Чернобил НВО - 2

• 22 079
  • 453
  •   1
Отговори
# 360
Очертава се като непретенциозен шпионски сериал. Сигурно няма да е    как американския шпион взривява централата точно, че би било прекалено тъпо.
Предполагам, че няма да става за гледане.
Което не е нещо необичайно,
в последните години няма наистина як руски сериал.

А и Чернобил е сериал събитие,  скоро едва ли ще видим толкова високо качество.

# 361
Значи истината е уж, че американски агент на ЦРУ е повредил атомната централа за да срине СССР?  Joy
Дали ще има и някакви доказателства се чудя?
Все пак доста хора преживели си казват, че е достоверен сериала на НВО. Но всеки да се чувства свободен да вярва на каквото си иска.
На руснаците им е по-лесно да вярват, че американците са виновни, отколкото да признаят некадърността на управляващите и на някои работещи в Чернобил.
Извинявам се,
Но вие гледали ли сте сериала на Русия, та знаете кой агент какво е предизвикал?
За мен е несериозно да се коментира сериал, който не е гледан.
Не съм сигурна, че в руския вариант обвиняват агентът на ЦРУ. До колкото си спомням от анотацията, се споменава, че агентът е изпратен в Припят, за да души какво се случва, но не помня в анотацията да се твърди, че той е предизвикал аварията. Подобно нещо едва ли ще си позволят руснаците, защото това ще предизвика скандал със световно значение.
Някой гледал ли е сериалът, или той още не е излязъл? И кога ще излезе? Гредах трейлъра, но е доста неясен.
И въпреки това, честно казано, при това съперничество между двете държави, със сигурност няма да се учудя, ако руският вариант прокрадва идеята за конспирация.
Естествено така ще е по-лесно да се оправдаят, но пък и аз някъде четох, че наистина е имало такива съмнения от тяхна страна, така че няма да се учудя, ако все пак дръзнат да ги прокарат.
Така или иначе сериалът е хубаво да се гледа, преди да се коментира!
А, че няма да бие американския "Чернобил" - то е ясно.

# 362
Вие ще ме извините. Не мога да гледам нещо дето не е излязло.
А като излезе, когато си реша, тогава ще му дам шанс и ще го гледам. Ако ме грабне де  Laughing

# 363
Аз мисля, че ще го пропусна. Нещо ми е много нелеп тоя синопсис, агенти,  ЦРУ,  ала бала. Особено сега, като прочетох и видях толкова тежки неща, не ми се гледа някоя дивотия с шпиони.

Ако е нещо съществено, то ще се чуе Simple Smile

# 364
  • Другата България
Естествено че ще гледам ако преценя.
А мисля, че ще преценя да не гледам. ☺
Това не ми пречи да имам мнение базирано на прочетеното за руския сериал. Което е пълна тъпня, без извинение.

# 365
Човек може да има, каквито си поиска предубеждения и да прави каквото си иска в живота! Включително и да коментира
негледани сериали.
Лично аз ще коментирам самия сериал, едва след като го изгледам, не заради друго, а за да съм подготвена по темата и да не се изказвам неподготвена.
Още от сега предусещам, че вероятно няма да ми хареса, но ще го изгледам въпреки това.
Принципно харесвам руското кино, особено романтичните филми и гледам всеки нов филм, който е преведен на бг. За съжаление не зная руски, но ако знаех, щях да изгледам доста повече техни филми.

# 366
  • Другата България
Човек може да е изгледал 123456789 сериала и пак да се изкаже неподготвен.
Изобщо всеки може да си се изказва когато и както прецени,  въпрос на гледна точка и лични предпочитания 

# 367
  • София
И аз първо гледам, после коментирам. Хич не бих се изненадала, да е имало агенти в Припят и не само американски. Както и никой не вярвам да отрича, че агенти на различни държави има и в момента на ключови места. Не вярвам в сериала агентът да бъде изкаран виновен за аварията, просто част от сюжета ще е свързана и с него.

# 368
Цитат
Хич не бих се изненадала, да е имало агенти в Припят и не само американски.

Това сериозно ли го мислиш? Агенти - американски? Не, въобще чужденци - в СССР? #Crazy

# 369
Цитат

Това сериозно ли го мислиш? Агенти - американски? Не, въобще чужденци - в СССР? #Crazy
Естествено, че е имало и продължава да има.

# 370
Цитат

Може ли да не пишеш с голям текст и с почернени букви? На интересна ли се правиш?

# 371
Цитат

Естествено, че е имало и продължава да има.

И ей така свободно се разхождат из Припят, влизат в атомната централа и я взривяват?
Някой от пишещите тук посещавал ли е СССР? Има ли представа от режима на движение в СССР?

Цитат

Може ли да не пишеш с голям текст и с почернени букви? На интересна ли се правиш?

Не. Не нарушавам никакви правила. На каква се правя не е твоя работа.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 21:41 от LU4IQ

# 372
Лучия, просто е смешно да си мислиш, че студена война не е имало и няма.
Нито КГБ, пардон ФСБ, нито ЦРУ  (да не споменавам другите европейски разузнавателни централи) са спрели да се наблюдават и разменят информации. Не можеш да знаеш кой е двоен агент или само чуждестранен такъв.
Ако те интересува темата, вземи погледни сериала Berlin Station.
Никъде не съм твърдяла, че точно агенти са виновни за катастрофата, нито че е имало агенти точно в Припят. Просто коментирам, че е имало и все още има агенти навсякъде из бившия СССР.

# 373
Като гледам какви спорове се развиват в темата, въобще не се учудвам какви ще са споровете между руснаци и американци по повод същия сериал.
Ние тук ще се самоизядем, а очакваме те да си стоят и да не отвръщат на удара с удар.
Смешно или не - факт е че "Империята отвръща на удара".
И май точно затова аз пък ще го гледам сериала, за да видя и другата гледна точка.

# 374
Вечерница, хайде първо да уточним за агенти или за диверсанти говорим - в случая с Чернобил би трябвало да са диверсанти. В първите часове след аварията е имало версия за американска диверсия. Това го разказват в спомените си участници в разследването - в един от документалните филми за който имаше линк тук в темата. И даже са го издирвали, понеже никой не го открил, та съмненията били удобни за версията, но за кратко. Оказал се загиналият при взрива /забравих му името/ на когото по - късно издигат паметник.
Това разказват и няколко човека в спомените си в "Чернобилска молитва", но там вече става дума за слухове, които свободно се разнасят сред населението.
Припят е град, построен специално за работещите в централата. Външен човек там не би останал незабелязан даже час. Вербуван от чужди служби руснак да взриви централата означава, че е наясно с по - нататъшната си съдба - смърт.
Ако съветските служби тогава са имали едно доказателство за диверсия, нямаше да има дело, съд и присъда за Дятлов и останалите. Записките на Легасов също са достъпни в интернет и който ги е прочел, не би твърдил, че вярва в измислени конспирации и фантасмагории. Никой не знае броя на набедените за агенти на империализма невинни руснаци, изпратени по лагери, та ще оставят някой истински диверсант да им взриви атомна централа.

Общи условия

Активация на акаунт