Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 318
  • 823
  •   1
Отговори
# 315
Какво мислите за квартал,,Изток,,?
Струва ли си да се продадат два големи апартамента в ,,Люлин 7,,
и да се купи едно жилище в ,,Изток,,.,което после да се даде под наем?
Какво бих направил аз: пускам двата в Люлин под наем. Ипотекирам ги. Купувам с кредит Изток.
От три наема дано ти се покрие вноската по кредита. А пестиш и от разходи по двете продажби.

И къв е смисъла на това упражнение?

# 316
Да, а какво става, ако някой или всички от апартаментите стоят празни? Публична продан? Щото наемът никога не е гарантиран.

# 317
  • Най-красивата страна
Мислим,че Изток е по-добрия квартал и от там можем да вземем по-висок наем.Ако купим жилище ново строителство.
Апартаментите в Люлин са стари,правихме козметичен ремонт и сега са в прилично състояние.

# 318
А какво търсите? По-високи доходи сега или по-дългосрочна инвестиция?

# 319
  • Най-красивата страна
По-дългосрочна инвестиция.

# 320
  • София
Ако е за инвестиция, Изток е много по-добър от Люлин. Аз лично бих разкарала двата в Люлин и бих купила в Изток.

# 321
НС в Изток клони към 3000 евро на кв.м. на ш и з. Скоро гледах едно на 180 х. - тристаен, чиста площ 75 квадрата, груб строеж, не зная дали и ДДС -то влиза в тази цена. Не е ли малко....супер неизгодно това? Кога ще си изплатите инвестицията?

# 322
  • София
Само като си помисля колко такси ще глътнат продажбите и покупката и лошо ми става. Къде са в Люлин, около 500 най-малко на всеки ще им взимате, в Изгрев може и повече, но там НС за покупка ще е майка плаче.

# 323
Освен разходите по сделката, по обзавеждане на новия имот и т.н., има значение и къде в Изток се намира той (къде в Люлин, за което те питат в предния пост, също има значение, но по-малко). Защото хубавата част на Изток е с много старо строителство. Автогара Юг и Изгрев административно са кв. Изток, ама... друг път.

# 324
  • Най-красивата страна
Аз писах назад в темата,че става въпрос за Люлин 7.Целта ни е да продадем двете стари жилища и да купим едно ново в по-добър район.Дори и новото жилище да е по-малко.

# 325
Veni,
получила си доста разумни мнения дотук. Ще ги повторя и аз. Идеята ви е добра, но ако ще живеете в това по-класно жилище с по-високо качество на живот в квартала. Ако е за инвестиция, няма много смисъл.

# 326
Ма то освен по-малко ще е и доста по-скъпо, а и за 75 квадрата тристаен какъв наем мислите че ще вземате дори и в Изток? Разгледайте малко офертните цени на наемите в имот бг и вижте "конкуренцията" какво предлага и се ориентирайте.

# 327
  • Най-красивата страна
Благодаря на всички ви за съветите.Ще помисля още малко и ще разгледам цените.

# 328
Точно така. Виж какъв наем би взимала за двата имота в Люлин при сегашното им състояние и провери какъв би бил наема на апартамент в нова сграда в хубав квартал. Като цяло е много важно дали има и най-вече дали тенденцията е към увеличаване на циганите около апартаментите ви в Люлин. Ако са в хубава за квартала част и няма мотаещи се цигани е възможно да няма смисъл от замяната.

# 329
... Автогара Юг и Изгрев административно са кв. Изток, ама... друг път.
Точно, ама друг път.
Кв Изток е в район Изгрев Wink

Общи условия

Активация на акаунт