Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 762
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 605
  • Букурещ
Проблемите с наличността не са от вчера и не е въпрос до  град. Цяла България е така, защото са едни и същи складове, които не са неограничени. Когато няма в склада, няма и няма. Ужасно неприятно е, и в тия жеги изобщо не може да е сигурен човек в съхранението.
Ако някой си представя че ги вадят от хладилниците в склада и ги мятат ей така в буса да отидат до аптеките - няма такова нещо и не може да има, поне това притеснение може да ви отпадне.
Съхраняват си се по книга термолабилните лекарства - и в складовете, и в аптеките, а при транспортиране за доставка също са в охладител такива неща. Винаги, не само когато е горещо, просто си е правило и дори през зимата се транспортират така. При една проверка в аптека едно от първите неща е да проверят температурите в хладилниците дали са каквито трябва, с термометър се замерва на момента.
Виж за тези които поръчват на непознати да им носят от Турция и къде ли не... там поне аз бих се притеснила наистина, тях никой не ги знае какво правят и как ги пренасят и съхраняват.

Аз живея в България само, че! Ясно, че сте написала всичко на теория и по протокол как трябва бъде, но в България има много далеч по-сериозни неща, които са наобратно, че да вярвам, че бай Иван шофьорът ще докара в аптеката Саксенда по учебник. А за проверки недейте и да се хабите да пишете, няма смисъл, те са единствено на хартия, ако не ги мързи, ама ги боли чак. Няма как при над 90% неграмотно население, изконният проблем, да имам вяра в транспорта на лекарства.

# 1 606
Все пак шофьорите, които карат лекарства знаят, че не карат картофи.... А и от склада им ги дават опаковани както трябва. Няма своеволия.

# 1 607
За Оземпик- 1 писалка 1мг.първият месец трябва да ми стигне.Но вторият щом ще е по 0,5 мл.значи ще трябват две.А от 3 месец нататък по 1мг това какво означава, че цялата писалка наведнъж ли се излива ?

# 1 608
Проблемите с наличността не са от вчера и не е въпрос до  град. Цяла България е така, защото са едни и същи складове, които не са неограничени. Когато няма в склада, няма и няма. Ужасно неприятно е, и в тия жеги изобщо не може да е сигурен човек в съхранението.
Ако някой си представя че ги вадят от хладилниците в склада и ги мятат ей така в буса да отидат до аптеките - няма такова нещо и не може да има, поне това притеснение може да ви отпадне.
Съхраняват си се по книга термолабилните лекарства - и в складовете, и в аптеките, а при транспортиране за доставка също са в охладител такива неща. Винаги, не само когато е горещо, просто си е правило и дори през зимата се транспортират така. При една проверка в аптека едно от първите неща е да проверят температурите в хладилниците дали са каквито трябва, с термометър се замерва на момента.
Виж за тези които поръчват на непознати да им носят от Турция и къде ли не... там поне аз бих се притеснила наистина, тях никой не ги знае какво правят и как ги пренасят и съхраняват.
Аз живея в България само, че! Ясно, че сте написала всичко на теория и по протокол как трябва бъде, но в България има много далеч по-сериозни неща, които са наобратно, че да вярвам, че бай Иван шофьорът ще докара в аптеката Саксенда по учебник. А за проверки недейте и да се хабите да пишете, няма смисъл, те са единствено на хартия, ако не ги мързи, ама ги боли чак. Няма как при над 90% неграмотно население, изконният проблем, да имам вяра в транспорта на лекарства.
Госпожо, не знам с какво предизвиках тия удивителни, обаче нямах нужда от тях наистина... Представете си, повечето пишещи тук също живеем в България.
Нещата които написах, са написани от личен опит, не от прочетено някъде или знам ли къде сте чула че ги мятат как да е. Е, шофьорите не всичките ги познавах по имена и не знам кой е Бай Иван, но за пакетите извадени от охладителя в буса съм се подписвала под бройка с години. На проверки също съм присъствала лично. Единственото време през което тези неща не са в хладилник е колкото отнема да се сканират при заприходяването, да се преброят и да им се лепне цена. Има си начин на работа с такива неща и той е един и същ и за капки за очи от няколко лева, и за биологични препарати за няколко хиляди, някъде между тях попада и безценната ви Саксенда.

Елпида, 1мг щом пише на писалката, това е по колко е едната доза а не цялото вътре. В писалката са 4 дози по толкова. По принцип когато сте на по-ниска доза е редно да пише нея в рецептата и да ви дадат такава писалка. Знам че не всеки го спазва това защото цените им са близки, но по листовка трябва да се употреби до месец след отварянето, ако правилно си спомням. Нататък си е на ваш риск. В писалка 0,25 има 4 дози по 0,25 - предполагам че това е за първия месец щом за втория е по 0,5. Върти се едно като брояч и с него се отмерва дозата която ще се инжектира, те всички такива писалки са на такъв принцип - и Саксенда, и Оземпик, и инсулиновите писалки също. И иглите за тях са едни и същи.

# 1 609
Много благодаря за разяснението natka

# 1 610
Трябвало е който го е предписал да обясни тия неща, бива и да покажат как се поставя по принцип.

# 1 611
Здравейте,от днес и аз съм на Саксенда.Ще следя темата с интерес и ще се допитвам до вас ако възникнат въпроси. Тази вечер бях неприятно изненадана ,че няма игли в кутията. Правила съм ин витро процедури и в кутиите имаше много игли. Добре,че намерих две - три та ще имам докато отида до аптеката.

# 1 612
Мисля че са стандартните игли за инсулин, така че ще имаш избор и колко дълги да са, като си купиш. Кутиите са по 100бр но на повечето места продават и на бройка.

# 1 613
Мисля че са стандартните игли за инсулин, така че ще имаш избор и колко дълги да са, като си купиш. Кутиите са по 100бр но на повечето места продават и на бройка.
Супер , много благодаря.

# 1 614
Относно транспортирането на лекарства в малки населени места,за където е притеснението на потребителката,аз живея в село в близост до областен град,имаме отлично заредена аптека,която поддържа налична Саксенда без да я поръчвам. Виждала съм как им доставят лекарства в охладителни транспортни кутии,като купувам също ми го дават охладено от хладилника и пренасям до дома с термо чантичка, тя е като голям несесер. Само биологичното поръчвам предварително, защото се отпуска поименно и също кутията е добре охладена. Така че дали в малко или голямо населено място,правилата се спазват.

# 1 615
Едни и същи са складовете и шофьорите и за малко населено място, и за голямо, няма никаква логика някой да си мисли че различно работят... Буквално натоварват буса и тръгва и спира наред да разтоварва стока, кое и как да е различно? И защо да е?
Да, повечето хора или си вземат такива термочантички, или сме им казвали поне охладена бутилка с вода да сложат в чантата от аптеката до вкъщи като е топло времето. Никой няма интерес да компрометира препаратите за лечението ви. Никой.

# 1 616
  • София
Някой да има идея как да съхраня изолирано от висока Т писалката с лекарството? Налага ми се да бъда без хладилник през август за няколко дена. И не ми се иска да изкарвам 7 дена без инжекция. Т ще бъде над 25 градуса, така че имам чуденка. Видях несесерите за инсулинови писалки, обаче те държат Т до 2 часа. При мен ще трябва да е за по-дълго. Някой да каже от опит колко дена е прекъсвал инжекциите и как му се е отразило на организма?

# 1 617
Някой да има идея как да съхраня изолирано от висока Т писалката с лекарството? Налага ми се да бъда без хладилник през август за няколко дена. И не ми се иска да изкарвам 7 дена без инжекция. Т ще бъде над 25 градуса, така че имам чуденка. Видях несесерите за инсулинови писалки, обаче те държат Т до 2 часа. При мен ще трябва да е за по-дълго. Някой да каже от опит колко дена е прекъсвал инжекциите и как му се е отразило на организма?

Можете да я съхранявате в електрическа хладилна чанта, освен адаптор за кола 12V, имат и стандартен кабел. 😊

# 1 618
  • София
За това се сетих, но няма да бъда с кола и няма да имам достъп до ток, дори и за телефон. Общо взето нямам полезен ход, освен да не си я бия. Ще мога да си бия една-две дози, съхранявайки я в несесер с изстуден гел, но оттам насетне за следващите дни няма как да стане, колкото и да го мисля, освен ако времето не е с мен и температурата на въздуха не е под 25 градуса, за да няма нужда от охлаждане.
Та пак да попитам - някой, който е прекъсвал доза повече от 2-3 дена има ли, за да каже как му се е отразило на организма?

# 1 619
Терионозавър, нищо няма да се случи да прекъснете, после продължавате или с малко по.-ниска доза, или със същата.

Общи условия

Активация на акаунт