СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 244
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Joy
Аз реших, че жената иска да ги закупи от някоя от нас!

# 196
  • София
Факт е, че това е най - големия проблем. В шестокласната тема започваме.

# 197

Ако изготвите жалба или нещо подобно, ще споделите тук нали? Мисля, че всички ще я подкрепим, а и да шернем на приятели и познати в други групи и социални мрежи.

# 198
  • София
Момичета можете ли да ми съдействате къде мога да намеря информация за резултатите от матурите на 12 класниците тази година.
Интересувам се да видя цялата информация за повечето училища в София. Сега когато търся информация в нета намирам само статии, в които се коментират резултатите на първите 10-13 учулища.
Предварително се извинявам за глупавото питане!!!

Не е глупаво - и аз не намирам. Не знам защо спряха да ги оповестяват.

# 199
Вярно е. В самия ключ към теста го има и го обсъдихме обстойно тук.
Благодаря! Пробляла съм го тук, а хлапето се тръшкаше, че "леснопреносим" му било грешно.
и автоматичният редактор на "мамата" го подчертава като грешно Grinning

# 200
  • София
Да, със сигурност, ще споделим.

# 201
Извинявам се, че връщам пак към задачите от матурата по математика, но сега ми каза детето. Ако 25 задача е решена цялата вярно, но условие В е решено по друг начин, различен от примерния в ключа, ще се признаят ли пълен брой точки?

# 202
  • София
Би следвало да дадат пълните точки. В ключа пише "примерно решение". Т.е. ако решението е вярно, няма значение, че не е изцяло както в ключа Simple Smile

# 203
  • Варна
Идеята за две дати за НВО на мен не ми допада. Всяка година вариантите които се падат са с различна трудност но поне е един за всеки набор. Т.е. има заложена някаква равнопоставеност. При две дати всичко отива по дяволите. През какъв период ще са? Колко им давате на болните да оздравеят, седмица, месец? И ще чакате още толкова плюс другото технологично време за проверка и обявяване на резултати, класиране. Това е още седмица, месец време за подготовка. Поне половината от първата дата ще решат, че втория вариант е бил по-лесен. И ще са прави в някаква степен. И пак ще има недоволни, петиции и истерии.
Понякога емоциите не са смешни и пречат.

# 204
  • Разпиляна във въображението
Намерих резултатите на 1 000 училища, но за 2017 г.

# 205
Идеята за две дати за НВО на мен не ми допада. Всяка година вариантите които се падат са с различна трудност но поне е един за всеки набор. Т.е. има заложена някаква равнопоставеност. При две дати всичко отива по дяволите. През какъв период ще са? Колко им давате на болните да оздравеят, седмица, месец? И ще чакате още толкова плюс другото технологично време за проверка и обявяване на резултати, класиране. Това е още седмица, месец време за подготовка. Поне половината от първата дата ще решат, че втория вариант е бил по-лесен. И ще са прави в някаква степен. И пак ще има недоволни, петиции и истерии.
Понякога емоциите не са смешни и пречат.

А защо кандидат студентите не роптаят, като има няколко дати и изпити. И при тях ли няма равнопоставеност.

# 206
  • Бг-мама
Флаш , а ако се дадат две дати и всеки има право да се яви и на двете или само на едната както сам прецени и се взима по високият резултат ? Тогава правата на всички ще са равни и няма да има повод за сръдни.

# 207
Няма аз да мисля варианти. Не ми е това работата. Работя друго. Това е работа на експертите в МОН. Деца, които са били доказано болни или възпрепятствани по време на единствената дата на НВО, са в неравнопоставено положение. Точка. Да мислят варианти и да дадат решение. Затова получават заплати.

# 208
  • нейде там, където ....
Честити да са ви рожденниците!

Ако изготвите жалба или нещо подобно, ще споделите тук нали? Мисля, че всички ще я подкрепим, а и да шернем на приятели и познати в други групи и социални мрежи.

Подкрепям идеята да се намали съдбовността на НВО и да се раздели от достъпа до профилирани гимназии. Не съм сигурна кой вариант би бил най-работещ. Може би НВО-то да си е една дата, но за кандидатстване да се ползва друго.

Най-добре(според мен) би било, ако си имат отделен изпит. Например - отделни да са за математически, езикови, професионални  паралелки. Пак може да са национални и да включват материал по различни предмети/модули в един ден, а училищата да приемат резултатите от различните дни и модули, па макар и с някакви коефициенти.  newsm78 Така хем ще има няколко дати, хем да може с едно явяване да се кандидатства в повече училища.

# 209
Идеите ви не са лоши, стига съдбоносни драми ... Наистина е много по-добре с отделни изпити.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 13:13 от m.cha-cha

Общи условия

Активация на акаунт