СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 255
  • 2 478
  •   2
Отговори
# 105
Ние нали ходихме миналия, другият не ще, с приятелите иска, не са се виждали от незнам кога.

# 106
  • нейде там, където ....
На бърз прочит - няколко правописни грешки в инструкциите им ... въпррос, да видиме, да продължиме, изтървани запетайки ... Поне листите като да се виждат добре.

# 107
  • София
JD, предполагам инструкциите са писани от програмистите. За тях може! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 108
Ако не е рано, наздраве с джин/тоник! Утре ще излизаме 8 майки на седмокласници да поливаме края на това вълшебство НВО Simple Smile

# 109
Аз, така се случи, че миналата година разгледах сканирани ДЗИ по БЕЛ, това след като вече беше минала цялата дандания. Ми всичко си се виждаше прекрасно, макар за някои от работите да беше по-добре да не е така Stuck Out Tongue Winking Eye Ама предполагам проверителите са привикнали, и не се впечатляват лесно Grinning

# 110
  • София
Не е рано за джин. Аз съм си наляла биричката и сега ще чета Траяна, за да се похиля. Не смея да питам девойката колко варианта е измислила на задачта с колоездача. Днес са имали контролно по мат. ха-ха. Утре пак... Не ми е ясна целта, но...

# 111
Имам един въпрос, понеже се опитвам да си пусна малко отпуск между подаване на документи и първо класиране. И да паднем, и да бием, ще се наложи ходене до училище - или за записване, или за заявление за второ участие. Всъщност въпросите ми са няколко:
- дадените дати (12-16) включват почивни дни. Училищата записват и приемат заявления за участие на второ класиране само в делнични, нали?
- какви документи ми трябват и в двата случая? Има ли нещо специфично, което трябва да издадем предварително, и за което могат да ме върнат? Не кандидатстваме за професионални, медицинско не ни трябва.
Иска ми се да взема отпуск до 14ти, но се притеснявам, че после има само два дни за записване/заявление и ме е страх да не ме върнат за нещо, което нямам време да направя в последния момент.
Подпис:
Една майка с висока степен на тревожност

# 112
  • София
За второ класиране се подава само заявление на място и нищо друго не ти трябва. За записване, извън нещата, които си имаш - свидетлство, акт за раждане, служебна бележка с резултатите - трябва и медицински картон/справка за имунизации, но обикновено можеш да ги занесеш и септември. Най-много до личния лекар да се наложи да отидеш, но това и детето може да го свърши.
Надявам се, че тази година вече всички ще са разбрали, че не трябва вече отпусно и никъде няма да го искат.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 18:53 от sanaka

# 113
  • София - Младост 1А
На сайта на училищата обикновено има публикуван списък. Според мен основните документи са:
- Копие от акта за раждане (вероятно и оригинал за проверка)
 - Служебната бележка с точките от НВО
- Удостоверение за завършен 7 клас
- Отпусно свидетелство, но мисля, че то се дава от старото училище, след като е записано детето в новото
- Лична амбулаторна карта с нанесени имунизации - ще я искат в началото на учебната година

# 114
Много благодаря!
А тази служебна бележка кой я издава?

# 115
  • София
Само да допълня Санака, за подаване на заявление за вроро класиране, също трябва служебната бележка с резултатуте от НВО. Wink
Тази бележка ще ви я дадат със свидетелството за основно образование, от училище.

# 116
  • София
Няма го вече т.нар. отпусно /удостоверение за преместване/, но миналата година все още имаше неразбрали и някои училища го искаха. Веселба ставаше, ако се окаже, че старото училище е от разбралите и отказваше да го издаде. Joy

# 117
  • София
Подточка В от задачата с велосипедиста в никакъв случай нямаше да е за 1.5 точки, ако беше с решение с два варианта.

Успех на децата!

В нашето училище днес е било ден на обезкуражаване на децата - "за да имате над 90 точки, трябва да сте решили всички задачи" (тъй ли? а за 100?) Да не припомням мнението на една от математичките отпреди месец-два: "задача 25 винаги е нерешима" (дори не знам какво да сложа в скобите като оценка)...

# 118
Благодаря за темата! Пожелавам на децата достатъчно точки за желаната паралелка!

# 119
Няма го вече т.нар. отпусно /удостоверение за преместване/, но миналата година все още имаше неразбрали и някои училища го искаха. Веселба ставаше, ако се окаже, че старото училище е от разбралите и отказваше да го издаде. Joy

Ооо, това беше голям майтап с отпусното. Бях го забравила 😂
Дано тази година няма неразбрали.

Общи условия

Активация на акаунт