Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 61 526
  • 812
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Е, то си е написано ясно. Просто на мен такова ми е усещането. Органикъм я слагам и по-трудно и като я изкарвам някак ръбчето ми изпуква, докато с Мелуна  е по-меко излизането.

# 406
Мелуна са много меки, Органикъп се отваря доста по-лесно. Също някои чашки са с по-твърд горен ръб, а надолу са меки, други пък са изцяло твърди или изцяло меки. Мелуна съм ги зачеркнала, освен една S classic 15 мл, която понякога ползвам в последен ден на цикъл. Органикъп е много подобна на Lunette и като форма и твърдост.

# 407
А каква е разликата между матирана и гладка?
Някой използвал ли е Мерула?

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 19:27 от mmoiri

# 408
А каква е разликата между матирана и гладка?
Някой използвал ли е Мерула?
Аз лично предпочитам гладките, по-хлъзгави са и ми е по-лесно да ги слагам. От друга страна някои хора имат затруднения да извадят чашката като е по-хлъзгава. Така че всичко е индивидуално.
Мерула ползвам ХЛ заради капацитета. Това е единствената чашка, която може да си осигури повече от 3-4 часа спокойствие и не ми се налага да ставам през нощта.

# 409

Аз лично предпочитам гладките, по-хлъзгави са и ми е по-лесно да ги слагам. От друга страна някои хора имат затруднения да извадят чашката като е по-хлъзгава. Така че всичко е индивидуално.
Мерула ползвам ХЛ заради капацитета. Това е единствената чашка, която може да си осигури повече от 3-4 часа спокойствие и не ми се налага да ставам през нощта.
А Мерула-та гладка ли е?
Лесно ли се разтваря? Защото пише ,че е меко тялото, а твърдо ръбчето.
Как я усещаш като твърдост?

# 410
  • Бургас
Минавам само да напиша за тези, които още се колебаят дали да си вземат менструална чашка - заслужава си! Втори цикъл изкарах с нея и направо ме е яд, че не съм си взела по-рано. В първите дни от течението почти винаги цапах чаршафите нощем или спах с тампон+превръзка, сега спокойно си спя цяла нощ. Няма я тази неприятна миризма, когато сте с превръзка, както и цапаницата. Тампона като се напои знаете колко неприятно е усещането при ваденето. Вече не си и подбирам дрехите, с които излизам - преди имах ограничение, защото все си мислех, че превръзката и гащите се отбелязват и се виждат. Благодаря и на темата, която прочетох преди да си купя чашката беше ми много полезна да избера коя марка ще ми е подходяща.

# 411
  • Ямбол
Мерула е гладка и много лесно се отваря. Мека е с твърд ръб, но аз не усещам дискомфорт. Нямам фалове с нея, за разлика от Мелуна.

# 412
А Мерула-та гладка ли е?
Лесно ли се разтваря? Защото пише ,че е меко тялото, а твърдо ръбчето.
Как я усещаш като твърдост?
Мерула е матирана, не е гладка. Вече за разтварянето е малко индивидуално, аз като цяло нямам проблем, но и не ми е много приятно, защото е големичка и направо я натъпквам. С времето й свикнах все пак. На мен ми е към средна твърдост.

# 413
Минавам само да напиша за тези, които още се колебаят дали да си вземат менструална чашка - заслужава си! Втори цикъл изкарах с нея и направо ме е яд, че не съм си взела по-рано. В първите дни от течението почти винаги цапах чаршафите нощем или спах с тампон+превръзка, сега спокойно си спя цяла нощ. Няма я тази неприятна миризма, когато сте с превръзка, както и цапаницата. Тампона като се напои знаете колко неприятно е усещането при ваденето. Вече не си и подбирам дрехите, с които излизам - преди имах ограничение, защото все си мислех, че превръзката и гащите се отбелязват и се виждат. Благодаря и на темата, която прочетох преди да си купя чашката беше ми много полезна да избера коя марка ще ми е подходяща.
Абсолютно подкрепям всяка дума от написаното. Hug
Момичета, това е като да откриеш топлата вода. Не мога да повярвам как толкова години не съм се поинтересувала и не съм я открила тази прословута чашка...но никога не е късно да се преродиш и да се чувстваш като нормален човек, дори и в тези дни от месеца. Наистина в момента, особено летния (жега и море) и с прохождащо бебе, не мога да си представя какви реки щях да оставям след мен, а с чашката забравям изобщо, че съм в цикъл.
Аз също съм втори цикъл с нея и съм повече от щастлива, че не протичам на всяко ставане. Разбира се не се справих от първия път с уцелване на правилното място за поставяне и сгъване, но не се отказвайте, заслужава си първоначалния дискомфорт, ровичкане, наместване и тн... 😁

# 414
  • София
На мен онзи ден ми дойде и същото си мислех.
Толкова по-комфортно и чисто е.
В комбинация с по-търпимата менструация след 2 раждания, си е направо прераждане 😂
Макар, че тук от няколки месеца пак си ме боли първите 1-2 дни...но е доста по-добрв от првди бременностите. Преди беше една ужасна болка и цялостно неразположение. В работата бях, като дроб...и ако беше зима и ми е студено се чувствах много зле.
Сега си усещам крампи, но болката е локализирана само там- матка, яйчници и иначе съм си енергична и се чувствам добре.
По темата- тествах Мерула първи дни на менструацията. Назад споделих, че на миналата менструация поръчах чашката(тогава ги заредиха в лила.бг и ми писаха, че са налични) и дойде на трети ден, та нямах впечатления със силен цикъл и много висок цервикс.
Имам да се уча все още да я слагам правилно, протичаше ми леко повечето пъти. Но със сигурност протичането не може да се сравни с това с Мелуна или дори с Органикъп голямата(която едва набутвам и вадя, но пак ми протича). Бях с ежедневна текстилна превръзка и на бельото ми имаше 1-2 точки преминала кръв, което е пренебрежимо. Имах и слагания, когато не е протичала.
Отрязах си последното редче от дръжката, защото леко излиза(въпреки, че го набутвам) и започвам да имам разни сърбежи. Но май беше грешка...завърта ми се наопаки и това е  една от причините да ми подлива. Слагам я и след това леко с побутване я накланям към шийката, за да я обхване...обаче явно без последния ред дръжка се намъква още навътре и преобръща с отвора надолу 😂 Няколки пъти я открих така при смяна.
Абе ще се напаснем, щом на някои слагания е фиксирана и не прокапва, значи има как и ще го нацеля.

# 415
Момичета намерих това в интернет за сравнение на различните чашки https://meluna.bg/sravnenie-menstrualni-chashki-bulgaria/?gclid= … P6NUaAjR1EALw_wcB, чета ви от около година, но все още не съм се престрашила да купувам. Не знам какво да очаквам и дали ще се справя: накратко за мен: имам 2 нормални раждания, 1,60см и 57кг. Мускулите ми на та завити дъно не са стегнато вече след 2рото раждане Sad. Цикълът ми е нормален в сравнение с преди. Какъв размер трябва да поръчвам и с каква твърдост. Знам, че е относително, зависи от усеща ние Т.н, но все пак да не поръчвам на сляпо.
Благодаря

# 416
  • София
Добре е да си провериш и височината на цервикса. Аз съм с висок първите дни, но нямам особен проблем и с къси чашки. Но ако ти е нисък, дългите чашки ще те измъчат.
Не съм сигурна дали може категорично да се препоръча някоя...според мен трябва да сме готови за това, че ще трябва да си купим 1-2-3 преди да нацелим нашата. Пробваш, усещаш кое ти е добре, кое куца и пробваш с друга. Знам, че си е инвестиция, но като купиш една, дори да не е оптимална, с нея закърпваш, докато отделиш пари за друга.

# 417
Така си мисля и аз, всичко е относително и при всяка жена е различно. Усещането е друго, изискванията. Церквисът първият ден ли се измерва? А за твърдостта какво ще кажете? По твърда или по мека е удобна?

# 418
  • София
Да, първият ден. Тогава е най-високо и после се смъква.
Твърдост...не знам, аз например открих, че имам нужда от твърда-отварят се по-лесно и не се смачкват толкова. При мен чашките в стандартна форма ми застават зад костта и стоят притиснати. Мерулата си е кръгла и къса и мога да я разположа,  такаче да не се смачква.

# 419
Благодаря Heart, коя например е  любима на повечето жени? Бях чела, че органикъп е по предпочитана при повечето, както и мелуната не се харесва от многото жени

Общи условия

Активация на акаунт