Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 61 486
  • 812
  •   1
Отговори
# 450
Урината излиза през уретрата, което е отделен отвор в близост до влагалището, но не вътре в него.

# 451
Благодаря много, ще.пробвам! Вчера късен следобед за първи път използвам чаша (след повече от 2 г чудене). С изваждането определено имам проблем - много навътре отива чашата и едва я напипвам. Суча се и се опитвам да се стегна в таза да я избутам за да успея да е докосна. Доста некомфортно е Sad

# 452
  • София
Не се ли пълни чашката?😳
Вие през влагалището ли пишкате? Честно ли не познавате собствената си анатомия!

# 453
Благодаря много, ще.пробвам! Вчера късен следобед за първи път използвам чаша (след повече от 2 г чудене). С изваждането определено имам проблем - много навътре отива чашата и едва я напипвам. Суча се и се опитвам да се стегна в таза да я избутам за да успея да е докосна. Доста некомфортно е Sad
Най-вероятно цервиксът е високо разположен. С леко напъване чашката се смъква малко по малко. Важното е да сте спокойна и отпусната. Може да опитате и различни пози при ваденето, например клекнала, така се скъсява вагиналния канал.

# 454
Ваденето е по-лесно в клекнало положение. Но слагането, поне лично на мен, ми е невъзможно, просто не ми се отваря чашката.

# 455
Тъкмо влязох това да пиша - вече 24 ч ползвам чашата и явно не се отваря, защото изтича по бельото. Къде бъркам? Пробвах с 2 начина на прегъване. Това, което пише - с пръст да проверя дали се е отворила - ами не мога.
А имах някакви надежди за този продукт Sad

# 456
Не се ли пълни чашката?😳
Мила, не се пишка през вагината, даже и да имаш такова чувство. Имаш уретра, която се намира извън нея. Т.е. на различни места са и чашката не ти събира урината.
Извинявам се за изображението.

Аз моята я вадя седнала над тоалетната чиния и я слагам клекнала. Също протича ако ми е много обилна менструацията.
Възможно е да е много мека и затова да не се отваря. Аз не съм имала такъв проблем, ползвам мелуна.

# 457
Тъкмо влязох това да пиша - вече 24 ч ползвам чашата и явно не се отваря, защото изтича по бельото. Къде бъркам? Пробвах с 2 начина на прегъване. Това, което пише - с пръст да проверя дали се е отворила - ами не мога.
А имах някакви надежди за този продукт Sad
Може да се провери дали се е разтворила и като я хванете в основата и я завъртите около оста й.
Иначе освен разтварянето е възможно да е подминала шийката на матката (понеже писахте, че се качва доста нагоре). Опитайте да я слагате по-ниско и да я пуснете да се разтвори по-рано, после може леко да я бутнете навътре и да я наместите.

# 458
Благодаря ви за отговорите и за обяснението! Heart
И аз ползвам Мелуна, уж подбрах правилен размер. Направих пореден опит, да видим Simple Smile Дано успея да се напасна с чашката!

# 459
И при мен мелуната протичаше, с руби къп нямах проблем.

# 460
Може да опиташ като я сложиш малко по-навътре да я дръпнеш леко, за да се отвори ако там е проблемът.

# 461
Аз дълго бърках, като се опитвах да я поставям като тампон - навътре и нагоре. Сега я слагам плитко и бутам назад, все едно към дупето. И както писаха по-горе, оставям да се отвори преди да е влязла цялата. Е, пак не винаги става от първия път, но почти винаги. Трябва да намериш твоя начин на сгъване. На лале ми изглеждаше по-удачно, но нито веднъж не ми се получи. При мен работи сгъване на С. Но е индивидуално. Само не се отказвай!

# 462
Някой може ли да сподели мнение за чашките на less mess,  Green Rays и praskovka?

Бях се насочила към organicup, но горе изброените са по-евтини и ако също са с добро качество, бих пробвала от тях.

# 463
Моля, кажете относно таблетките - 100 мл разтвор достатъчен ли е за чашка? Струва ми се доста малко. Чудя се дали да не взема от големите таблетки и да ги чупя на две? Ама те пък са за 5 литра вода Thinking
И друго да питам - как ги сушите след дезинфекция? То е ясно, че в домашни условия не може да е стерилна средата, но все пак...

# 464
Аз стерилизирам непосредствено преди да я ползвам, изплаквам леко с вода за да няма от препарата и слагам. Така или иначе през целия цикъл се вади, слага и няма как да стои стерилна. То и там дето влиза не е особено стерилно. Trollface

Общи условия

Активация на акаунт