Каква раница за първокласник? Тема №2

• 47 189
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
В Ориндж повечето неща рЕзко спират да ми харесват. Днес гледах някакви несесери и бутилки.....мииии, не ми харесват, по 50-60 лв. несесер и 20 и нещо за бутилка.

# 211
След дете преминало начален курс и купуването на всякакви щуротии...
Най-доброто се оказа най-обикновено шише минерална вода.
Всички други модерни и добре изглеждащи са им тежки, хвърлят ги и се деформират, оказват се трудни за почистване в един момент и пластмасата замирисва.

Просто си им купувайте най-обикновени бутилки минерална вода.

# 212
  • Варна
Мда, и аз мисля да правя така.

# 213
Sesylle, ние сме доволни от този тип шишета:

Миналата година изкарахме с такова, сега мисля пак да купя. Обикновено купуваме голяма туба мин.вода и му преливам, а и редувам с вода от Бритата.

# 214
Аз поръчах на Ташев. 450 гр. е, 84.80.

# 215
Някой може ли да качи снимка на раница, която не изглежда огромна на детските телца? На моето кльощаво чадо всичко му седи като харизано, затова няма да се втелявам, купувам каквото реша, пък и без това аз ще го нося.

# 216
  • Бургас
Вчера ходихме в Джъмбо да пазаруваме за учениците. За първи път ги оборудвам от там.
Имат много голям избор на несесери, на различни цени. Раници също, но не ги загледах, защото не ми трябват. Приятелка ме "светна", че имат тетрадки с пластмасови корици, които нямат нужда от подвързване.
Много са удобни, защото подвързиите постоянно падат. Освен тетрадките купихме още доста неща. Имат голям избор на всичко - папките с копче, големи кутии с химикали, различни марки моливи, линии, блокове, скицници, пластелин, бои и т.н.

За водата - в началото и аз купувах различни бутилки, но най-удобно наистина се оказа минералната вода. Мъжа ми купува по 2 стека и всяка сутрин си взимат по една бутилка.

# 217
  • На морето!
Аз съм ограничила пластмасата и по тази причина им купувам термо бутилки, метални. Последния път от Лидл бях взела, лекички са и доста здрави.
Големият син вече не си носи вода, имат чешмички в  коридорите в училище и пият от тях, бебешко било  с шише с вода.
Малката първокласничка тепърва ще я видим.

# 218
Dioni, и аз ще преговарям и обещавам. За редовното училище синът ми нямаше възможност да си избере раницата. Та поне за българското да може. А и по темата съм по-склонна на компромиси, стига да ходи без да мрънка.

Натали, много ми харесват тези шишета. И в стил бай Ганьо да питам: от къде ги купувате. Не мога да разбера каква точно е закопчалката, но бих ги погледнала.

Аз също съм против меката пластмаса. Съответно такава бутилка синът ми носи само когато ги водят на екскурзия д идеята, че може да я забрави някъде. Иначе използваме пластмасови шишета на sigg - няма чупене това нещо, а съм ги виждала как играят на футбол с тях. Купувам две за годината. Сменям ги само по хигиенни съобтражения - иначе нито текат, нито се вмирисват. Освен това се отварят и затварят с една ръка.

Аз съм предубедена към Джъмбо. Навремето си заклещих пръста в една количка на сина ми, подарена от там. Останах без нокът. Няколко години по-късно пак на детето подариха писта от там - два дни работи и на третия окончателно спря.

Лейди, качвам снимка с раницата на моето дете от миналата година, но раницата не се вижда много добре. Все пак може да прецениш до къде стига. Имай предвид обаче, че моето дете е високо. Не знам какво беше миналата година, но в момента е метър и трийсет и 27 килограма на почти седем години.

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 15:42 от Nedinka

# 219
  • София

За водата - в началото и аз купувах различни бутилки, но най-удобно наистина се оказа минералната вода. Мъжа ми купува по 2 стека и всяка сутрин си взимат по една бутилка.
Нали знаете каква вреда нанасяте на здравето на детето, а и на околната среда? Нали знаете, че тази пластмаса не се рециклира и задръствате планената с боклуци, после децата ни няма да има къде да живеят. Прочетете за нещата които тази пластмаса причинява на здравето и ако не заради планетата, то заради децата си се откажете от нея.

Nedinka - страхотно му стои раницата и изглежда по мярка. Това е малката на Херлиц нали? И на моят син така горе-долу му стои. Слаб и висок около 126 см.

Rapariga - точно заради размера, раницата изглежда огромна гръбчето на детето и му виси - вашата е
 с размери: 44 х 32 х 23 см, а тази на херлиц е 37 х 31 х 22 см. Осезаема разлика има в размера. Тежеста е еднаква. както и да е. каквото сте избрали това е. Важното детето да ходи с желание и да и се радва.

Относно шишетата - подготвила съм се с няколко варианта на Tupperware 500 мл и 750 мл - кутии и шишета и остава само термочанта.

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 16:47 от dioni

# 220
  • Варна
Чак пък толкова вреда на здравето на детето, хайде да не изтрещяваме. Металните бутилки също не са цвете. Като ще сравняваме най-добри са стъклените, ама аз с такава няма да пратя детето си на училище.

# 221
След дете преминало начален курс и купуването на всякакви щуротии...
Най-доброто се оказа най-обикновено шише минерална вода.
Всички други модерни и добре изглеждащи са им тежки, хвърлят ги и се деформират, оказват се трудни за почистване в един момент и пластмасата замирисва.

Просто си им купувайте най-обикновени бутилки минерална вода.

Как едно шише от 500 ml стига за цял ден?
Аз поръчах на Брита с филтър. Леко и удобно и може да си пълни вода отвсякъде. Да видим дали ще се окаже удачно.

# 222
  • Бургас

Нали знаете каква вреда нанасяте на здравето на детето, а и на природата?

Мда...Прекрасно знам.

Карай, Месечинке, дай да наведем виновно глави! Scream

# 223
  • София
Чак пък толкова вреда на здравето на детето, хайде да не изтрещяваме. Металните бутилки също не са цвете. Като ще сравняваме най-добри са стъклените, ама аз с такава няма да пратя детето си на училище.
Ако имаше представа за какво говоря, нямаше с лека ръка да го пишеш това. Дано не го научиш по трудният начин.
Прочети само оставена на слънче или на топло тази бутилка какъв хубав коктеил вещества отлага във водата и как после детето ти ги поглъща ....... и се надявай да не е вярно написаното......

Ум не ми го побира, как тук - визирам БГ все още хората не проумяват пред какво сме изправени. как хората с лека ръка махат и казват - ами то не зависи от мен, как само в тук все още няма всеки петък протести и че точно по нашите ТВ не се отразява тази информация. Тук никой не се интересува от състеинабилити и т.н.

# 224
Tantaliana, дъщеря ми не е стояла цял ден в училище.
Свършваха в 11.20ч. в първи клас, а после обичайно в 12ч.
Не е ходила на занималня.

Общи условия

Активация на акаунт