Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 296
  • 823
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз години наред живях насреща с олюпен калкан на 12-етажен блок, и то с реклама от времето на соца, Сигурно вече съм за 4-ти км Преди не помня колко години поне измазаха отгоре с бяла боя.
Ако работиш по 10 часа и се прибираш по тъмно, гледката ти е последна грижа

# 331
Не продавай, по-лесно се дават под наем по&евтините. А и ако си на зор с 💰, продаваш единия, и пак оставаш с един.
Ако се наложи да разделяш за децата си, две е по& добре от едно.

# 332
Какво мислите за квартал,,Изток,,?
Струва ли си да се продадат два големи апартамента в ,,Люлин 7,,
и да се купи едно жилище в ,,Изток,,.,което после да се даде под наем?
Какво бих направил аз: пускам двата в Люлин под наем. Ипотекирам ги. Купувам с кредит Изток.
От три наема дано ти се покрие вноската по кредита. А пестиш и от разходи по двете продажби.

И къв е смисъла на това упражнение?
Ще има три имота, 3 наема. Това ако е изпаднало нещо сгодно в Изток. Банките нямат нищо против мостовите кредити. 8 човека са харесали мнението ми, прави си изводите Veni.

# 333
Е, няма да има 3 имота... Ще има 2 и 1 ще изплаща. В същото време ще има разходи по поддръжка и хабене на нерви за 3 имота. След 25 години като го изплатят ще имат три, а до тогава изпускат възможността да си пиовишат стандарта и качеството на живот със свежите пари от наемите.

# 334
... Автогара Юг и Изгрев административно са кв. Изток, ама... друг път.
Точно, ама друг път.
Кв Изток е в район Изгрев Wink
Да, но автогара Юг наистина е в кв. Изток.  И около нея съвсем не е същото като на Незабравка или Латинка.

# 335
Да, точно така, има райони в Изток които не са твърде лицеприятни, а за съжаление топ местата в квартала почти изцяло са заети със стара тухла, новото строителство колкото го има е с цени като за г-н Цветанов, за простосмъртни там е невъзможно или много, много скъпо.

# 336
Ввъв вътрешната част на Изток в момента строят поне 2 нови блока. Цените са убийствени, но и обявите седят.

# 337
  • София
Може да нямат енергийна или каквато беше там защита, както блокът на Артекс

# 338
Сигурно е това Simple Smile

BTW Люлин 7 няма цигани, не е лош микрорайон.  Но са панели +няколко ЕПК... Според мен не е зле да се имат предвид и наемателите в съответните райони.

# 339
Точно в Изток с Тея цени на НС, не знам дали ще е добра идея това ипотечен и даване под наем , то само цената на апартамента ще е сигурно към половин милион, и с лихвите става милион. Айде да махнем 30%, 700 000 да са , не знам как се връщат от наеми на 3 апартамента, 2 от които на не особено висока цена.

# 340
Аз затова посъветвах да се види в имот.бг какво се дава там на каква наемна цена и тогава да се прави сметка. Защото има търсене, да, но не на всяка цена и не на всякакъв наем. А имотите на пазара на наемите са с големи площи, гаражи, перфектно обзаведени и....някои стоят там с месеци.

# 341
  • София
Аз писах назад в темата,че става въпрос за Люлин 7.Целта ни е да продадем двете стари жилища и да купим едно ново в по-добър район.Дори и новото жилище да е по-малко.

Ако в Люлин са панели - бих ги разкарала.  С парите бих купила в Дианабад, Мусагеница, Дървеница.  Изток - не, не ми харесва. В изброените  квартали също има търсене.
Или предложението на Бачкатора, но пак за трите квартала и то, ако в Люлин са ЕПКта.

# 342
Дианабад и аз го харесвах преди да се зашие от бетонни великани и НС. Сега вече започва да прилича на обикновен презастроен квартал с тесни улици и без възможност за свободно паркиране. Мусагеница и Дървеница не ги харесвам, ако има търсене там наемът със сигурност няма да е като в Изток.

# 343
  • София
На излизане от МС Мусагеница обиколих цялата кооперация, за да намеря откъде се влиза. И в Младост ми се е случвало  често - ако не си от квартала и не знаеш къде точно строителите са благоволили да оставят половин метър пътека, обикаляш като откачен между оградените дворчета.
После София била грозна. Ами аз ли я строя в този вид?

# 344
Вярно е това. Повечето квартали са строени с умисъл и преди всеки да почне да стои, остъклява и санира самосиндикално, съвсем друг вид са имали дори панелките

Общи условия

Активация на акаунт