Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 238
  • 774
  •   1
Отговори
# 540

С какво ще къпите бебетата? С дъщеря ми ползвах на А дерма едно,като душ гел. И косата и тялото с това мих. Бях доволна.

Понеже нямам никакъв опит с бебешката козметика, реших да се доверя на българските марки. Взех бочко, понеже много ми ги хвалиха. Ще пробвам, пък ако не стане ще минем на нещо друго.

# 541
Аз се колебаех много между Адерма, Биодерма и Юриаж. В крайна сметка в аптеката имаше промоция на Адерма и ми решиха проблема. 😂 Много съм доволна. С първото дете ползвах Мустела, но определено Адермата е по - добра.

# 542
С малкия ми син имах проблеми при засукването, хем големия е кърмен и имах опит. Много малка устичка и много големи зърна, въобще не можеше да захапе. Но си беше при мен от самото начало и никой не ми го е хранил с адаптирано мляко. На втория ден захапа и седях така 4 часа, защото ме беше страх, че пусне ли, няма да може дълго да захапе пак. В един момент вече пикочния мехур щеше да ми се пръсне и го откачих. На третия ден отново захапа и нещата почнаха да потръгват. От притеснение забравих рождения ден на таткото, който е три дни след неговия. Blush Но се справихме. Минахме през тежка кърмаческа стачка четвъртия месец. На година и половина имаше операция и кърменето много помогна, следоперационния период го изкара леко и беше спокоен. Кърмихме се над две години, да не уточнявам. Всички приятелки ми бъзикаха, че ще тръгне първи клас и още ще суче. Смеех им се, въобще не ми пукаше. Grinning
Това го казвам като различна гледна точка, да знаете, че има всякакви случаи. А това какъв ще е вашия, до голяма степен зависи от нагласата ви. Успех ви желая, заслужава си. Heart

# 543
Аз се колебаех много между Адерма, Биодерма и Юриаж. В крайна сметка в аптеката имаше промоция на Адерма и ми решиха проблема. 😂 Много съм доволна. С първото дете ползвах Мустела, но определено Адермата е по - добра.
Светле, нещо конкретно ли не ти допадна на Мустела? Питам, понеже мен много ме агитираха близки и взех точно на Мустела козметика.

# 544
Светле, нещо конкретно ли не ти допадна на Мустела? Питам, понеже мен много ме агитираха близки и взех точно на Мустела козметика.
Душ гела бие малко на сапун. Много пенлив някакъв. Адермата е много нежна, супер лекичка някаква и аромата след това също ми харесва. За след баня млякото за тяло не е нещо по - особено от на мустелата. Но определено душ гела има разлика. Иначе не съм имала проблеми с мустелата. Ползвах си я почти две години. После я смених с бейби лов на ДМ.

# 545
Честито на всички новородени бебоци, да са живи и здрави и да носят много радост на своите близки.
Аз от днес започнах да купувам вече някои неща за бебето, искаше ми се да вляза в 9 ти и тогава да започна с пазаруването. Терминът ми е за 25 ти юли, но планираме секциото за 15 ти.
 От няколко дни имам по-чести подготвителни контракции и по една леко болезнена, стомахът ми също ме боли, общо взето се чувствам доста необичайно и някакси имам странно предчувствие че бебето ще се появи по-рано от 15 ти по естествен път 😊
На 5 ти съм на преглед и ще видя колко е порастнал малкият. Вече нямам търпение да си го гушна. За козметика съм се спряла на А- дерма, през бременността от всички останали марки получих алергии, а само с нея бях ок.
Относно кърменето се надявам този път да успея да кърми бебока, с каката беше някакъв ужас, един месец мъки.
На всички предстоящи мами желая безпроблемно раждане и много радостни мигове с малките бебчета.

# 546
честито на всички безкрайно щастливи мами и малки бебоци, бъдете здрави и мн ги обичайте!

# 547
  • Сандански
Ние като за начало ще сме с юриаж. Това ползвах и с каката. Сега нея я къпя с а-дерма и от нея съм доволна.

