Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 230
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
  • Сандански
Ная, зная какво ти е колко и да се опитваш да се разсейваш все там са ти мислите. Разсейвай се колкото можеш повече  дори и за минутки. Времето до утре минава бавно, но все пак минава. Мисли положително всичко ще е наред. На мен днес ми е трети ден и се чувствам много добре, е болка си има, но когато малкото човече спи спокойно до теб и му се радваш, болката няма стойност.
Пожелавам ти всичко да мине леко и бързо после да се възстановиш, а бебчето да е здравичко и много сладичко.

# 556
Момичета на вас започнаха ли да ви изплащат 45 дневния? Моя е от 03.06 и се чудя дали като свърши месец юни ще ми изплатят или като свърши целия 45 дневен?

# 557
  • София
Момичета на вас започнаха ли да ви изплащат 45 дневния? Моя е от 03.06 и се чудя дали като свърши месец юни ще ми изплатят или като свърши целия 45 дневен?
Моят е от 06.06 и вече го изплати ха, миналата седмица, тоест тази, която сега мина. Явно зависи кога счетоводителката от работата ти го е входирала иначе не знам друга причина.

# 558
  • София
Аз още си чакам последния малък болничен (обхваща последните дни на май и първите на юни), да не говорим за 45 дневния, който също почва на 03.06.

kroki_kk, а цялата сума ли ти изплатиха? Или само полагащото се за юни?
(Много съм зле с всякакви счетоводни неща)

# 559
Моя 45 дневен започна от 20.05. и на 04.06. ми изплатиха 274лв. Не знам за какъв период са, ама дано не е за всички 45дни.😂😂😂 Сега съм си дала и другия болничен след раждането и се надявам сега в началото на месеца да ми изплатят нещо, че вече съм си изхарчила всичко. Иначе имам пик, ама все не влизам да проверявам. Нашата счетоводителка е мега бърза. Веднага се случват нещата при нея.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 14:11 от Svetlana Sv 604742

# 560
Моят 45-дневен започна на 25 май, получих заплатата си за последните 3 седмици от май както си му е реда от фирмата. Последната седмица от май я получих на 19-20 юни от НОИ и се чудя сега частта за юни месец дали пак ще я получа към 20ти? Или в началото на месеца 🤔 Какво мислите?

# 561
Моят 45-дневен започна на 25 май, получих заплатата си за последните 3 седмици от май както си му е реда от фирмата. Последната седмица от май я получих на 19-20 юни от НОИ и се чудя сега частта за юни месец дали пак ще я получа към 20ти? Или в началото на месеца 🤔 Какво мислите?
явно ще е началото на юли..за целия юни. Поне аз така си мисля, ще видим като ги пуснат, но дано да е скоро хаха

# 562
  • Сливен
Четох.,че болнични се изплащат до 10 работни дни,след подаването. Аз излязох на 14 юни,в петък. В понеделник на 17 са подали болничните. Още нямам превод. Надявам се в понеделник ,вторник да имам. Мисля да ида до Нои да си взема код,че го изгубих и да поразпитам как стоят нещата.

# 563
ПИК-а на НОИ е много полезно нещо. Аз си го извадих в началото на бременността и сега си следя там кога и какви пари ще ми превеждат. Моят 45-дневен започна от 21.05. На 06.06. ми изплатиха дните за май месец - 8 дни. Сега в началото на юли очаквам, че ще ми изплатят дните за целия юни. Няколко дни по-рано се появява информация в справката им, така че като проверявам често знам кога да очаквам превод и на каква сума.

# 564
Момичета, от сутринта съм с контракции на 15 мин, от 13:00 часа са на 10 мин. Някоя от вас с подобни контракции да е била?

# 565
  • Сливен
Щом са регулярни,значи бебо идва. Кога ти е термина? По-добре се обади на гинеколога.

# 566
Честито на всички майчета! Да са живи и здрави бебчовците! ❣
Май на 27 и 28 най-много бебета родихме Simple Smile
На мен още не ми е слязла кърмата. Още от вчера ми го дават да го виждам, но днес ще пробваме да го сложим на гърда.

И моята още не е слязла и ми е много криво, че я хранят с АМ. Иначе на всеки 3 часа пробваме първо на гърда, захапва, но не успява да засуче. Дано докато слезе кърмата не загуби интерес Sad
И аз съм по същият начин. Гърдите болят ли те. На мен започна коластра и детето има желание ама не може да засуче. Казаха че зърната сигурно са ми големи и затова

# 567
ПИК-а на НОИ е много полезно нещо. Аз си го извадих в началото на бременността и сега си следя там кога и какви пари ще ми превеждат. Моят 45-дневен започна от 21.05. На 06.06. ми изплатиха дните за май месец - 8 дни. Сега в началото на юли очаквам, че ще ми изплатят дните за целия юни. Няколко дни по-рано се появява информация в справката им, така че като проверявам често знам кога да очаквам превод и на каква сума.
И аз съм доволна от НОИ. По ПИК-номер всичко си следя. Излезнах в болничен на 19.05 и на 18.06 имам плащане за май. Сега си чакам превода за целия юни, но още е в прогрес.

# 568
  • София
Аз още си чакам последния малък болничен (обхваща последните дни на май и първите на юни), да не говорим за 45 дневния, който също почва на 03.06.

Не знам дали е цялата сума? Нямам и пин в нои за да проверя и да знам.

# 569

Не знам дали е цялата сума? Нямам и пин в нои за да проверя и да знам.
При всички положения 45-дневният се изплаща на два пъти. По закон работодателят трябва да входира болничния в НОИ най-късно на 10-то число на месеца, последващ месеца, през който осигуреното лице е представило документа, а от НОИ да изплатят  първата част от сумата в рамките на 10 работни дни. Например аз съм в болничен от 19.05, работодателят ми е чакал последния срок и е подал документите на 10.06, а сума за 9 раб. дни от месец май ми преведоха на 18.06.
Другата седмица очаквам превод за целия месец юни, т.к. ми изписва, че плащането е в прогрес.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 18:56 от Sunny555

Общи условия

Активация на акаунт