Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 160
  • 823
  •   1
Отговори
# 405
  • София
около 105 има много нови блокове. Може би и апартаменти се продават на вторичен пазар.
Има и строежи малко по-нагоре.
Живея в Дианабад от 18 г, за мене квартала става по-хубав и удобен. Не го заменям за друг.

# 406
  • В планината / На морето
И кой може да даде "обективна" оценка къде в София е хубаво? За една преателка питам.

Никъде не е хубаво.
София вече е добра само за няколкодневни, до седмица максимално, разходки.
Остане ли човек за по-дълго, без прекъсвания,
получава се клаустофобия, задушаване, световъртеж ,
причерняване и нервен пристъп.
Ако ще купува  - най-добре някъде до околовръстното или на Цариградско
за да може, при нужда, бързо да се измъква вън от този град.

# 407
  • София
Не е от сградите. София си е екстра по празницие. Като си заминат всички нови софиянци на село.  Просторна и не толкова мръсна. По централните улици е рай.

# 408
И кой може да даде "обективна" оценка къде в София е хубаво? За една преателка питам.

Никъде не е хубаво.
София вече е добра само за няколкодневни, до седмица максимално, разходки.
Остане ли човек за по-дълго, без прекъсвания,
получава се клаустофобия, задушаване, световъртеж ,
причерняване и нервен пристъп.
Ако ще купува  - най-добре някъде до околовръстното или на Цариградско
за да може, при нужда, бързо да се измъква вън от този град.

В кой квартал на София си живяла последните 10-15 години?

# 409
Да, бе, на околовръстното. И къде толкова ще бяган? И колко често ще мога да бягам, че да заменя удобството на центъра с лесен излаз от София #Crazy Да не говорим, че от Ректората да извън София е 20 минути повече. Това е много време ако ти се ходи то тоалетната, ама ако си тръгнала извън София нищо не е Mr. Green

# 410
  • София
Отварям форума,  от морето,  и гледам София бил лош и ужасно лош град.  Е може ли така сега?  Това първо не е вярно,  второ проблеми има навсякъде,  трето ние всички живеем в София,  или живо ни интересува града,  щом сме в темата.  И цените са само нагоре от години.  Та,  ако е толкоз лош нямаше да е така.  Пък свят широк,  на който не му харесва.  Аз много пътувам,  но ужасно обичам да се връщам. Какво сега?  Наш си е града.

# 411
Дами, какъв е транспортът в Бояна?
И има ли канализация из целия квартал?

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 12:34 от Serendipity*

# 412
  • София
Абе, като е лош- беж обратно по селата. За някои не е лош и ще си останат. Simple as that. То пък бива нахалство, ама не бива. Много обичам да слушам от придошли колко е ужасна СофияТЪ. Никой никого не е вързал в крайна сметка.

# 413
  • В планината / На морето
Абе, като е лош- беж обратно по селата. За някои не е лош и ще си останат. Simple as that. То пък бива нахалство, ама не бива. Много обичам да слушам от придошли колко е ужасна СофияТЪ. Никой никого не е вързал в крайна сметка.
Намират хората  препитание, колкото поне да си плащат сметките.
Никой не се мести там затова, че била красива, тиха,
чиста, развлекателна, културна и с приятно, ителигентно население.
Гадничка си е СофияТЪ за постоянен живот .
На теб като не ти харесва - беж зад границата.
Simple as that.

# 414
Richi, ами представи си, че има хора, които идват в София заради разнообразието във всяко едно отношение, културния и социалния живот и т.н. неща. И си представи, че за много хора градът изобщо не е гаден, напротив - харесва им и живеят тук не защото са принудени, а защото искат.

# 415
Намират хората  препитание, колкото поне да си плащат сметките.
Никой не се мести там затова, че била красива, тиха,
чиста, развлекателна, културна и с приятно, ителигентно население.
Гадничка си е СофияТЪ за постоянен живот .
На теб като не ти харесва - беж зад границата.
Simple as that.
В това няма особена логика - на нея й харесва и затова е в София. Логиката е за теб - на теб не ти харесва и си "беж зад границата" в Австрия. Добре, всеки си има право на избор. Ама пак си взела нещо в София, въпреки че я смяташ за гадна Wink Е, забила си се в Дружба 2, вероятно по финансови причини, те и в Австрия парите не растат по дърветата, но нямаш никакво основание да коментираш цяла София, защото очевидно не я познаваш.

И аз смятам, че хората, на които не им харесва в София, могат да отидат там, където им харесва - дали на село, дали в чужбина, дали на село в чужбина, изборът си е техен. Никой не е крепостен или роб, че да не може да се премести в рамките на цял континент, отворен за нас. А че някой си смятал София за гадна, ами да си я смята, негова си работа.

# 416
  • София
Не знам какво сте я захванали Дружбата, ако човек се прибира от летището, стои няколко дни и после пак си тръгва през летището, аз поне не се сещам за по-удобно място. По-ниските цени от "елитните" квартали са бонус. А и ако всички сме в Яворов и Лозенец, те няма да са прекрасни Wink

Живях няколко години в Дружба, отидох с голямо нежелание, но нищо страшно не е. Съседите - нормални, магазини си има, връзки към центъра. Има и културни събития за деца. Училища и градини обаче не знам как са.

# 417
Не знам какво сте я захванали Дружбата, ако човек се прибира от летището, стои няколко дни и после пак си тръгва през летището, аз поне не се сещам за по-удобно място. По-ниските цени от "елитните" квартали са бонус. А и ако всички сме в Яворов и Лозенец, те няма да са прекрасни Wink

Живях няколко години в Дружба, отидох с голямо нежелание, но нищо страшно не е. Съседите - нормални, магазини си има, връзки към центъра. Има и културни събития за деца. Училища и градини обаче не знам как са.
А през тези няколко дни, когато е в София, само стои на балкона в Дружба и съзерцава бул Копенхаген Laughing  И това всъщност е целта на посещението на града... Смешки!
Яворов и Лозенец са прекрасни не заради вашето отсъствие, макар че като се замисля,  може би и това допринася Wink
Нищо страшно няма в Дружба, просто не е хубаво там в сравнение с много други райони на София, а който познава само нея, няма как да го знае, но затова пък се изказва компетентно за целия град. За това става въпрос. Иначе страшно няма и във Филиповци, според мой познат с къща там.

# 418
  • София
Виждам, че често се споменава Яворов ... добре де, какво му харесвате на Яворов? Аз много рядко всъщност съм навлизал вътре в този квартал (сигурно от 5-6 години не съм) но все си представям само доста стари сгради и гъсто разположени т.е. слънце не влиза, тесни улици и нищо особено привлекателно. Аз ли нещо пропускам за Яворов? Винаги ми се е струвал един такъв очукан вехт квартал без някакви предимства?

# 419
Предимството на Яворов са точно старите къщи, тихите улички, близостта до центъра, Борисовата градина и метрото. И на мен не ми е любим квартал, а и малко го познавам, но предимствата, изброени по-горе си ги има.

Общи условия

Активация на акаунт