СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 041
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 905
  • Варна
Знаете ли какъв е средния резултат за София по мат. За 2018 г?

Еее, стига де, ами поне последните страници четете.

# 1 906
  • София

Баловете ще ударят тавана със сигурност  тази година в сравнение с последните няколко.

Ох, пак ми се разтуптя сърцето. Хайде, моля,  да изчакаме с генералните заключения поне до следобед. Disappointed Relieved

# 1 907
  • София
Знаете ли какъв е средния резултат за София по мат. За 2018 г?

Еее, стига де, ами поне последните страници четете.

Дадена беше информация само за средна стойност по БЕЛ

# 1 908
  • Варна
Нещо да се е чуло нейде за пресконференция? Нямаме ли някоя мама-журналист да разпита. Заслужават да им осигурим бг-мама присъствие на въпросното събитие и да видим какво ще отговорят за купищата недомислици. Да не би да ги е страх да се покажат, или пък да се опитват да покрият някакъв по-голям гаф?

# 1 909
  • София
Кое е странно в тези 92% под 88 т. Всяка година е така. Погледнете статистиките на успеваемост от предните години и ще видите, че процентът е сходен.
Сега погледнах за Пловдив за 2018 г. 95% под 88 т., 31% под 18 т., което през 2017 г. си беше чиста двойка.

Среден успех 77 т. съвсем не лошо като резултат по БЕЛ. Сега сравних със  София 2018 г. - БЕЛ средния брой точки е бил 58,85, а над 88 т. са били 4,88%.

# 1 910
Всъщност не видях и по БЕЛ средната стойност за 2018г. Ама карай.
Ако правилно съм смятал (не съм сигурен), средният резултат по БЕЛ за 2018г. е 59 точки, а по МАТ е 48. За 2017 ми излезе по МАТ - 44 точки, а по БЕЛ - 60 точки.

Та ако съм прав в сметките - тазгодишната средна стойност е ужасно висока!

# 1 911
  • София
Скрит текст:
То и моя син искаше да види колко са му дали за теза, колко за преразказ, а така явно няма смисъл да се ходи.

И аз това искам да видя, как е оценен. Не че се съмнявам нещо, просто да съм наясно.

Оставам с впечатлението, че на тезата - и писали и неписали са оценени високо, както ми се струва, че е и на преразказа.

Скрит текст:
Това е абсурдно! Нито в системата нещо се разбира освен общо - поне там да беше разбито на 1ви и втори модул, нито на живо, нито да видиш реално кой е преди теб, само някаква объркваща статистика чакаме.

Пълна каша и никаква прозрачност.
Аз не мисля така. Масово точки са взимани от там. Поне като гледах сутринта работата, останах с впечатление, че е проверявана с идея колкото се може повече да му вземат. Разбира се, не съм обективна.
Просто се ядосах от това, че не става ясно нищо. Та даже и не попитах реално само на единия проверяващ ли видяхме забележките.
Интересно ми е, ако някой ходи, да попита как става ясно кои поправки от кой проверител са?

Rosita, ние не чакахме изобщо (БЕЛ), имаше още доста свободни компютри. Можеха едновременно с нас да поемат още поне 15-20 деца/родители, а бяхме във втора зала/стая. Струва си да видите по МАТ, все пак голямо разминаване.

За статистиката за София - аз писах вчера и цял ден звънях и накрая като ми казаха, че ще я публикуват днес, ми звучеше достоверно да ви кажа. Друг е въпросът, че може би ще е в края на деня. Но госпожата ми натърти, че ще е в днешния ден. Не знам вече на кого и за какво може да вярваме.

АниК, не че може да решите по мнения от форума, но понеже питаш Simple Smile - имаме познато дете в 35то с немски, влезе преди 2 г. Много е доволно, учат здраво.
За Княгинята вече писах, че съм субективна, но дори и да изключим моята носталгия, преди 2 г завърши пак на близки дете паралелката точно ФЕ/НЕ, замина да учи с англ в чужбина, но просто защото специалността, която искаше с най-добри възможности я намери в Дания. Иначе много си харесваше у-щето, класа. Според мен най-последен вариант да ви е АЕГто, за другите, помислете с младежа все пак кой език му е по на сърце, пък дано станат по-предните му желания!

# 1 912
За Варна сметнах за 2018 г. БЕЛ - над 88 точки имат около 4%

# 1 913
Ето какво им пратих набързо на РУО София-град. Пишете момичета!

Здравейте!

Предвид предстоящите почивни дни , искам да попитам кога и дали днес ще излезе статистиката с резултатите за 7 клас? Това е от особена важност да се случи преди събота и неделя,    за да може спокойно деца и родители да обсъдим възможностите за  обучение в 8 клас от есента  .

Успешен ден и разчитаме на бърза реакция!

Аз бях доста по-остра. Това беше вчера. Ни вопъл, ни стон.Аз вече се навих да чакам до понеделник. дано ни изненадат днес.

Здравейте,

Пред вид постоянно излизащата информация от непроверени източници за изключително високи балове от НВО след 7 клас тази година, считам, че е наложително да излезете с официална статистика в това отношение в най-кратки срокове.

Благодаря предварително.

С уважение,

Даниела Йосифова

# 1 914
Ето и като проценти за 2018 - по БЕЛ над 88 точки - 4,2%, за 2017 - 4,8%. По МАТ - за 2018 - над 88 точки - 5,8%, за 2017 - 8,0 %.

Честно казано, аз се моля силно, изнесените по-горе данни за средния успех и процентите над 88 точки за тази година, да не са верни!

# 1 915
  • Варна
То хубаво им пишем на РУО-то, ама дали там някой чете? Петък следобед, а дано пък се разработят. Едно време разпечатваха и слагаха списъци с резултатите в едно-две училища-гнезда. Та поне тов да бяха оставили, досега да сме се оправили.

# 1 916
  • Sofia
Hands V
Току що получих вътрешна информация за изпита по БЕЛ за София :
среден резултат - 77
92% под 88

Здравейте,

Много интересна и полезна информация!!!! Благодаря, че споделихте!!!
Знаете ли общия брой на децата в София от който да преценим този процент.
Моля, близка учителка казва, че първите 500 деца по резултат се приемат на първо желание.
Може би това са тези 18% над 88 точки.
Аз все още не съм сигурна как да тълкувам статискиката, която очакваме, но ще разчитам на помощ във форума Hands Pray

# 1 917
Може би чакат статистиката от нас !!!
Да им " ПОМОГНЕМ ЛИ "  ???

# 1 918
Давам отчет за проверката на работата по БЕЛ (90 точки):
Отидохме към 11:30, бяхме номер 17 в списъка. Изобщо не чакахме, всички компютри бяха свободни. Работата си е неговата Stuck Out Tongue Winking Eye Очаквано, не се виждат точките за тезата и преразказа. Вижда се какво проверяващите са подчертавали и отбелязвали. При младежа в преразказа има 2-3 изпуснати запетаи, един пропуснат нов ред, едно сбъркано слято изписване, едно подчертано място, където не е предал смисъла достатъчно ясно. Виждат се отметките и от двамата проверители, припокриват се. В тезата - подчертан израз, който явно не е сметнат за достатъчно точен.  На тестовата част е -3 точки. Значи още -7 на тезата и преразказа. Това е положението.
По-късно ще пиша и за МАТ, там има доста по-малко от очакваните точки. Може би са му объркали работата Mask

# 1 919

Общи условия

Активация на акаунт