 1 776
Даже е добре да си ги допишете, в почти никой магазин не попълват имена в гаранционната карта

# 33
 • Мнения: 20
Даже е добре да си ги допишете, в почти никой магазин не попълват имена в гаранционната карта
Благодаря ти, brummmm! Simple Smile
Това и ще направя. За щастие не са много.

# 34
 • Мнения: 920
Привет,
ЧСИ няма кой знае какви възможности, но колекторските фирми работят по този начин - звънят на всички познати на длъжника, това е буквално тормоз с цел по-бързо да си съберат парите или дори някой друг да ги плати.

Вашият ипотекиран апартамент няма кой с пръстче да го пипне, спокойно, поне не и от събирачите на дългове, не и за дълга на баща ви.   
Привет, Ronald! Simple Smile Благодаря за отговора!
А могат ли да посегнат на движимото ни имущество, в т.ч. мебели, ел. уреди?
Днес се свързах с адвокат. Говорил е с някой в кантората на въпросното ЧСИ и от там са му казали, че банката вече имала искане да съберат от роднините на баща ми дълговете, чрез опис на движимото имущество. Родители, деца, братя, сестри...всички, които сме свързани с него.
Адвокатът ми предложи да някаква декларация, която щяла да ме освободи от дълговете на татко, докато е жив. Някой знае ли за нещо такова?
Не можахме още днес да я направим, защото адвокатът не е от нашата област и ще трябва да изчакаме няколко дни, докато дойде...
Не се притеснявайте, нямат право да влизат във вашия дом, нито да описват каквото и да било. Те просто блъфират. Дори баща ви да дължи милиарди докато е жив от вас никой нищо не може да изисква. Ако вашият баща няма адресна регистрация за настоящ или постоянен адрес във вашето жилище нямат никакво право да го търсят там. Ако все пак някой ви цъфне на вратата можете да повикате полиция и да подадете оплакване за тормоз.
Можете да се свържете с омбудсмана на Р България чрез формата за сигнали в сайта на институцията. Там можете да изложите проблема, като прикачите и файлове с документи ако имате такива (писма от банката или ЧСИ). Обикновено отговарят в рамките на месец със становище относно казуса ви.

# 35
 • Мнения: 1 588
Много се филмирате, ЧСИ нито може на вас, нито на баба и дядо да направят каквото и да е било.Те просто се държат адски безпардонно към близките на кредитополучателя.Щом няма нищо на негово име ще му вземат точно едното нищо,нека да е жив и здрав и да си изплати кредита а вие си гледайте детенцето и семейството.

# 36
 • Мнения: 703
Е... у баба и дядо могат да идат на опис. Ама съкровища надали ще намерят. Но... не се обиждай, авторке, но баба ти и дядо ти са възпитали баща ти по някакъв начин и случващото се е заради неговите разбирания как се държи човек по отношение на близките си и на задълженията си. Такова дете са отгледали, такива неща им се случват. Всеки може да задлъжнее, но да изчезне и да остави близките си да се тормозят - не трябва.

# 37
 • Мнения: 46
Не се крийте от прозовкари, получавайте си призовките. Защото в ГПК, ясно са уредени правилата, ако призованото лице не бъде открито. Няма защо да ги разказвам тук, а ще генерализирам, че макар една призовка да не е връчена фактически, тя ще се счита връчена. И то законодателят го е измислил това, за да не се разтъкава един процес по 20 години и длъжникът вечно да е длъжник, а кредиторът вечно кредитор. Намерете си читав гражданскоправен адвокат и действайте без емоция. И не се доверявайте на познати, това че се имате, не означава, че са специалисти в определена област на правото.
Ако баща ви междувременно почине не се отказвайте от наследство а приемайте наследство под опис.
Много ми е интересно обаче коя е тая банка която го раздава ей така тия заеми. Като вложител питам, защото не е в мой интерес да си държа спестяванията в банка, която има лоши кредити от по 10 Хил. Това хич пък не е нормално.

# 38
 • Мнения: 5
Здравейте, имам нужда от консултация с адвокат. Става въпрос за лекарска небрежност от страна една стоматологична клиника. Имам нужда от адвокат, който се занимава точно с такива дела. Благодаря предварително. Пишете ми на лично.

# 39
 • Мнения: 20
Много благодаря на всички! Simple Smile Всеки ваш коментар ми беше от полза!
Zornitsa A, няма смисъл да приемам наследство по опис един ден, защото той няма абсолютно нищо с нищо, освен кредитите...
Lorelada, изобщо дори не се засягам, защото това, което си написала си е чистата истина, за съжаление... Това, от което бих била най-горда, е един ден да видя, че детето ми е розсъдлив и умен човек, който обмисля много добре действията си...и не прилича на дядо си Simple Smile Приятна вечер на всички! Hug

# 40
 • Мнения: 1 018
Задължително приемете по опис. Това, че си мислите, че няма нищо, въобще не означава, че няма да има много ... дългове.
Възможни са хиляди варианти и е безсмислено да се гадае, този начин на приемане нито е сложен, нито е скъп, нито е задъжлително да има нещо останало за да го реализрате. Сроковете за това приемане са кратки, а сроковете, в които може да разберете какво има, ги превъзхождат в пъти. Така срещу скромна сума ще си имате спокойствието.

# 41
 • Mediterraneo
 • Мнения: 22 258
Какво приемане по опис, бе хора, човекът е жив, просто е длъжник! 10 хиляди дължи, не дължи милиони. Авторката се е филмирала прекалено много, 100 човека й казаха, че няма никаква опасност, тя тръгна да дописва гаранционни карти.

# 42
 • Мнения: 1 018
Опасност да и вземат реално нещо към днешна дата - не виждам.

Опасност да и звънят и формално да я притесняват ако е по-чувствителна, а те са по-агресивни и активни - има.

Опасност след време при наследяване да има въпроси, с които да се наложи да се справи ( не да и вземат нещо) - изглежда да има.

Дали ще има нещо за наследяване освен дългове ( да е жив и здрав бащата!) - отсега не може да се каже, затова стана дума за приемане по опис.

# 43
 • Мнения: 35 199
Не, нищо не могат да Ви вземат на Вас и нямат право да влизат във Вашето жилище, ЧСИ-то само блъфира, за да се стреснете и платите доброволно. Казвам го, защото аз съм била... кредитор. Тъй се събирало то. Simple Smile При баба ви и дядо Ви обаче спокойно могат да влязат и да опишат вещите, щом там е неговия адрес. Те могат пък да доказват, че са техни (с документ за покупката им). Добре де, ама я сериозно - като ги опишат какво? Какви са тези луксозни и продаваеми вещи, които имат дядо и баба? Старата печка или компотите от мазето? Банката трудно ще си вземе парите...

Щом там се води че живее баща ви, ЧСИ може да влезе и да опише вещите. Бабата и дядото може да оспорят описа, но щом те нямат документи, доказващи, че вещите са техни....това оспорване е безпредметно - ще бъде отхвърлено от съда.

# 44
 • Mediterraneo
 • Мнения: 22 258
И това не е голяма болка. ЧСИ ще опише, ама нищо няма да вземе, нали е ясно. Минавала съм през подобни неща, говоря от личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт