Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 61 420
  • 812
  •   1
Отговори
# 630
При мен цикълът стана по-къс с ден-два. Иначе като количество си е същото.

# 631
При мен също има промяна, като че ли стана по-кратък.
И наистина 1-2 си е най-силното, посше почти спира, и след 2 дни “доизтича” още малко количество.
Не мога да си го обясня точно механизма и как точно успява да се случи това.

# 632
  • София
Aз съм чашка от години, 8 примерно. Промяна от чашката нямам, имам от ЕГН-то Simple Smile Повече въпроси си задавам по отношение на разни инфекции и замърявания. Това е много време и не мога да прецения дали е "бонус" от чашката, но за това време съм имала вагинална бактериална инфекция, както и една доста сериозна бъбречно-пикочопроводна инфекция. Не бих могла да ги свържа, но там са ми чуденките и притесненията.

# 633
На мен значително ми се наналиха ПМС симптомите и по-малко ме дразни. От превръзките получавах някакув сърбеж, дали от запотяване, или самите превръзки ме дразнеха, та ми се струва чашката доста по-хигиенично средство.
Единствено това с продължителността на цикъла ми е странно. При мен не би могло да е от възрастта, ползвам я от около 6 месеца.

# 634
  • Русе, България
Странното е, че и аз имам наблюдения за промяна в продължителността. Ползвам чашката от септември 2019. По същия начин, както пишете - един много обилен ден (вторият) и доста по-спокойни 3. Обаче след това почва едно зацапване, което може и повече от 4 дни да бъде. Последният цикъл сега - кървене + зацапване - отне 10 дни, което не го намирам за много нормално.
Иначе бонусите от чашката при мен са липса на спарване и подсичане от превръзките, много по-редки гъбични инфекции, комфортът през цялото време е ясен. Преди, ползвайки тампони, успях да си докарам тежко възпаление на едната Бартолинова жлеза.

# 635
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
При мен без чашката си ми е такъв цикъла - към 3-тия ден аха аха и да спре, и на 4-тия отново се завръща Grinning Чашката я ползвам отскоро.

# 636
Странното е, че и аз имам наблюдения за промяна в продължителността. Ползвам чашката от септември 2019. По същия начин, както пишете - един много обилен ден (вторият) и доста по-спокойни 3. Обаче след това почва едно зацапване, което може и повече от 4 дни да бъде. Последният цикъл сега - кървене + зацапване - отне 10 дни, което не го намирам за много нормално.
Иначе бонусите от чашката при мен са липса на спарване и подсичане от превръзките, много по-редки гъбични инфекции, комфортът през цялото време е ясен. Преди, ползвайки тампони, успях да си докарам тежко възпаление на едната Бартолинова жлеза.
Pijamka, все едно аз съм го писала това. Този месец ми се получи точно същото: зацапване то ми беше 3-4 дни, преди това 4 дни цикъл (с мн обилен 2еи денл
, след това дупка от 2-3дни и въпросното зацапване...и така си отиваме на половин месец в някакво си състояние с цикъл, без, със зацапване, без... И докато се завъртя и пак трябва да ми идва.
Значи не съм само аз с такива наблюдения, защото си мислех че нещо не съм в час, или че генеколожката ми не е Ок, но явно си го има това като "странични ефекти" от чашката, въпреки че все още не мога да си го обясня логично. И да - има големи плюсове пред другите неща, но това да съм в цикъл или почти цикъл м/у 10-12 дни много ме дразни, и не знам дали ще продължавам нон стоп да я ползвам... Или само по почивки, мероприятия и тн🤔🤔🤔

# 637
И аз наблюдавам същото, вторият ми ден стана най-силен (преди беше първия) и имам мноого дълго време зацапване, поне до десетия ден. НО, при мен поне в никакъв случай не е от чашката, защото такава ползвам повече от десетилетие. По-скоро годините и хормоните.
Разбира се ако имате съмнения може да спрете да я ползвате и да видите дали ще има промяна, но аз лично за себе си не вярвам и не бих си го причинила.

# 638
И аз като Бухтичка ползвам от над 10 г. вече. Имам промяна по-скоро в самия период - от точно 28 дни за няколко години след раждането, сега от една година се изместиха за няколко месеца на 26, от време на време 23-24, но никога не стигат 28. Чудя се одъртявам ли или е защото свалих 12 кг за тая една година. Ама не ми се качват пак, за да разбера GrinningVery Happy Скоро съм на проф. преглед и ще питам.

# 639
  • Русе, България
Без да искам да налагам негативно настроение в темата, ще ви споделя линк към едно изследване, което бях чела преди време. Това, което ме впечатли в него, е подробното посочване на източници. Мисля, че все пак си струва да се прочете. Крият ли рискове менструалните чашки?

На имейла имам известие рано-рано тази сутрин, че за всяка поръчана чашка днес от компанията ще дарят още една. Heart

# 640
Без да искам да налагам негативно настроение в темата, ще ви споделя линк към едно изследване, което бях чела преди време. Това, което ме впечатли в него, е подробното посочване на източници. Мисля, че все пак си струва да се прочете. Крият ли рискове менструалните чашки?

На имейла имам известие рано-рано тази сутрин, че за всяка поръчана чашка днес от компанията ще дарят още една. Heart

оф,...стигнах до ´´  поне една пациентка ...ендометриоза´´, и ,не мерси! от платени изследвания сме на тоя хал!
четете с разбиране,бе хора и с критично мислене!

# 641
Чудя се дали да си взема може би нова чашка.
Как се справяте с оцветяването? Чудя се от самата чашка ли е или при всички е така. Търкам с мека четка зъби, едвам успявам да повъзвърна нормалния цвят и на първото поставяне, пак е за тотално минете.
Ползвам в момента Yukee L economy.
Някой има ли и препоръча за такава твърда чашка, установих че меките не успявам да ползвам

# 642
Оцветяването по-скоро е до човек. Може да си избегне евентуално с цветна чашка. Така или иначе не пречи на функционалността.

# 643
Оцветяването по-скоро е до човек. Може да си избегне евентуално с цветна чашка. Така или иначе не пречи на функционалността.

Да, така е, не пречи, но много ме дразни. И се чудех дали и с другите чашки е така..

Между другото в lila.bg има намаление 50% на всичко

# 644
  • София
Спомням си снимки от форума преди и след една нощ в кислородна вода. Като чисто нова беше станала. Аз не съм пробвала никакъв вид избелване и не мога от личен опит да споделя.

Общи условия

Активация на акаунт