СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 810
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 205
  • Пловдив
Здравейте! Бих искала да попитам, как стои въпроса с близанците?
Моето едното има бал 441 - мисля достатъчен за желаното училище още на първо класиране.
Другото 380 - вероятно няма да стигне още за първо класиране.
Какво правя?
Детето с по - нисък бал си изчаква класиранията, като спокойно може да се пробва и на трето. Ако не попадне в желана паралелка, във всеки един момент може да се ползва от правото да учи в един клас с близнака си. Приемът е надпланов.

# 2 206
От София окръг също ще дойдат деца в софийските училища, а те не са в .....
казаха че средно по 500деца от провинцията идват в София всяка година

Е не! Ужас! Е мойто къде ще учи Disappointed

# 2 207
  • столицата
В НЕГ има деца от цялата страна. Просто имат амбиции и са показали своите възможности на НВО. От випуска на детето ми се сещам за поне 6. Перник си е почте квартал, но не е само той.Същото важи и за НПМГ.

# 2 208
Може ли въз основа на тази статистика да си предвидят баловете за водещите софийски гимназии? С колко биха се вдигнали за всяка от тях?

# 2 209
В НЕГ има деца от цялата страна. Просто имат амбиции и са показали своите възможности на НВО. От випуска на детето ми се сещам за поне 6. Перник си е почте квартал, но не е само той.Същото важи и за НПМГ.

не знам... в много европейски държави можеш да учиш само в училищата от областта. там, където родителите ти плащат данъци, и понеже е мислено в колко голям град от колко училища има нужда. нито повече, нито по-малко. а софия стана на 3 морета...

# 2 210
  • София
Може ли въз основа на тази статистика да си предвидят баловете за водещите софийски гимназии? С колко биха се вдигнали за всяка от тях?
Да, могат да се предвидят, но вероятно ще има разминаване, защото всяка година има разлика в нагласите. А и каквото и да се смята, реално нещата  зависят от реда на желанията - нека усилията да отидат в тяхното подреждане, а не в сметки "без кръчмаря" Simple Smile

# 2 211
  • София
НПМГ, открай време си е "национална", това че в доста областни градове се откриват ПМГ-та е отделен въпрос. За НЕГ не знам как е регламентиран въпроса.

Относно момичето от ПЧМГ, вероятно Санака е имала предвид да си редят приоритетно желанията. Ние например,  се надяваме да не се наложи да записва по МОН-ско класиране, но ще участва защото сме в доста нестабилно положение и до 11-12-ти може всичко да се случи. Затова девойката си подреди желанията по нейна схема, в която немската на СМГ е на 8-мо място, а НЕГ на 20-то Joy Дали балът би ѝ стигнал за там ще видим в последствие. Така, че ще сме конкуренция на 1-во класиране, пък вие стискайте палци да сме живи и здрави с ММ Wink и да освободи място.

# 2 212

не знам... в много европейски държави можеш да учиш само в училищата от областта. там, където родителите ти плащат данъци, и понеже е мислено в колко голям град от колко училища има нужда. нито повече, нито по-малко. а софия стана на 3 морета...

Не съм съгласна, Божурище е на 10 км от центъра на София, дали да не пратя дъщеря ми в Ихтиман или Ботевград да учи, защото са в нашата област! А ако няма френски език ще учи, каквото има.

# 2 213
  • София
Здравейте, едно питане и от мен Simple Smile Хипотетично: ако детето ми подреди дадено у-ще под номер 5 с бал 430, може ли да бъде изместено от друго дете с по-нисък бал, само защото е с първо или по-предно желание за същото това у-ще?

# 2 214
Не. Дете с по-нисък бал не може да измести дете с по-висок бал по никакъв начин.

# 2 215
  • Пловдив
Здравейте, едно питане и от мен Simple Smile Хипотетично: ако детето ми подреди дадено у-ще под номер 5 с бал 430, може ли да бъде изместено от друго дете с по-нисък бал, само защото е с първо или по-предно желание за същото това у-ще?
Не

# 2 216
  • София
Не че нещо, но тя може да провери докъде ще ѝ стигнат силите и без да се пробва за спорта на първо класиране.
Хм, учудвам се, че все още има коментари в тази посока.
Поздравления за резултата на детето на luluto, но нека не ги упрекваме за избора, който имат.
Детето е с резултат, с който може да влезе навсякъде. Тяхно право е да заявят желания и после да се откажат.
Може пък да не са 100% в избора си. Може да има други причини.
Поздравления за дамата, която все пак сподели намеренията си в публичен форум!
Коментари в коя посока, Фран? Дамата изрази абсолютно категорично решение за продължаване в ПЧМГ и че няма да се записва детето, независимо от резултата, а единствената цел на участието в класирането е да проверят дали ще влезе. А това може да стане и без участие в класирането. Това казвам. А в случая си е направо сигурно, че силите му стигат за навсякъде. Simple Smile Никой не оспорва правото на детето да заяви желания и да се откаже, разбира се. Заслужило си го и е постигнало страхотен резултат, за което - браво! 

# 2 217
Uprising, а вие дали бихте могли да ни ориентирате в промените на баловете, пък ние пак ще си подредим паралелките и училищата, както са ни на сърце😜

# 2 218
А мон като пропуснаха пресконференцията, дали ще дадат поне топ 10 на училищата от нво? Някой пускал ли е заявление за достъп до обществена информация?

# 2 219

Така е, естествен отбор!
Нещо против провинциалните деца с по-висок резултат ли имате ?
Дали пък всеки да не си учи в кварталното училище? Защо ли се правят тези матури?

Общи условия

Активация на акаунт