Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 027
  • 823
  •   1
Отговори
# 720
Фандъкова обеща ремонт на 'Народно хоро' , но направиха само кръпки предизборно, които едва ли ще издържат дълго...а съседните улички са много зле...
Оставете предизборните слова! Не сме в темата затова.
Тая тясна улица вече не може да стане нормално проходима. И не е само тя. Наоколо всичко е зле.
Бях неприятно изненадан от квартала като цяло. В  панелната част - хора с такъв манталитет, че за тях е нормално да пълнят с вехтории по стълбища и площадки.
В тази част с новото строителство - мизерна инфраструктура.
Мислех, че ще се появи някой, който ще каже: "Ама моля, в нашия блок/вход е изключително поддържано, това не е вярно за целия квартал!".
Или че има нормална уличка там.

# 721
  • на земята
Днес доста обходих Манастирски ливади,ами не е чак толкова лошо и има тенденции да стане много добре,дано е така де.Иначе доста гледаме,вече почти половин година търсим жилище в по краен район ,не в центъра.Бояна отпадна вече,гледахме там на няколко места канализация няма само септични ями,и ако човек не се интересува и няма познат брокер хич няма и да се разбере.Хареса ми в Бъкстон и Княжево,чисто е приятно има си всичко.Там се насочихме,търсим усилено.Гледаме,набелязваме,казали сме си,че този път няма да бързаме.
Харесахме един Панорамен път,ноо много далече ,не е добре устроена в Бояна там,сам човек примерно вечер си е направо ужас да се прибира.А сме с тенденция детето като порасне малко да се придвижва само все пак.
Какво ще кажете за Бъкстон,Княжево и Горна баня.
Благодаря

# 722
Аличка, кои Манастирски ливади обходихте? Изток или Запад

# 723
  • на земята
Изток

# 724
Изток
Щом детето ще се прибира само някога, то тогава обиколете и вечер, по тъмно, да усетите обстановката дали е спокойна. Извървете разстоянието от спирката на ГТ до набелязания имот.

# 725
  • София
Оставете предизборните слова! Не сме в темата затова.
Тая тясна улица вече не може да стане нормално проходима. И не е само тя. Наоколо всичко е зле.
Бях неприятно изненадан от квартала като цяло. В  панелната част - хора с такъв манталитет, че за тях е нормално да пълнят с вехтории по стълбища и площадки.
В тази част с новото строителство - мизерна инфраструктура.
Мислех, че ще се появи някой, който ще каже: "Ама моля, в нашия блок/вход е изключително поддържано, това не е вярно за целия квартал!".
Или че има нормална уличка там.
В тоя район на Овча Купел улиците са си криви и тесни- това е положението ... Добри и широки улици са Боряна (тя е най-добрата в квартала) и Любляна. Съответно частта между реката и Боряна е далеч по-добра и няма проблеми с достъпа до околовръстното или бул. Овча Купел. В ЖК-тата си е мизерия- това е положението. Имам един приятел до обръщалото на автобусите в Овча Купел 2 и там е спретнат входа но като цяло си е мизерна обстановката  в ЖК-тата.

# 726
Изток
Щом детето ще се прибира само някога, то тогава обиколете и вечер, по тъмно, да усетите обстановката дали е спокойна. Извървете разстоянието от спирката на ГТ до набелязания имот.
За мен източната част е много добре. Западната, изобщо не е добре, няма грам въздух там.

# 727
  • на земята
Бъкстон предпочитам пред Манастирски ливади,просто споделих мнение,защото очаквах да е много зле ,от разказ на позната.

# 728
Айде най-сетне от утре отварят Житница и Гоце Делчев. Три години и половина го работеха участъка.
На две нива ще е, като Лъвов мост, само че горе няма да е кръгово.
Определено добре, това си е основен пътен възел, не да заобикаляш през Гешов.
Да видим, ще тестваме. Скъсяват ми се доста някои маршрути, имаш алтернатива, плюс новия асфалт.
Добре ще дойде, също се усетиха и си запазиха на Гешов и България левия завой с две ленти от България към Гешов.

В Овча Купел Линкълн е чудесен. До Горна Баня минавам през него, а не през България, Околовръстното, Борис III, Никола Петков и/или Мушанов, Горнобански път, който е павета.

Мечта ми е всички павета да ги разкарат, особено по Борис III, "жълтите павета", в Горна Баня също, посока за наливане на вода е отвратително. Но няма да се случи, мрънкам си просто. Tired

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 17:28 от FragranceFanatic

# 729
Жалко. Много ми писна с тия ремонти на пазара, и прашоляк, обаче хич не ми се иска да го отварят. Така спокойничко си беше. Направо да го бяха направили тапа на Борис щях да съм най-доволна.
О, и аз искам да разкарат паветата вече, какво са се влюбили в тях не ми е ясно.

# 730
Супер
тъкмо и аз това чета
73 се влачеше по 10 минути през лятото докато мине отсечката от 250 метра пред Кауфланд на Т. Каблешков, вечер чакаше по 2-3 светофара поне

# 731
73 винаги си е бил малък, нередовен, закъсняващ, тъпканица още от ученическите ми години, и гледах да го избягвам. Вече не ползвам ГТ, освен метрото за центъра и Лозенец, не за друго, а защото вече е претъпкано с коли, няма място за всички да паркираме, не ми се върти, като изоглавен из тесните улички, изпонапаркирали и от двете страни, тук ремонт, там затворено, и просто само губиш време. Ако беше уредено и имаше винаги къде да се паркира, щях да си плащам, като пич, както е в цяла Европа, без да мрънкам.
Я си се качи на влакчето подземно и за 10-15 мин. си където трябва. Паркираш "буферно" и тва е. Идеално ми е. Simple Smile

evencee, принципно паветата имат "сантиментална" стойност, също добро сцепление при дъжд и сняг. В други държави също има, като Чехия, примерно.
На мен пък допълнителен шум създават, като цяло. Друго си е на мазен път. От друга страна, пък предполагат и по-бавно шофиране, именно заради "неудобството", лъкатушене, тропане, шумолене. Дори с джип да бях, пак нямаше да ми е ок.
А за Житница, гледай положителното. Сигурно живееш в района,  ще имаш метростанция на 3 мин., ако ли не и по-малко от вас. Wink

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 20:34 от FragranceFanatic

# 732

evencee, принципно паветата имат "сантиментална" стойност, също добро сцепление при дъжд и сняг.

Shocked newsm78

# 733
  • София
И в Италия има павета, и в Унгария, Белгия, айде да не изброявам всички държави, в които съм била. Паветата, когато са читаво направени, носят особен уют и красота, за разлика от простия асфалт.

# 734
Така е, никой не го отрича. А в старите части на града са си екстра. У нас пак са ок за малките улички, защото се пренареждат много по-лесно отколкото се асфалтира.
Обаче е факт, че на мокро и кишаво изобщо не държат. Искам да видя този, който с открито чело казва, че на мокро и кишаво жълтите павета държат по-добре от асфалт. И гранитните не са много по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт