Каква раница за първокласник? Тема №2

• 47 178
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за отговорите. Ще се занесем значи до Кикиморското царство. На Лего не искам раница. Миналата година взех такава и впоследствие се оказа, че дори за малкото учебници не е удобна и кутията за храна и несесерът трябва да ги нося отделно. Ще ползваме раницата за пътувания, но за училище не става. Може би кутиите им са по-добри, но пък за случая ми идват големи. А и раницата ще се ползва веднъж в седмицата. За другото училище има кутия и му е идеална. Та сега търся точно раница, но да е все пак с добър гръб, хубави презрамки, презрамка през гърдите и качествена. Примерно да издържи 3-4, а защо не и пет години.

Като идем следващата седмица, ще ви разкажа какво има. Междувременно ще погледна и Самсонайт. Техните куфари, раници и чанти са вечни (поне правените навремето).

Слънчев ден!

# 196
Някой знае ли дали отделните камери на Ташев ABC да разделени с нещо по-твърдо (което ги държи прави) или само с плат?

# 197
Някой знае ли дали отделните камери на Ташев ABC да разделени с нещо по-твърдо (което ги държи прави) или само с плат?
Мисля, че са само плат.

# 198
Мисля, че са само плат.

Абе те и без това май щели да са им в папки вътре учебниците....

А има ли и други като Ташев, които са леки (< 500 гр.)?

Какви аксесоари сте купили към раницата?

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 14:53 от celika

# 199
  • София

Нашата е такава, мисля че бях писала назад в темата. Дъщеря ми се влюби в нея, тя е височка и не е никак якичка, раницата ѝ пасна идеално.
Цветовете са много приятни, лека е, презрамките са много меки, единственото, което ме притеснява са светлите крачета и дъно, но ще видя с времето как ще ги почиствам.

Качвам реална снимка, която ѝ направих, когато я получихме.
Скрит текст:
Само на мен ли ми се струва, че тази раница е огромна за това детенце.....

# 200
  • Варна
Огромна - неогромна, помагалата са ужасно много и в малка раница просто няма да влязат. А в първи клас единици са децата, които влачат раницата сами, така че... по-добре да е голяма, отколкото да не събере всичко необходимо.

# 201
  • На морето!
Само на теб, да.

# 202
Много е симпатична, но е огромна и тежка тази раница. 

# 203
  • София
Само на теб, да.
Не се сърди, много е красива раницата - цветовете са фантастични, предполагам и качеството е супер, но ми се вижда прекалено голяма. Колко е високо детенцето ?

Nedinka и аз търсих Star Wars но освен на Лего не открих други.

И двете раница са от чужбина , не са от БГ, (tiger ги има и в емаг де) но моята дъщеря днес избра съвсем различна и е крайна Simple Smile) колкото и да ми харесват те, тя иска тази на ХертлитЦ.
Мнения ? 😊🙄
https://www.molivko.com/skr/ranitsi-za-1-klas/ranitsa-herlitz-lo … ty-sweet-50020614
Аз в крайна сметка взех такава, само че с момчешка картинка. Има място за шише и бутилка от 750 мл влиза идеално. Изглежда достатъчно голяма раницата и в същото време не му виси на детето под дупето. Остава да видя и как ще се държи при експлоатация

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 11:57 от dioni

# 204
На моето дете също раницата изглежда голяма. Херлиц е 39 см на височина. Едва ще събере блокче на височина, но в тази възраст повечето модели не им стоят добре на големина. Надявам се да събира всичко.

# 205
Dioni, моето си мени мнението на ден по пет пъти и съм сигурна, че като отиде в магазина, ще се метне на някой динозавър 😀

Не знам дали раницата на момиченцето е голяма, но определено презрамките не са регулирани еднакво и съответно раницата седи криво на гръбчето. Поне аз така го виждам на снимката. Да я носи със здраве госпожицата!

# 206
  • София
Моят син е върл почитател на сагата и вече 2 години иска всичко на Междузвездни войни, но с раницата се споразумяхме, купих маска на кайло Рен и обещах чанта за храна с Кало Рен. Ако намеря приемлива чанта с междузвездни , ще купя и нея, но не ми се рискуваше на 16 септември да се окаже без раница.

# 207
Взех този несесер на Белмил

и моливите от миналата седмица в Кауфланд

Подредих ги и се запълни....хахахахха

Иначе моливите са много хубави. Миналата година бях купила такива, но 12 бр. двойни. Много качествени и хубави цветове.

# 208
  • На морето!
Много е симпатична, но е огромна и тежка тази раница. 
Нито е огромна, нито е тежка. Детето е фина балеринка и всичко изглежда така на гърба ѝ. Но така или иначе ще я нося аз поне в първи клас, а предвид гаранцията и стандарта на марката, се надявам до 3ти клас да е с нея. По-малките не са удобни, както вече Месечинка виторога обясни.
Размерите са: 44 х 32 х 23 см. Това са стандартните размери на раниците от този тип, кутиите са по-малки мисля. Теглото е 800гр., което също е стандарт на твърдо дъно, анатомичен гръб и удебелени презрамки.
С това приключвам темата конкретно за тази раница.

# 209
  • Варна
И нашата е някъде към 800 грама. В Ориндж бях видяла някаква раница, лека като перце, в същото време с твърдо дъно, анатомична, нам си кво. Ама като ѝ видях цената - 170 лева, рЕзко спря да ми харесва Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт