Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 61 419
  • 812
  •   1
Отговори
# 540
Даа, стана и цял ден нямам протичане. Но и вчера пак опипвах целия ръб на чашката, но беше доста по-ниско, отколкото днес, може би затова не беше направила добър вакуум. Иначе всичките пъти я слагах клекнала. Задължително ли трябва да се чуе звук при отварянето й? Как ще съм сигурна, че съм я сложила правилно следващия път?!
Много благодаря за съвета ти за слагане по-навътре! 😀
Не, аз почти никога не чувам звук при поставяне. Заради което си мисля, че при мен вакуум дори няма. Просто плътно "обгръщане" ако мога така да се изразя.
Как да си сигурна всеки път - с опипване, ако е максимално нагоре и ръба е цял, и цервикса го няма извън чашката, тоест вътре в чашката е - значи не би трябвало да протича.

# 541
Още веднъж благодаря! Махането беше с повече подръпване от предните пъти, което значи че вакуумът е бил ок. Чашката беше наполовина пълна. Нямаше нищо извън нея. Успях да сложа отново както трябва. Ако свикна, това ще е най-хубавото нещо, което съм ползвала някога по време на цикъл. Все едно не съм в цикъл.

# 542
Имах същия проблем с Gaia-та... Мъчих се 2-3 цикъла и какви ли не гимнастики правих. Все протичаше, без да е препълнена.
Накрая си взех Mooncup и не съм имала такива проблеми...
Здравейте момичета. Изчетох темата два пъти. Пробвах всичко, чашката протича и това е... Става въпрос за organicup. Поставих я лесно, от първия път. Пробвах различни начини на сгъване. Разтваря се, защото я проверявам от всички страни. Има течност вътре, но има и извън нея. Слагах по-навътре, по-навън, вече не знам какво да пробвам. Иначе е супер удобна, не я усещам. Много искам да я ползвам, но се отчаях, че няма да се справя. Мисля, че прави вакуум, защото като я махам, се чува звук, точно както се разваля вакуума. Но все пак не съм сигурна за вакуума. Не чувам звук като я поставям. А и от въртенето сякаш се изхлузва надолу. Може ли да е напълно отворена, а да не направи вакуум?  Моля за съвети какво още мога да опитам. Във вас ми е надеждата. Благодаря

# 543
  • София
Здравейте,
Случайно попаднах на темата, изчетох я и реших да пробвам...

Видях, че няколко пъти Органикъп са пускали оферта 2 за 1.
Освен в сайта им, къде бих могла да видя, ако отново има такава?

Някой, ако се е презапасил бих взела В, ако си е фабрично запечатана. Не знам как точно пристигат опаковани...
Ще разгледам и из нашите сайтове, но знаете ли физически магазин/аптека могат ли да се купят Органикъп или Лунет?

# 544
  • София
Органикъп я няма в България.  Идва в картонена кутийка и вътре в памучна торбичка.
Само Gaiacup в ДМ...други марки не се продават във физически магазини в България.

# 545
  • На изток от Ада
А мелуна си се продава в някои аптеки. Има писани в сайта им.

# 546
https://www.ecco-verde.bg/organicup-?gclid=Cj0KCQiA1pyCBhCtARIsA … AvdkaAiQFEALw_wcB
Има я Органикъп, как да я няма. Simple Smile Просто 2 за цената на 1 от оригиналния сайт излиза по-евтина, а и втората бройка може да я продадете.
Има и Лунет - https://www.ecco-verde.bg/lunette
В някои аптеки има менструални чашки, в ДМ също. Но не са тези горните.

# 547
Здравейте дами! Някоя от вас използва ли менструално бельо за многократна употреба? Обмислям закупуване на такова и даже съм си избрала след много гледане и четене. Ако някой се интересува, мога са пусна линк.

# 548
Привет! Organicup предлагат 2 чашки на цената на 1 до 21.03. Някой дали иска да се комбинираме за размер Б?

# 549
  • София
Здравейте! Ползвам Лейди къп от 8 години. Въртях две чашки и реших, че е време за подмяна. Помня, че ги купувах от лила.бг и това беше рога на изобилието преди години. Снощи влязох в сайта и се хванах за главата от празнотата, която цари там. Та, питането е- има ли от къде в БГ да се купи Лейди къп на този етап? Благодаря предварително!

# 550
Привет! Organicup предлагат 2 чашки на цената на 1 до 21.03. Някой дали иска да се комбинираме за размер Б?

Ако още не сте намерили някого, аз искам.

# 551
Здравейте, записвам се при вас. Започнах да си шия многократни превръзки, оказа се доста забавно занимание. Малко ми се зави свят от толкова информация в нета за материали и т.н. Купих си шаблон доста евтино и стават много симпатични, ще дам отзиви после за тях Simple Smile

# 552
Хее, утре и аз с това ще се занимавам Simple Smile Мислех да си направя шаблон по някоя от тия, които имам купени отдавна, но я кажи кой си си купила, Glossycherry Simple Smile

# 553
Купих си шаблон от Versodile шопа в etsy. Много лесни за ползване и сглобяване, и тя има канал с уроци как да ги шием, което е голям плюс Grinning
Ето ги първите опити вчера, имат малко козметични забележки, но като за човек, който не е пипал шевна машина бива. Остава само да им сложа снап копчета.

# 554
Хохо, купих си меченцата GrinningVery Happy:D Ще видим утре какво ще докарам, аз шия от време на време, но не съм редовна и съответно кой знае колко добра. Ще пусна и аз снимка, ако ми се получат. Смятам да upcycle-на стари тениски и няма да са такива сладки като твоите.

Общи условия

Активация на акаунт