# 548
Ехееее, честито на всичко ново щъркелчета!!! Живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване!

# 549
  • София
isaikova, ако не се лъжа си във Вита. Ще разкажеш ли малко за там? Grinning Живот и здраве, и аз ще съм там.
Разказвам.
Както разбрахте, приеха ме предния ден преди операцията. Направиха ми изследвания, тонове, ехограф...на сутринта се измъчихме с една клизма, среща с интернист и ме вкараха в операционната.
След упойката...на мен започна да ми се вие свят...и да потъвам, казах им че се унасям и ми сложиха маска с кислород. От там насетне всичко беше добре.
Аз си нося винаги и повече паника в себе си Simple Smile))
Още щом извадиха бебчо, още неизмит ми го показаха. Simple Smile след като го измиха и премериха...отново ми го донесоха да го видя, нищо че ме шиеха през това време.
Час след операцията...майка ми и мъжа ми ме чакаха в стаята...и отново доведоха бебчо за 5 минутки да го видим.
Това е нещото, което ми направи впечатление. В Майчин дом ми го дадоха чак на следващия ден.
Още същия следобяд го докараха в стаята за час и половина.
На следващата сутрин започнаха раздвижване и в 10:00 вече бебенцето беше в стаята ми. Целият ден!
Предложиха и през нощта да ми го оставят, но имах ужасни болки и към 1 им го дадох. Още вчера го слагахме целия ден през три часа на гърда да свиква.
Първоначално и той се дърпаше...
Ревеше и не искаше да захапе гърдата изобщо. Но акушерката беше търпелива и в крайна сметка я захвана...но за малко.от там насетне ме оставиха сама да се оправям.
На втория опит пак плачеше и не искаше....но от третия нататък вече я търси постоянно, хем се успокоява и заспива веднага като я захване, хем се надявам днес вече да ми слезе кърмата от постоянното стимулиране.
Иначе в болницата всичко е на ниво.
Дават ти памперси, превръзки, каквото ти е необходимо.
Храната е хубава. Отношението сравнително добро, освен ако не попаднеш на някой по-рязък.
Свижданията са от 17:00 до 19:00... но нашите вчера и сутринта дойдоха, днес също ще опитат да дойдат сутринта. Мъжът ми вчера стоя до 21:00 чак.
Но си избрах да съм сама в стая, ако има значение. С 200 лв е отгоре за целия престой.
Ако още нещо те интересува, ме питай.
Може да пропускам нещичко.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 08:08 от isaikova

# 550
Моето секцио е утре....почнаха да ме тресат нервите.
Уж не го мисля, но май само това мисля!

# 551

Всичко ще е наред. Идва дългоочакваната среща. 😊

# 552
  • София
Не го мисли. Не прави моята грешка Simple Smile Колкото си по-спокойна, толков по-добре. Ще видиш, че всичко ще
Мине бързо и най-важното мисли за прекрасния резултат Simple Smile

# 553
  • Варна
Честито на на всички мами! ❤😇 Вече и на мен ми е трудно поименно 😊 Да са живи и здрави новите бебоци! Да Ви носят много радост, щастие и гордост! Бързо възстановяване 😊😇❤

# 554
Честито на новите мами Heart Аз в петък бях на лекар, плацента 2степен, води намалели, но все още достатъчни. Бебето е наддало, но доктора предположи, че ехографа не е реален, тъй като корема е сравнително малък и не се знае бебето как точно се е "наместило".
Живот и здраве до 5.07 ако не тръгне нормално ще ме чака за прием. Всичките ми познати наддават за 2 юли, та се надявам да не се стигне до предизвикване. Мисля да си взема един ананас и да го опаткам. Grinning С мъжо зачестихме гимнастиката, катеря и стълби, та каквото мога ще я подпомогнат бебешората. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт