Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 722
  • 1 822
  •   2
Отговори
# 1 665
При мен беше същото със Саксендата. 6 месеца ползвах и последния месец само ми се ядеше .Естествено  и аз я спрях поради високата и цена ,но и си върнах килограмите постепенно след 4 месеца.

# 1 666
  • тук и там
И при мен така,но с Оземпик.От 83 бях свалила до 75.Към днешна дата съм 90 кг.Не само си ги върнах,ами и отгоре трупнах.

# 1 667
След спирането, ако човек не внимава постоянно какво яде, ясно че ще ги върне.
Аз варирам с плюс 2-4кг след спирането и, но бързо се окопитвам и гледам да държа в рамките на това, което бях свалила с нея.
Повече така и не успях, а са ми нужни още едни 6-7кг.
В дълга почивка съм, но обмислям да стартирам за няколко месеца отново, за да видя дали ще се получи.

Лошото при мен е, че какъвто и препарат да ползвам (приемах глюкофаж навремето) действа за определен период от време и после край.
Същото се получава и със саксенда мисля.

# 1 668
  • Варна
Килограмите се връщат, че и отгоре ако не се полагат целенасочени усилия и всеки следващ опит за сваляне ще е по - труден от предишния, тъй - като тялото си има памет и ще се стреми да си набави килограмите най-лаишки казано.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 10:01 от ivka_smile

# 1 669
Килограмите при мен са от едни 5-6 години,а.съм на 42.Винаги съм била с хубаво и стройно тяло и диети не съм правила. Но след няколко операции,сдобиване с ИР и вече накрая хистеректомия,поддържането на нормално тегло е трудно,а аз нямам този навик.Нр съм решила какво ще правя.Или ще я взема до октомври,когато изтича рецептата,или ще я спра сега,и ще си наложа волята да внимавам кога и какво ям.

# 1 670
Здравейте!Искам да споделя какво се случва с мен и евентуално да задам някой въпрос.
От 17 април съм на саксендата,3 кутии избоцках.Отначало 0.6,после 1.2 и на 1.8 се задържах най-кратко време.От 78кг до оня ден стигнах до 69.
От началото на август ,обаче,реших да я спра постепенно без да се консултирам с лекарката,в обратен ред-1 писалка на 1.8,1 на 1.2 и последната на 0.6.Но.....не ми се получава!Ям почти винаги около 13 часа и после вечерта,когато си слагам саксендата,отново ям,вечерям тоест.Изпитвам необходимост да се нахраня  и естествено си лягам с пълен стомах.Това на 0.6 доза....Мисля,че е рано да спирам,как мислите вие?
За 6 месеца ми е рецептата,чисто от финансова гледна точка исках да я спра.
Не знам какво да направя,но мисля че ако спра,ще върна килограмите....А така си се харесвам😔
Аз не разбрах. Ядете към 13:00 и след това вечеряте. А преди не сте се хранили по това  време ли? Ядете ли през останалото време?

# 1 671
Може би проблема е,че вечерям късно.Въпреки,че поставям дозата в 19 часа,например,изпитвам глад и се наяждам.
И да,през останалото време не ям,тоест ям 2 пъти на ден,не обилно,но вече качих някой грам.А ако я спра съвсем,предполагам ще се върнат килограмите...

# 1 672
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Късното хапване просто трябва да се спре Sad
Знам, че е много трудно, често ежедневието ни е такова,
че тогава се събираме всички... освен това си има нещо, дето обикновено ни подтиква да поддържаме този навик.
Но навиците, колкото и да е трудно, се променят - просто трябва постоянство. Добре е и вечерята да е основно протеини и зеленчук.
Аз се старая да приготвям от сутринта една много голяма купа със салата, защото знам, че е много лесно да ме домързи да правя за всяко ядене и гледам да е голяма част от порцията ми за обяд и вечеря.
Успехът, който сте постигнала никак не е малък,
струва си да удържите фронта.
Няма друг начин обаче, освен промяна в навиците на хранене и движение, за да се задържи.

# 1 673
Може би проблема е,че вечерям късно.Въпреки,че поставям дозата в 19 часа,например,изпитвам глад и се наяждам.
И да,през останалото време не ям,тоест ям 2 пъти на ден,не обилно,но вече качих някой грам.А ако я спра съвсем,предполагам ще се върнат килограмите...
Добре де, а вие колко пъти искате да се храните? Според мен обяд и вечеря е напълна нормално, за някои хора даже е малко. Със Саксендата колко пъти сте се хранили? Какво се променя сега, след като намаляте дозата? Ако трябва, сложете Саксенда към 17:00 и вечеряйте към 19:00

# 1 674
Добре де, а вие колко пъти искате да се храните? Според мен обяд и вечеря е напълна нормално, за някои хора даже е малко. Със Саксендата колко пъти сте се хранили? Какво се променя сега, след като намаляте дозата? Ако трябва, сложете Саксенда към 17:00 и вечеряйте към 19:00
По веднъж се хранех със саксендата. И вечер нямах апетит,а сега имам и си хапвам.

# 1 675
Не е нормално да се храните по веднъж на ден. Напълно нормално е като спрете саксендата, да започне да ви се яде. Опитайте да направите калориен дефицит, т.е. да ядете по-малко, от колкото изразходвате. Или да ядете, колкото изразходвате. Хапвайте тези калории в 2-3 хранения на ден, като не вечеряйте късно. Така не би трябвало да си върнете килограмите. Наблегнете на протеините и салатите. Те са доста засищащи. Минуса, който аз виждам на саксендата при някои хора е, че хората не са гладни. Хранят се веднъж на ден и приемат 800 калории да кажем. След това спират лекарството, организма започва да си огладнява, напълно нормално. Е да, ама ти започваш да ядеш повече от 800 калории на ден, съответно организма започва веднага да се запасява, за следващото гладуване. Саксендата трябва да се ползва да се спре непрестанното тъпчене с храна по цял ден, но все пак да се приемат нормално количество калории, за да не се влезе след това в режим на запасяване. Всички можем с лекарство или инат да свалим 10-20 кг с глад. Въпроса е какво правим след това. Няма как да поддържаш този глад за цял живот.

# 1 676
  • Варна
С лекарство да, но само с инат - не съм сигурна, за съжаление.. . Затова и много хора прибягват до тези лекарства. Ако всеки можеше да спазва калориен дефицит почти никой нямаше да има нужда от препаратите. Аз също съм се отчаяла вече за едни 9-10 кг.

# 1 677
Съгласна съм, но не е нормално да имаме едно хранене за деня. Ясно е, че няма как да се продължи по този начин след спиране на лекарството. Трябва така да се храним, че след това да можем да продължим по същия начин. Аз също бях на саксенда, свалих 8 кг, които след това върнах в рамките на 2-3 месеца. От март-април заложих на друг вариант. Започнах да тренирам поне 3 пъти седмично и да се храня до 1500-1600 калории на ден. Което са ми 3-4 хранения дневно, зависи какво ям. В момента съм около 1 кг повече от това, което бях свалила със Саксенда. Да, става много бавно, 1-2 кг на месец, но за себе си установих, че това е варианта. Имам да свалям още, които даже със Саксенда не успях, ще видим дали ще стане по този начин. Искрено се надявам за другото лято да съм в топ форма.

# 1 678
  • Варна
Loana, а колко време бяхте на саксенда?

# 1 679
Около половин година

Общи условия

Активация на акаунт