Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 320
  • 823
  •   1
Отговори
# 300
Кварталът е с много добра инфраструктура и транспорт и няма притеснения с цигани. Иначе е грозен с разпадащите се ЕПК, спор няма. Районът се нуждае от по-добра поддръжка и обновяване на соц сградния фонд, но пък паркът го облагороди много. Аз не живея там, а в близката част на центъра, но Мол София и Лидълът срещу него са ми кварталните големи магазини, тичаме в парка Възраждане, детето ми играеше тенис там. Та имам постоянни наблюдения, не е като да съм минавала веднъж-дваж.
Но за мен лично е много трудно да сложа граница между Зоната и Сердика, която с отдалечаване от мола става все по-голям мрак - възможно е брокерите да послъгват по този въпрос, тъй като няма ясно отграничение между двата квартала.
Не е за пренебрегване и фактът, че в Зона Б5 са били целенасочено заселвани културни дейци  и хора на изкуството - вярно, че много апартаменти са препродадени и сменили собствеността си оттогава, но и не е като да е квартал с работници от Кремиковци.

# 301
  • София
Какво говорите хора, не е въпроса на кой какво му е угодно и му харесва. Там има най-подтискащата гледка в София.
Точно това е въпросът. За теб- едно, за друг- друго. Не си инстанция. И това не са факти, че да ги представяш за такива. "Потискащ" е лично възприятие и толкова.
Каква пък тук инстация и кой говори за инстанция. Казах само, че е супер подтискащо там с тези бетонни ЕПК-та, тип гето, от хиляди хора на едно място. И че са на пътя на циганите.
Не и не, били близо до Центъра. Да, но и това не ги спасява.
Има купища градове и в Европа и в САЩ където гето-то е точно в Даун Таун и се образува точно около свърталища на емигранти, черни и всякакви и това че са в Центъра не ги спасява. В България ако се образува такова то ще е именнно по тази линия Зони- те, Банишора към Централана Гара.... това казах  . И даже има наченки на това, та дори да не го виждате.
Този стар Мол е тесен и кофти, нуждае се от ремонт, около него има много подозрителни типове, дюнерджийници и магазини за алкохол, абе кофти е.... минават си оттам циганите и са близо хем до гетото на Величков, Красна Поляна, и Западен парк, хем до Христо Ботев и ул Симеон и Лъвов Мост, към Централна Гара и т.н.

Ами не е най-хубавия район и няма що да се лъжем сега въпреки че е уж ЦЕНТЪР. Като седне някой да го величае ми е странно. И то хора, които от години живеят там. Пък то точно там преди години беше ужасно място, напълно ужасно. Сега се полагат грижи , да, и то в последните няколко години,  но какво ще стане занапред..... с тези съседни квартали, ясно е, по-добре да инвестира човек другаде ? Вие инак пак си го харесвайте.

# 302
Оставам с впечатление, че за теб "дюнерджийница" е мръсна дума. Накрая сигурно ще излезе, че живееш в шикозния събърб МанЛи. Просто споделяме мнения и наблюдения, няма нужда да се "фъчкаш", както казваше баба ми. В София ако има централно градско гето, то не е там, а около Женския пазар и Сточна гара, и пак не е, каквото си представяш.

Иначе и аз не бих инвестирала в този район, но защото е потрошено ЕПК, не за друго. Сграда над 5-6 етажа не я броя изобщо за нищо - просто личен вкус.

# 303
Няма гето нито около женския, нито около Сточна гара вече.

# 304
Да, ама ако питаш слизащите в центъра на тримесечие, там е смъртно опасно.

# 305
  • Най-красивата страна
Какво мислите за квартал,,Изток,,?
Струва ли си да се продадат два големи апартамента в ,,Люлин 7,,
и да се купи едно жилище в ,,Изток,,.,което после да се даде под наем?

# 306
Аз да попитам какво от това, че нещо било до центъра? Какво толкова правите в този център? Аз в годината веднъж я сляза до там я не. Мога да издържа точно половин час да съм долу в София. После нервичките много сериозно ми се изопват. Това го казвам от позицията на човек с родна къща на 50м от НДК и израсъл там и в Иван Вазов (при другата баба). Повече за нищо на света не бих си го причинила. Да живея в Зоната няма как да стане. Дори и пари да ми дават не бих. По-добре да си тегля ножа.

# 307
В Изток има търсене на апартаменти под наем, но се съмнявам, че един апартамент тук ще даде повече наем от два другаде, ако са в нормално състояние.
Също така - сметнете добре разходите, които биха съпътствали две продажби и една покупка. За мен има смисъл само, ако ще се живее на новото място, но това си е мое мнение естествено.
Успех каквото и да решите )))

# 308
  • София
Оставам с впечатление, че за теб "дюнерджийница" е мръсна дума. Накрая сигурно ще излезе, че живееш в шикозния събърб МанЛи. Просто споделяме мнения и наблюдения, няма нужда да се "фъчкаш", както казваше баба ми. В София ако има централно градско гето, то не е там, а около Женския пазар и Сточна гара, и пак не е, каквото си представяш.

Иначе и аз не бих инвестирала в този район, но защото е потрошено ЕПК, не за друго. Сграда над 5-6 етажа не я броя изобщо за нищо - просто личен вкус.
Да, тъкмо в МанЛи живея, ако не съм в Зона-та съм в МанЛи..... що за безумен извод и от къде се пръкна....?
Оk, Зона-та е супер , хиляди хора един върху друг в ЕПК-та, без място за паркиране .... и минават покрай вас трамваи пълни с цигани....... но сте в Центъра....  съгласих се... Grinning.. хайде със здраве....

# 309
Аз да попитам какво от това, че нещо било до центъра? Какво толкова правите в този център? Аз в годината веднъж я сляза до там я не. Мога да издържа точно половин час да съм долу в София. После нервичките много сериозно ми се изопват. Това го казвам от позицията на човек с родна къща на 50м от НДК и израсъл там и в Иван Вазов (при другата баба). Повече за нищо на света не бих си го причинила. Да живея в Зоната няма как да стане. Дори и пари да ми дават не бих. По-добре да си тегля ножа.

Еми, всеки си има лични предпочитания. Представи си всеки като тебе да почне да обяснява какво му харесва и какво не. Ще стане като в детската градина. Изтъквам центъра като предимство от гледна точка на транспорт, магазини, заведения, забавление, култура, спорт, училища и атмосфера. Естествено има и много недостатъци, но в крайна сметка всеки си преценява сам за себе си като сложи нещата на везната.

# 310
Какво толкова правите в този център?
Отговарям без абсолютно никакво заяждане - ходя пеша (когато се налага да се иде до квартал - ползвам метро или трамвай, да шофирам не обичам). Пеша до работа, пеша до училище и детска градина на децата, на пазар, до институции. Пазарувам стоки от първа необходимост, както и дрехи и обувки в малки магазинчета, а не в хипермаркети и молове. Посещавам заведения с приятели. Ходя на кино, театър, изложба, спорт - отново пеша в рамките на минути, не се налага да се съобразявам с трафик, паркоместа, състояние на автомобила, дали съм пила една бира или не. Сега в жегите вечер след 22-23 ч. сме на фонтаните в градската. Такива простички работи.  Наистина хората са различни.

Оk, Зона-та е супер , хиляди хора един върху друг в ЕПК-та, без място за паркиране .... и минават покрай вас трамваи пълни с цигани....... но сте в Центъра....  съгласих се... Grinning.. хайде със здраве....
Дървен философ с кукувичка Wink, не знам кой е с безумните изводи, но в поста си ясно съм заявила, че не живея в зоната, не съм живяла и нямам намерение да инвестирам там. Позволих си само да споделя дългогодишни наблюдения върху квартала.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 12:43 от Параход

# 311
  • София
Това ми звучи нелогично. 2 апартамента под наем ще носят по-висок абсолютен доход (макар и в Люлин), имате все някаква диверсификация (и да остане празен единия, другия наем си идва), да не говорим че разликата в наемите на големи и малки апартаменти е непропорционална спрямо разликата в продажната цена.
Зависи и от състоянието на наличните апартаменти разбира се, може и да е по-добре да се продават, но аз не бих си събрала всички яйца в един апартамент ако мога да диверсифицирам. То аз бих продала 2те ако са СС и бих взела 2 малки двустайни НС в близък за мен квартал (за да е лесно обслужването), но това си е мое лично мнение.

# 312
  • София
Въпрос на лично предпочитание. За мен повечето квартали са грозни, докато районът около баба ми (Графа и 6-ти септември) и където сме ние (близо до Заимов) ми е приятен за окото: по-старо строителство, почти всяка сграда си има облик и душа. Сега, може някой и да припада от любов по панелките и НС, но за мен лично са кофти. Когато търсех да купя жилище изрично казах, че искам стара тухла.

Друго важно: почти всичко, което ме интересува, ми е на пешеходно разстояние. Операта, театрите, зала България, любимата метълска кръчма, Столична библиотека, Софийския университет, парк Заимов. Борисовата също е сравнително близо, ходя пеша до там с дете и куче. Обичам и Докторската градинка, но там куч винаги трябва да е повод.
Отделно дъщеря ми учи в 112-то на Дондуков, частната й занималня е на сто метра, а курсът по програмиране, който посещава, е на Кракра. Единствено балетът й е на НДК, но с тролей се стига бързо.

Когато живеех в Дружба, Драгалевци и прочие, гореизброените локации бяха далече и не бях хепи. Е, тогава нямах дете, за да гледам училища и занимални, но останалото пак ми липсваше.

Бих си теглила ножа, образно казано, ако трябва да живея пак по кварталите и да “слизам” до центъра.

# 313
  • София
Иначе е грозен с разпадащите се ЕПК, спор няма.
Koe е това ЕПК в зоната дето е тръгнало да се разпада???

# 314
Какво бих направил аз: пускам двата в Люлин под наем. Ипотекирам ги. Купувам с кредит Изток.
От три наема дано ти се покрие вноската по кредита. А пестиш и от разходи по двете продажби.

Общи условия

Активация на акаунт