Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 112
  • 823
  •   1
Отговори
# 570
масовите IT заплати са под 10к, но дори и с 5-6-7к човек може да си позволи имот за 400-500к лева.
Само трябва да има финансова култура.

От една година е на 13к, но не вярвам до тогава да е бил на 1-2к

# 571
Като цяло примерът не е сериозен. Не им знам заплатите на айтитата, които познавам, ама си купуват имотите в брой.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 23:38 от Анонимен

# 572
  • София
Аз пък тези, които познавам - приятели и колеги, нямат голямо желание да купуват. Повечето живеят под наем. Говорили сме, не искат да се обвързват с имот. Тези, които искат, доста търсят в села около София, къщи с дворове.

# 573
Тъй, тъй. Добре. Дискусията стана съвсем сюрреалистична - АйТитата масово в БГ вадят по 400 К кеш за имоти от заплата... Половината ми рода са Ай-Ти-та, вече второ поколение има.  Със здраве.

# 574
Тъй, тъй. Добре. Дискусията стана съвсем сюрреалистична - АйТитата масово в БГ вадят по 400 К кеш за имоти от заплата... Половината ми рода са Ай-Ти-та, вече второ поколение има.  Със здраве.
Аз познавам няколко такива, но повече купуват с кредити.
То зависи и от колко години си с висока заплата и колко нашироко живееш.

# 575
Poppea, пак обобщаваш.
На подобна заплата, особено при трудов договор не 360, поне 500К ще му дадат.
А пък как изхарчи 13К ей така. Не че определен лайфстайл не гълта пари, но той е рядко присъщ на ай ти хората. Болшинството от тях са разумни хора. Пък и колко заведения и екскурзии трябва да усвоиш, за да изхарчиш подобна заплата. Само за себе си!

# 576
Тъй, тъй. Добре. Дискусията стана съвсем сюрреалистична - АйТитата масово в БГ вадят по 400 К кеш за имоти от заплата... Половината ми рода са Ай-Ти-та, вече второ поколение има.  Със здраве.
Личи си, че не си наясно и си измисляш. И да, Таис е права. Често се изнасят и по селата. Въпрос на предпочитания ...със сигурност са по-малко тези, на които им е за цел да живеят в центъра най-малкото защото повечето офиси на такива фирми не са там, често хората могат да си работят от вкъщи и префпочитат да са на спокойствие.

# 577
Личи си, че не си наясно и си измисляш. И да, Таис е права. Често се изнасят и по селата. Въпрос на предпочитания ...със сигурност са по-малко тези, на които им е за цел да живеят в центъра най-малкото защото повечето офиси на такива фирми не са там, често хората могат да си работят от вкъщи и префпочитат да са на спокойствие.
Ха-ха - добре, ти си наясно и не си измисляш.... С този заявен лайфстайл - поддръжката на къща с двор в затворен комплекс, ЧУ за децата, разкарване и поддръжка на две коли, пътувания и прочие  спестяваш много  от заплата много под 13 К, защото имаш добра финансова култура... Laughing  Отказвам се.

Тинки, ходи ги питай в банката защо не са му дали. Ха-ха, много знаете за Ай-Ти-тата, виждам. Родата ми са възпитаници на ФМИ от 30 години насам и не са писачи на кодове, да поясня -защото АйТита има поне 5 вида, от кодъри през мрежови админи, през уеб девелопъри, през софтуерни инженери до тийм лидъри и проектни мениджъри, също и софтуерни инженери с много специфични познания. И заплатите им се различават в пъти. Ама добре, не съм наясно. И в Ливадите и вадите живеят само такива, които просто това искат, не че не могат навсякъде, ясно. Но просто там им допада. Разбрах. Форум, какво да го правиш.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 21:39 от Анонимен

# 578
Ааа чакай малко. Аз къща още нямам. Бъркаш се нещо. Дай Боже някой ден да имам, но за сега няма подходяща за моя джоб. 😂 чакам да се спука балона.
И все пак твърдя, че съм много по-добре запозната с ИТ сферата от колкото си мислиш и именно за това ми е ясно, че си измисляш или поне доукрасяваш колкото да ти е угодно.

# 579
Не можеш да съдиш за целия бранш, гледайки само своите роднини.

# 580
Аз поне не лалам, щото "имам познат" или щото "чух, че..".

И да, определено си измисляш. Нали твоят човек беше ерген, какви детски градини и дворове?

# 581
Poppea, спри се бе жена. Първо говориш за ай ти без деца и жена. Второ - говореше се за села, не за вади и ливади. И с това трябва да се съглася. Много от моите такива познати се изнесоха в къщи по селата именно защото нямат фиксиран работен ден и могат да си го позволят чисто времево.

# 582
Аз поне не лалам, щото "имам познат" или щото "чух, че..".

И да, определено си измисляш. Нали твоят човек беше ерген, какви детски градини и дворове?
Ставаше въпрос за лайфстайла, заявен от дамата с многоточията, която хем 13 К и се струват много висока заплата, хем прави всички тези неща, хем и спестява.

Аз да съм написала защо не желая държавно? А някъде да съм написала, че е лошо? На който му харесва, избор много.  
Написах, че не е вариант за моето семейство и искаме да го избегнем и поради тази причина за нас живот в центъра е безкрайно извън разбиранията ни. Крайно неудобно е да живееш там ако предпочиташ детето ти да е в добро частно училище. Крайно неудобно е и ако офиса ти е на околовръстното. Крайно неудобно е и ако искаш да имаш чиста и поддържана външна част, а в повечето случаи и гараж. Само това исках да поясня, че ако човек ви чете, ще рече че няма никакви минуси.
И това:
Аз пък не харесвам градските паркове и нямам желание детето ми да се катери и играе из площадки, където през нощта са вилняли кой знае кой. Всевъзможни цигании да дебнат отвсякъде и всеки да бута разни боклуци за ядене. Предпочитам  когато имам възможност да го водя сред природата, а когато нямам просто да играе в двора. И като расте какво значение има? Да не съм го заточила на Марс? Като порасне е свободно да обикаля където иска.
Пък то май ще излезе, че са само мечтии
Ааа чакай малко. Аз къща още нямам. Бъркаш се нещо. Дай Боже някой ден да имам, но за сега няма подходяща за моя джоб. 😂 чакам да се спука балона.
И все пак твърдя, че съм много по-добре запозната с ИТ сферата от колкото си мислиш и именно за това ми е ясно, че си измисляш или поне доукрасяваш колкото да ти е угодно.
Poppea, спри се бе жена. Първо говориш за ай ти без деца и жена. Второ - говореше се за села, не за вади и ливади. И с това трябва да се съглася. Много от моите такива познати се изнесоха в къщи по селата именно защото нямат фиксиран работен ден и могат да си го позволят чисто времево.
Аз коментирах покрайнините около Околвръстното, предпочитано от дамата с многоточията, нали с нея водя дискусията, не селата. Селата са на Таис,  тях не съм коментирала. Аз не познавам Ай-Ти-та по селата, хората искат да си излизат вечер и да живеят, които имат деца, да учат в добри училища наблизо - все неща, които и Таис иска Simple Smile По селата това трудно се случва.
Не можеш да съдиш за целия бранш, гледайки само своите роднини.
А ти можеш ли да говориш за целия бранш на друга база - и каква е тя?

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 22:14 от Анонимен

# 583
Виж сега, аз никъде не съм писала какви доходи имам и няма и да напиша. Също така никъде не съм написала много, малко или средно ми се струва тази сума. Коментирах само, че с такава сума може да си позволи дори да събере кеш парите за апартамент.  А това какъв ми е лайфстайла няма никакво значение. Моя работа си е как искам да живея и за какво харча. Още повече, че да живееш в апартамент в затворен комплекс, особено ако е купуван преди 6-7 години, не е кой знае какво.
Това какви интерпретации си правиш си е лично твой проблем.
И последно, честно казано си ми досадна и мисля да приключвам дискусията с теб. Нсмери си друга “жертва”

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 22:43 от Анонимен

# 584
А, ти и да не напишеш какви доходи имаш, Попеа знае всичко за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт