Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 61 467
  • 812
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
досега не съм използвала менструална чашка или многократни превръзки, но имам силно желание да опитам. Еднократните превръзки, които използвам, откакто се помня, ми причиняват все по-голям и по-голям дискомфорт (сърбеж, парене) и вече не се издържа. Sad Дори ежедневните след няколко дни употреба стават нетърпими.
Поради тази причина реших да пробвам с менструлна чашка. След доста изчетени коментари се спрях на OrganiCup, размер А (на 32 съм, но не съм раждала все още, опитах се да си меря цервикса по време на цикъл и мисля, че е средно разположен).
Искам да попитам тези, които са си взели тази чашка, от къде си я купихте? Освен в техния си сайт, я откривам в  https://www.ecco-verde.bg/organicup- и https://makeup.bg/brand/1161991/?gclid=EAIaIQobChMIwvXDnLrG7QIVw … MYAiAAEgKEbPD_BwE. Някой поръчвал ли е от там?
Използвате ли също така сапуна и кърпичките за почистване от същата марка? Ако не, с какво ги заменяте?
Също така, има ли вероятност да задържат поръчката на митница, ако поръчам от оригиналния сайт?

# 511
Избери си размер според кръвотечението. Аз не съм раждала също, но имам обилна менструация и си взех размер Б, който ми идва идеален.

# 512
Какво имате в предвид под това да я обърна? Не мисля, че разбирам (shy).
Също така, можете ли да ми препоръчате чашка, която да е по-къса и евентуално, по-твърда?
Доколкото успях да се ориентирам, Мелуна, Органикъп и Лунет се водят меки. По размер също ми изглеждат да са по-дълги..
Gaia е дълга чашка, за нисък цервикс не е особено подходяща. Можеш да опиташ да я обърнеш наобратно. Малко е странно, но при някои хора работи.

# 513
Мелуна и на мен ми беше мека. Взех рубикъп и ми беше перфектна. Лесно се отваря, силен вакуум. Но просто прочети из темата и пробвай друга чашка. Невинаги се улучва от първия път.

# 514
Какво имате в предвид под това да я обърна? Не мисля, че разбирам (shy).
Също така, можете ли да ми препоръчате чашка, която да е по-къса и евентуално, по-твърда?
Доколкото успях да се ориентирам, Мелуна, Органикъп и Лунет се водят меки. По размер също ми изглеждат да са по-дълги..
Имам предвид това
Скрит текст:

За сравнение на чашките можеш да видия някоя таблица, например в тази я има Gaia - https://menstrualcupreviews.net/comparison/
При сравнение по дължина на чашките (без дръжката ги сравнявах, тъй като тя може да се изреже), Gaia е от най-дългите чашки.
Иначе според мен една средна Ruby cup ще бъде добре ако не говорим за свръх обилен цикъл. По-къса е и се отваря много лесно.

# 515
Здравейте,
досега не съм използвала менструална чашка или многократни превръзки, но имам силно желание да опитам. Еднократните превръзки, които използвам, откакто се помня, ми причиняват все по-голям и по-голям дискомфорт (сърбеж, парене) и вече не се издържа. Sad Дори ежедневните след няколко дни употреба стават нетърпими.
Поради тази причина реших да пробвам с менструлна чашка. След доста изчетени коментари се спрях на OrganiCup, размер А (на 32 съм, но не съм раждала все още, опитах се да си меря цервикса по време на цикъл и мисля, че е средно разположен).
Искам да попитам тези, които са си взели тази чашка, от къде си я купихте? Освен в техния си сайт, я откривам в  https://www.ecco-verde.bg/organicup- и https://makeup.bg/brand/1161991/?gclid=EAIaIQobChMIwvXDnLrG7QIVw … MYAiAAEgKEbPD_BwE. Някой поръчвал ли е от там?
Използвате ли също така сапуна и кърпичките за почистване от същата марка? Ако не, с какво ги заменяте?
Също така, има ли вероятност да задържат поръчката на митница, ако поръчам от оригиналния сайт?
Здравей,
Миналият месец поръчах от оригиналният сайт размер А, тогава имаше промоция, купуваш една и втората в същият размер ти идва като подарък. Ако искате мога да ви я дам, пишете на лични.

# 516
Момичета, включвам се с много тъпа случка... Необяснимо как, но си изпуснах чашката в тоалетната, по време на вадене, все едно направо някой ми я изби от ръцете🙄🤢... Случвало ли се е на някоя от вас¿ Предполагам, че с живота й е свършено 😂

# 517
Случва се на много жени. Обикновено предпочитат да я запазят след много старателна дезинфекция. По-кофти е ако се случи в автоматична тоалетна, която пуска сама водата, докато станеш и е изчезнала.

# 518
  • София
Според мен едно хубаво миене със сапун и по-дълго изваряване ще свършат работа. Не бих изхвърлила чашката, освен ако не е паднала в обществена тоалетна де.

# 519
Здравейте, момичета. Аз реших да не се отказвам все още - поръчах си на Mooncup и на Lunette от Амазон и се надявам с някоя от двете да се разберем. В моментите, в които Гая-та не пропуска е страхотно, все едно не съм в цикъл, но понеже не знам кога ще протече и кога не, винаги съм и с превръзка и ми е притеснено. Та, много се надявам да ми се получи с някоя от тези 2 марки.
Имам и въпрос относно спането с чашка. Четох, че повечето го практикуват, но ме мъчи въпроса- като легна, тази кръв няма ли да се връща навътре и да бъде предпоставка за инфекции и друг тип проблеми?

# 520
Спането с чашка е най-комфортното спане, което можете да си представите Simple Smile пълно спокойствие и като станете, нямате нуждата да не смеете да меъднете или да скачате на пружина да тичате към банята 😀
Кръвта няма накъде да се върне. Шийката макар и леко отворена по време на цикъл не допуска връщането на течност обратно😁

# 521
На мен ми се е случвало да протека с чашка през нощта а и като цяло. Първоначално ползвах МеЛуна и то доста дълги години. Често протичаше през първите 1-2 дни при по-обилна менструация и съм се събуждала с окървавена пижама, сякаш от хорър филм, хаха.
Наскоро една съфорумка беше така добра да ме светне за Органик Къп, ами много по-добре е! Почти не се притеснявам, че ще протече, въпреки, че една вечер пак беше протекла, а като я извадих дори не беше пълна. Явно не се е била разтворила добре, знам ли.
При всички положения е много добра инвестиция и препоръчвам на всички близки приятелки. Вече го няма неудобството от превръзките, сърбежа и постоянната тревога, че е станала беля. Нито неспокойствието с тампона, ако нямаш възможност да го извадиш навреме. С чашката не е проблем да стоиш и по-дълго от 10-12 часа. Единственият минус, който мога да кажа за тях е ако се наложи да я изпразниш в тоалетна без течаща вода. Цапащ процес е, няма как.

# 522
Аз миналият месец поръчах Органикъп и тия дни очаквам цикъл и ще го пробвам. Дано да се справя, но малко се страхувам, има ли вероятност от инфекции, както при някои се получава от тампоните (аз не съм ползвала) и при някои се е стигало до ампотирани на краката им Sad. Гледах едно предаване за такава жена

# 523
Спането с чашка е най-комфортното спане, което можете да си представите Simple Smile пълно спокойствие и като станете, нямате нуждата да не смеете да меъднете или да скачате на пружина да тичате към банята 😀

Все едно аз съм го писала това.
Чашката не може да абсорбира кръв. Дори и случайно попаднали бактерии не могат да се размножават, така както това може да стане с тампона. Тампона предлага влажна и топла, пореста среда, където си е като инкубатор. Затова чашката може да се държи до 12 часа. Силикона също няма как да причини и алергии, както доста от избелителите и химията в тампони и превръзки.

# 524
Здравейте , сега разглеждах един сайт и съвсем случайно видях тампончета за многократна употреба и направо останах като втрещена .
 https://www.ecco-verde.bg/imsevimse/tampon-mix
Някоя мацка да каже дали ги е използвала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт