Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 41 352
  • 823
  •   1
Отговори
# 60
Така го изстреля, все едно са съседни квартали хахахах

# 61
До Хиподрума в частите, които не са непосредствено на бул. "България" и бул. "Цар Борис III", какъв транспорт има? Един бавен и нередовен тролей.
В случая не агитирам за споменатия Студентски град (не го броя за квартал, а за вертеп с порутени общежития), а се чудя как иначе прилични квартали са лишени от всякаква нормална инфраструктура. Впрочем то новото строителство и трафикът около "Нишава" веднага го вадят от списъка с приличните Simple Smile

# 62
Anivas пита за кв. Белите брези. Имаше пусната тема, но са я преместили тук и не става ясно за кой квартал е въпроса.

# 63
  • София
До Хиподрума в частите, които не са непосредствено на бул. "България" и бул. "Цар Борис III", какъв транспорт има? Един бавен и нередовен тролей.
В случая не агитирам за споменатия Студентски град (не го броя за квартал, а за вертеп с порутени общежития), а се чудя как иначе прилични квартали са лишени от всякаква нормална инфраструктура. Впрочем то новото строителство и трафикът около "Нишава" веднага го вадят от списъка с приличните Simple Smile
Трамвай 7 също. Автобуси 204, 604, 64, 102 дали също не минава по България
Като гледам полупразни рейсове, мисля, че на живеещите там не им трябват. Имам познати, които са родени тук и пак не са се качвали на ГТ откакто са взели книжка, а какво да кажа за придошлите.
Където имаше едно-двуфамилни къщи с двор, днес са кооперации. Улиците същите, а колите и трафикът са в пъти повече. Слатина, Бели брези, новото строителство в Хиподрума, Борис III към Пирогов.

# 64
Трамвай 7 също. Автобуси 204, 604, 64, 102 дали също не минава по България
Изобщо прочете ли какво написах, частите от квартала, които не са до бул. България и бул. "Цар Борис" (където минават други трамваи). Той не е чак толкова малък. Да ходиш 10-15 минути до спирката зиме, лете не е като да имаш спирка пред блока.
Иначе знам ги тия, дето ходят и до тоалетната с колата, надявам се със законови мерки да бъдат все по-ограничавани Simple Smile
Ама за тази цел трябва и общественият транспорт да е на ниво.

# 65
  • София
Да, прочетох. Това се отнася за всички квартали. 10 минути не е чак толкова много, едва ли в други квартали пред всеки блок има спирка.
Има и едно нещо, наречено прекачване. До Ст. град съм пътувала оттам с 3 неща, но има варианти, а дори с тм 19 се стигаше директно, макар и за повече от час. Не е като да имаш само 1 рейс на 20 минути.

# 66
До другите части на Хиподрума има трамвай 5, което не е много малко. Отделно има автобуси, които могат да се хващат от ,,България” и ,,Гоце Делчев”. Отделно, че това е относително близък до центъра квартал, разходката от там до НДК е много приятна. Редовно си я правих, когато живеех в него.

# 67
  • В планината / На морето
Кои са кварталите с най-добър градски транспорт в София ?

# 68
Според мен тези с метрото и частите на тези квартали, които са близо до бул.България, Цар Борис III и Цариградско шосе.

# 69
Най-добрият градски транспорт в София е метрото, също и трамваите, но с отделно трасе, като 5-цата. Какъвто и друг транспорт да има, все виси в задръстванията. Бус лентите донякъде помагат, но като цяло, най-добре извън трафика на колите, с отделно трасе.
Според мен тези с метрото и частите на тези квартали, които са близо до бул.България, Цар Борис III и Цариградско шосе.
Така е, но с уговорката, че ако си близо до тези булеварди, е адски шум и мръсотия, а ако си далеч, не е съвсем удобно. Няма перфектно решение Simple Smile За мен лично е по-добре да си далеч и да ходиш 10-15 мин пеш, но за други не е така.

# 70
  • София
От кварталите, в които съм живяла, Гео Милев ми беше най-удобен като транспорт - с уговорката, че можех да хвана трамвай 20, автобус 72, а и за 7-8 минути ходене да отида до Плиска, където изборът беше още по-голям.

В Люлин 2, Дружба 2, за Драгалевци да не говорим, транспортът ми се струваше много ограничен.

Сега в центъра също съм доволна, има трамваи, тролеи, метрото при СУ (не ползвам, но това е мой здравословен проблем, не общински).

# 71
В централните райони има повече опции за транспорт, нормално е. Там са и пресечните точки на линиите на метрото.
На мен Хиподрума ми се струва добре уреден откъм транспорт с уговорката, че не съм живяла в него, но за мен 10-15 мин пеш до спирката са ок. Иначе няма квартал, в който на всички места в него да си на 2 мин от спирка, тоест, зависи и конкретният имот къде точно е в квартала. 

# 72
Зависи и за къде пътуваш все пак. Аз мога да стигна навсякъде от нас, защото има автобуси до метро и центъра, но всичко става бавно и с прекачвания. Същото важи за Студентски град (понеже се спомена). Виж от Хиподрума понеже е с по-благоприятно разположение, пътуването е по-поносимо. Когато живеех там, работех в парк хотел Москва, после на летището и пътуването беше ОК. Преместих се по на юг и стана ужас, затова и напуснах.

# 73
Зависи и за къде пътуваш все пак. Аз мога да стигна навсякъде от нас, защото има автобуси до метро и центъра, но всичко става бавно и с прекачвания. Същото важи за Студентски град (понеже се спомена). Виж от Хиподрума понеже е с по-благоприятно разположение, пътуването е по-поносимо. Когато живеех там, работех в парк хотел Москва, после на летището и пътуването беше ОК. Преместих се по на юг и стана ужас, затова и напуснах.
Така е. В София ГТ стига почти навсякъде, малко са местата без  (не се сещам дори за такова), но някъде е бъзро и лесно, а другаде бавно и с прекачвания. То и от Драгалевци, понеже се спомена като зле уреден откъм ГТ, може да се стигне навсякъде с ГТ, има автобус 64 до метрото (МС Витоша), а в другата посока  до Центъра по хигиена (МА), а на предишната спирка Гешов съвем скоро ще има и метростанция. Но темата е за бързо и удобно с ГТ, а не просто да има ГТ, с който да може да се стигне навсякъде.
Хиподрума е добре уреден транспортно, с уговорката, че ако си в тихите части навъре, ще има десетина минути ходене пеш. В Иван Вазов е същото. Ако някой иска без ходене пеш, търси жилище на самите булеварди, които ограждат квартала, и се примирява с шум и мръсотия (в общия случай).  

# 74
  • В планината / На морето
От кварталите, в които съм живяла, Гео Милев ми беше най-удобен като транспорт - с уговорката, че можех да хвана трамвай 20, автобус 72, а и за 7-8 минути ходене да отида до Плиска, където изборът беше още по-голям.

В Люлин 2, Дружба 2, за Драгалевци да не говорим, транспортът ми се струваше много ограничен.

Сега в центъра също съм доволна, има трамваи, тролеи, метрото при СУ (не ползвам, но това е мой здравословен проблем, не общински).
Дружба 2 има много транспорт - автобуси, тролей , трамвай, маршрутки, а  вече и метро, дори 2 метра

Общи условия

Активация на акаунт