Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 209
  • 1 822
  •   3
Отговори
# 1 755
  • София
Здравейте!каква е цената в Турция на Саксенда?
4050 турски лири. Цените на лекарствата в аптеките в Турция са регламентирани. А вероятно е купувана от там, защото за тук няма рецептата. В момента в Б-я излиза по-евтина Саксендата.

# 1 756
4050 турски лири. Цените на лекарствата в аптеките в Турция са регламентирани. А вероятно е купувана от там, защото за тук няма рецептата. В момента в Б-я излиза по-евтина Саксендата.
.   
Здравейте поради спряно лечение със саксенда ми останаха две писалки продавам ги на доста по ниска цена ако някой има интерен нека да ми пише

# 1 757
  • София
Привет! Връхлитам вероятно със странен въпрос, но си отворих опаковките купени от Истанбул и няма игли! 😶 Имам 6 броя “писалки” без нито една игла. Откъде се купуват, не са ли в комплект?
Привет! Връхлитам вероятно със странен въпрос, но си отворих опаковките купени от Истанбул и няма игли! 😶 Имам 6 броя “писалки” без нито една игла. Откъде се купуват, не са ли в комплект?

Като в БГ! Купувах още неща от аптеката и на касовия Бон нямаше разбивка, а и не попитах. Но горе-долу цената е около 250-260 лв. Има ги във всяка аптека. Аз поставих най-ниската доза преди дни и се почуствах ужасно зле с болки в корема и повръщане. Продадох ги за 10 минути в Фейсбук група. Дори не искам да си помисля повече да си слагам! С ИР съм, на глюкофаш.

# 1 758

Като в БГ! Купувах още неща от аптеката и на касовия Бон нямаше разбивка, а и не попитах. Но горе-долу цената е около 250-260 лв. Има ги във всяка аптека. Аз поставих най-ниската доза преди дни и се почуствах ужасно зле с болки в корема и повръщане. Продадох ги за 10 минути в Фейсбук група. Дори не искам да си помисля повече да си слагам! С ИР съм, на глюкофаш.

Здравейте,

Аз също съм с ИР и изписани Саксенда + Метфогамма (разновидност на Глюкофаж). Тъй като в началото страничните ефекти са доста силни, ми дадоха схема, при която първо започвам с Метфогамма-та и чак след месец (когато съм достигнала дозата от по 1 таблетка на обяд и вечера) да започна със Саксенда. Тъй като и двете лекарства са със сходни странични ефекти, едновременното им започване е трудно за понасяне.

# 1 759
  • в света на илюзиите
С рецепта ли се купува Саксендата от Турция? Или може и без?

# 1 760
  • София
С рецепта ли се купува Саксендата от Турция? Или може и без?
Може и без.

# 1 761
  • Варна
Аз ходих при ендокрилог Томова, но и дума не обели за някакъв препарат.Взе да ми дава съвети за хранене, да вечерям салата, да пия чайче, изреди ми няколко диети,които давали резултат??От уважение я изслушах.Честно казано,ако някой може да ми каже как да ползвам Саксенда и откъде да си я купя -ще го направя. Предварително благодаря.

# 1 762
  • Paris, France
Уау! Впечатляващо. Може ли координатите на д-р Томова?

Ако диета или интервален глад дадат резултат, той винаги е по-траен, по-добър като лабораторни показатели спрямо изходните резултати и с по-малко поддръжка.

Потискането на глада със Саксенда е за сметка на покачване на инсулин и от там по-късно и по-трудно влизане в кетоза, поради което се губи повече мускул като се отслабва.

Саксендата е краен вариант, когато диета, пости, бигваниди, Инозитол + фолат не помагат. При много хора трябва да се поставя до живот ако не искат връщане на килата с лихвата. Готови ли сте на този изход?

Лошата новина е, че дори и да започнете Саксенда, пак трябва промяна на хранене и добавки. Сега просто ще започнете с тях и може да установите, че са достатъчни.

# 1 763
  • Варна
Аз за себе си вече съм установил кое ми е възможно и кое не. Знам достатъчно за нутриенти, калориен дефицит и прочие. Знам,че нямам воля да стоя гладна,за да сваля тези 12 кг.Ще кажете,че няма нужда да се стои гладен -не е така лично за мен  -количествата и вида на храните,които трябва да приемам,за да съм в калориен дефицит са нещо,с което не мога да се справя и същевременно да остана достатъчно мотивирана,за да се случи. Многократно е проверявано при мен от мен.
Искам да сваля с помощ тези 12 кг, след което смятам,че ще мога да се справя,понеже храненето ми не е в някакво прекаляване.
Последно като добавки пих хром, Хитозан, Берберин....С нулев ефект от обозримия минимален ,който би трябвало да се очаква.

# 1 764
  • Sunshine state
Ивка, аз те разбирам напълно. И аз така се въртях в кръг няколко години. И да, знам много добре какво да ям и какво не, ама от пуста лакомия и липса на воля стигах точно доникъде, докато не започнах Семиглутид. Е, година и кусур по-късно съм с 40кг по-слаба и много по-щастлива и активна. Не го приемам от края на май, юни някъде, когато достигнах желаните кг и не съм качила нищо. Просто свикваш да св храниш нормално и ти трябва понякога помощ, за да се започне. Аз обаче наистина имах нужда да сваля много, понеже след преместването ни в САЩ качих стабилно.  Успех ти желая! ❤

# 1 765
  • Варна
Pupitka, може ли да пиша лс?

# 1 766
  • Sunshine state
Пиши. разбира се. 👌🏻

# 1 767
  • София
Привет, имам следното питане на някой да му се е случвало писалката да не превърта? Обяснявам. Настройваш на дозата, примерно на 3, бодеш иглата и след това като натиснеш бутона отгоре, брояча не се превърта. Извадих иглата от кожата и пробвах отново във въздуха (при всяко убождане слагам нова игла, та не е от иглата). Чува се глухо щракване, но сякаш бутона заяжда и не и не. НА втора писалка ми се случва това, а не е да не съм изхабила до сега повече от 15 писалки... Видях, че имат нещо като сериен номер мисля да се опитам да пиша на вносител и тн за разяснение.. чудя се просто дали не може нещо да има дефектно в механизма. А ме е яд, защото едната е почти пълна.

# 1 768
Привет, имам следното питане на някой да му се е случвало писалката да не превърта? Обяснявам. Настройваш на дозата, примерно на 3, бодеш иглата и след това като натиснеш бутона отгоре, брояча не се превърта. Извадих иглата от кожата и пробвах отново във въздуха (при всяко убождане слагам нова игла, та не е от иглата). Чува се глухо щракване, но сякаш бутона заяжда и не и не. НА втора писалка ми се случва това, а не е да не съм изхабила до сега повече от 15 писалки... Видях, че имат нещо като сериен номер мисля да се опитам да пиша на вносител и тн за разяснение.. чудя се просто дали не може нещо да има дефектно в механизма. А ме е яд, защото едната е почти пълна.
Просто натисни и задръж бутона отгоре, в един момент ще почне да превърта, да се надяваме, че ще е след няколко секунди. Една писалка може да ти даде такъв проблем веднъж в началото и после никога да не го направи, не е дефектна.

# 1 769
Здравейте Невена,

прочетох на няколко пъти по-назад в темата, че препоръчвате да се следи ph. Мога ли да ви помоля да разясните, защо трябва да се следи, колко трябва да бъде, на какъв период от време да го проследявам, какво показва ако не е в норма, как може да го подобря.

Много благодаря!
Уау! Впечатляващо. Може ли координатите на д-р Томова?

Ако диета или интервален глад дадат резултат, той винаги е по-траен, по-добър като лабораторни показатели спрямо изходните резултати и с по-малко поддръжка.

Потискането на глада със Саксенда е за сметка на покачване на инсулин и от там по-късно и по-трудно влизане в кетоза, поради което се губи повече мускул като се отслабва.

Саксендата е краен вариант, когато диета, пости, бигваниди, Инозитол + фолат не помагат. При много хора трябва да се поставя до живот ако не искат връщане на килата с лихвата. Готови ли сте на този изход?

Лошата новина е, че дори и да започнете Саксенда, пак трябва промяна на хранене и добавки. Сега просто ще започнете с тях и може да установите, че са достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт