СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 127 611
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 495
Хаха съсипахте ме с тея прякори..
а откъде Волдемор - 164-та и  9 ФЕГ - Княгиня Мария Луизиана? (Каката е в Луизиана, искам да й кажа)

# 496
  • София
Това са дълги истории с бавен генезис от минологодишната седмокласна тема. Joy Мисля че сме ги разказвали в съкратен вариант тук или в предишната тема.

# 497
  • София
"Хамлет" ли реши, че е най-четивното за съвременен тинейджър? Joy Аз бих заложила на старогръцките митове и легенди, но ти си знаеш. Wink
Ма аз не знам тези стари - нови програми къде ги омотаха, но старогръцките митове и легенди ги чете подробно преди 5 клас. Ей го списъка на дребния и в него се мъдри същото произведение. Не вярвам да го повтори.
"Хамлет" се чете за 2-3 часа, нека ѝ е за разгрявка Joy

# 498
Дъщеря ми вече сама си ги е сложила повечето от списъка на четеца, но сега довършва някаква поредица и каза, че после мисли да пробва точно Шекспир. Онзи ден гледа документален филм за Шекспир и й станало интересно. Да видим. Simple Smile Предупредих я какво да очаква, но..

# 499
  • София
За униформите- от 1 до 8 клас в 73 се следи много стриктно, в 9 ти и нагоре- не. Информация от тази уч.година. Има официални  и всекидневни ( суичъри, лакостки с дълъг и къс ръкав в различни цветове).

# 500
  • Варна
До четец сигурно няма да се дореди и това лято, въпреки че имаме два у дома. Вече ми счупи екраните на други два, затова ще си ходи още до библиотеката. Питах дали иска списък - снимала си го била от последните страници на учебника по Литература (БГ Учебник е). Чете си поредица - Дивергенти, но ще вземе нещо и от списъка.

# 501
  • София
Сиси, на тяхната възраст много харесах Шекспир. Пускаха в онези години чат-пат по ТВ шекспирови пиеси от кралския театър. Много им се кефех на изказа та чак се юрнах да уча сонети наизуст. За разлика от Сервантес, на който умрях от скука, но може би защото го четох докато бях с Т и хич не се задълбочих.

# 502
  • София

"Хамлет" се чете за 2-3 часа, нека ѝ е за разгрявка Joy

Ааа, ти ако искаш да ѝ отмъстиш, има и по-смъртоносни четива - напр. пълния неадаптиран вариант на Библията. Joy

И аз съм голям фен на Шекспир, но децата, за съжаление, не. Sad

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 17:00 от sanaka

# 503
  • София
Много се смях като видях ЦЯЛАТА Библия в летните четива. Не знам кой е неадаптираният и кой адаптираният вариант (да не би нещо от типа на "Библията преразказана за деца" от Пърл Бък), но гарантирам че няма как да я прочетат истинската. Виж, отделните глави от "Битие", които се учат, ще ги смелят някак.

# 504
Нищо Старозаветно не е за деца, без разяснения и препратки. Новият завет е понятен, но май-не се учи конкретно.

# 505
  • непостоянно
Бреййй, нямате изчитане 😅😅😅
Най-накрая успях😎

# 506
  • София
Да, като четиво, абсолютно нечетимо и неразбираемо. Намерих през годината един сайт, в който на общодостъпен език са обяснени разни проблеми, проследена е някаква логика. Не са под формата на ЛИС, не са и есета, разсъждения. Предложих ги на младежа, успя да разбере идеите. Оказаха се достъпни, но с чужда помощ.
"БГ материали" се казва сайтът, за когото представлява интерес. Но не са си прередили материалите по класове, по новата програма. Използвайте търсачката.

# 507
M_I_A, sanaka, аз също съм така с Шекспир и приятно се изненадах като видях, че сама прояви интерес, мисля, че може да й хареса.. По същото време аз четях и много поезия, наизустих почти цялата "Антология на световната любовна лирика", обожавах и много български поети, доста преди да започнат да се учат, първо от открих Вапцаров и ме плени..  Ех, спомени..

# 508
Литературата в 8 клас ми беше една от най-омразните, с малки изключения. Никога няма да го призная пред детето, ама е факт. Каква е идеята? Да ги научат на ценности, кото не познават? Няма ли по-добър и по-достъпен вариант? Всичко, което правиш или учиш с нежелание, води до кръгла нула. Ха дано, щерката да прояви интерес! Все пак, хората са различни.
* Даже не мога да сетя, дали тези произведения ги учихме в 8 подготвителен или през следващата година.

# 509
  • София
По старата програма се учеха в 10-ти клас. Не знам защо решиха, че е уместно да ги преместят в 8-ми. /Не че в 10-ти са им по-близки Smirk /

Общи условия

Активация на акаунт