СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 771
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 340
Бяхме днес на консултация в школата. Да, бяхте прави, нямаше никакъв смисъл. Знаех повече и довършвах изреченията на консултиращата. Бг-мамма е страшна школа.

Аз, като една майка с подчертано висока степен на тревожност, съм се запритеснявала дали ще се справя с онлайн подаването, най-вече  с попълването на прословутите кодове. Прегледах 20 пъти упътването на 1-ва страница, кодовете на желаните паралелки съм си ги изпринтила и ги знам наизуст, затова не ми се смейте, но все пак ще попитам миналите по пътя :
1. Не се изписват кодовете, а са като падащо меню, нали?
2. Преди да завършиш самото кандидатстване, ти дава превю какво си направил, нали?
3. След като приключиш, можеш да си провериш в профила, нали така?
4. Свидетелството, което издават от училището, не ни трябва физически при самото подаване, а чак при записването?

И малко да се посмеем - вчера на пълните отличници в класа подарили значка с надпис Отличник, линийка и книгата Без дом. Последните две много тенденциозни ми се сториха някак си като послание. Смяхме се с детето, че е можело да добавят и Клетниците и Сто години самота.
Много разстроена се прибра. Плакали всички, дори момчетата, прегръщали се, не можели да се разделят.
Улисани в подготовката за НВО, съвсем пропуснахме тази страна на седми клас. Да призная, и аз си поплаках с нея накрая. И все пак, щом плаче, значи й е било добре и е намерила приятели. Душички малки, порасналите ни деца.

# 2 341
Привет!

+1 момиче, което не иска СМГ и НЕГ.

С 95,5 по МАТ и 94,0 по БЕЛ първото й желание е Първа АЕГ с втори език испански и математика. 6-ци по БЕЛ и МАТ от училище. Гледах статистиката тази година, както и миналага, отчитам, че момичета с такъв и по-висок резултат главно ще се целят там, където моята не ще, та... май сме вътре на първо желание, а?

Вътре сте със сигурност

# 2 342
  • София
Привет на всички!

Един въпрос относно медицинското свидетелство: ако детето няма всички необходими имунизации - това ще бъде ли проблем да се запише в професионална гимназия?

Предварително благодаря,
Анни

# 2 343
  • София
Библията примерно може добре да им се отрази:stuck_out_tongue:
Joy
С тези високи балове това е чудесна идея. Инсталирам я моята от утре да я чете и да се моли. Joy
[/quote]
Тези с ниските балове - четат и се молят, а тези с високите - четат и се смиряват Wink

# 2 344
Здравейте, аз съм от четящите майки. Искам да благодаря на всички за споделената полезна информация и опит.
Искам да попитам за момиче с бал 426, желание за ФЕГ, което очевидно няма да ся осъществи, дали 30 паралелки от езикови гимназии ви се струват достатъчни?
Благодаря за мненията ви предварително и желая максимален успех на всички, доближаващ желанията!

# 2 345
  • София
Привет!

+1 момиче, което не иска СМГ и НЕГ.

С 95,5 по МАТ и 94,0 по БЕЛ първото й желание е Първа АЕГ с втори език испански и математика. 6-ци по БЕЛ и МАТ от училище. Гледах статистиката тази година, както и миналага, отчитам, че момичета с такъв и по-висок резултат главно ще се целят там, където моята не ще, та... май сме вътре на първо желание, а?

Вътре сте със сигурност

И щерката, беше така миналата година, след 8г. немски, категорично отказа немската Simple Smile))))

С тази разлика, че искаше паралелката с немски, да и е лесно което сега отчитам като грешка  Mr. Green

Година по-късно, щерката е супер доволна, английския и за половин година стана по-добър от немския, а не го беше учила до сега. Аз обаче съм със смесени чувства. Английски и Литература на добро ниво, всичко останало е абсолютна пародия, дано в 9ти клас не е така.

# 2 346
Без лоши чувства, но все пак, скъпи майки и татковци, моля, не разказвайте за вашите деца в първо лице, множествено число.
Вие не сте ходили на уроци с детето си, не сте се явявали на изпит и повярвайте ми - вас лично нито ще ви приемат, нито ще ви запишат заедно с детето в гимназията.
Не си приписвайте заслугите на децата. Smile  Innocent

Поздрави!

Аз, като една майка с подчертано висока степен на тревожност, съм се запритеснявала дали ще се справя с онлайн подаването, най-вече  с попълването на прословутите кодове. Прегледах 20 пъти упътването на 1-ва страница, кодовете на желаните паралелки съм си ги изпринтила и ги знам наизуст, затова не ми се смейте, но все пак ще попитам миналите по пътя :
1. Не се изписват кодовете, а са като падащо меню, нали?
2. Преди да завършиш самото кандидатстване, ти дава превю какво си направил, нали?
3. След като приключиш, можеш да си провериш в профила, нали така?
4. Свидетелството, което издават от училището, не ни трябва физически при самото подаване, а чак при записването?

1. Да
2. По спомени май да.
3. След подаване може да се влиза и да се разглежда, но не и да се променя нещо.
4. Никакви бумаги не трябват за онлайн подаване на документи, освен ако детето не кандидатства в професионална гимназия. Тогава май се качва сканирано медицинско, ако не бъркам.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 22:10 от Dame

# 2 347
  • София
В НЕГ има деца от цялата страна. Просто имат амбиции и са показали своите възможности на НВО. От випуска на детето ми се сещам за поне 6. Перник си е почте квартал, но не е само той.Същото важи и за НПМГ.

не знам... в много европейски държави можеш да учиш само в училищата от областта. там, където родителите ти плащат данъци, и понеже е мислено в колко голям град от колко училища има нужда. нито повече, нито по-малко. а софия стана на 3 морета...
Имам да чета още, но не мога.... - много тесногръдо.
Ако детето е от село, там му е съдбата, да има място за нашите градски лентяйпета.
Явили са се децата на НВО еднакво за всички.

Dame, за много родители успехът на децата им е и тяхна заслуга, дори да не са писали с черния химикал.

# 2 348
Скрит текст:
Здравейте, аз съм от четящите майки. Искам да благодаря на всички за споделената полезна информация и опит.
Искам да попитам за момиче с бал 426, желание за ФЕГ, което очевидно няма да ся осъществи, дали 30 паралелки от езикови гимназии ви се струват достатъчни?
Благодаря за мненията ви предварително и желая максимален успех на всички, доближаващ желанията!

Момиче с бал 426 ще е доста на кантар, предвид статистиката от тази година, но не е абсолютно невъзможно всъщност. От друга страна има значение не толкова колко са на брой паралелките, в които се кандидатства, а в кои училища са и какви са били минималните балове за влизане там през миналите години. Моето лично мнение е, че училища като 35-то или 133-то са ѝ в кърпа вързани. Останалите училища, в които се преподава френски имат дори по-нисък минимален бал.

Скрит текст:
Dame, за много родители успехът на децата им е и тяхна заслуга, дори да не са писали с черния химикал.
То по принцип цялото развитие и възпитание на едно дете е в голяма степен заслуга на неговите родители. А също така и родителите е съвсем нормално да се чувстват съпричастни към съдбата на децата си.
Но пък "нас дали ще ни приемат еди-къде-си" е съвсем друго нещо. Wink
Та, така.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 10:54 от Фран

# 2 349

Момиче с бал 426 ще е доста на кантар, предвид статистиката от тази година, но не е абсолютно невъзможно всъщност. От друга страна има значение не толкова колко са на брой паралелките, в които се кандидатства, а в кои училища са и какви са били минималните балове за влизане там през миналите години. Моето лично мнение е, че училища като 35-то или 133-то са ѝ в кърпа вързани. Останалите училища, в които се преподава френски имат дори по-нисък минимален бал.

Благодаря Ви за мнението, и ние много разчитаме поне на френската паралелка в 133, но ... Понататък, разбира се подреждаме паралелки и с други езици освен френски, горе долу в низходщ ред на баловете от миналата година, но се чудехме колко паралелки биха дили достатъчни.

# 2 350
По-горния въпрос. Миналата година с бал 427,5 редих 50 позиции от езиковите гимназии, мястото й в статистиката беше 636.  Подсигурих, разбира се, и с по-нискобалови паралелки.  На първо класиране беше приета по 15та позиция, на второ - на 7ма позиция. 30 позиции ми изглеждат малко спрямо тази година, като се има предвид и по-големия набор, и две  паралелки по-малко в желани гимназии.
Пишете за всеки случай повече, поне е лесно и няма опасност да останете извън класиране.

# 2 351
По-горния въпрос. Миналата година с бал 427,5 редих 50 позиции от езиковите гимназии, мястото й в статистиката беше 636.  Подсигурих, разбира се, и с по-нискобалови паралелки.  На първо класиране беше приета по 15та позиция, на второ - на 7ма позиция. 30 позиции ми изглеждат малко спрямо тази година, като се има предвид и по-големия набор, и две  паралелки по-малко в желани гимназии.

И аз имам такива съмнения, ще трябва да ги докараме до 50 ...

# 2 352
Даме, добре че си изтри последното изречение! Повечето пишещи тук сме имали една много особена година, с нарушен ритъм на живот в дома, с променени навици, несбъднати планове, отложени пътувания....Родителите през тази година са били шофьори, придружители, насърчители, пазванти, лоши ченгета, добри ченгета, утешители, вразумители. Някои са проверявали преразкази, други са решавали задачи, трети - и двете. Форумът ни стана втори дом. Направихме виртуални контакти и заживяхме с общи проблеми. Напълно обосновано е да се говори в множествено число. Седмокласната епопея е била съвместно дело, а не нещо, случващо се с детето! И такава ще остане до началото на 8-ми клас. Тогава детето отново ще се еманципира в съответствие с възрастта си.

# 2 353
  • София
Шарлот, епопеята не свършва с началото на 8 клас. Подготви се психически, че все едно ще имаш първолак. Ново училище, учители, порядки. Смяната на прогимназия с гимназия също не е за подценяване, в едно с промененото отношение към децата. В прогимназията е като към деца, а в гимназията, като към възрастни. Имат много повече свобода и в началото ме осъзнават, че имат и доста отговорности! Wink

# 2 354
  • София
Мисля, че тук се правеха планове, Русалката да се яви на НВО. Да ви призная и ММ обмисляше как да добие вид на 14 годишна по едно време Joy

Общи условия

Активация на акаунт