Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 61 460
  • 812
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз не стерилизирам с таблетки. Изварявам според инструкциите веднъж в началото на цикъла и веднъж след приключването му. През останалото време само изплаквам с течаща вода и сапун.

# 466
  • София
Аз изварявам, лато ми дойде. Това ми е дезинфекцията. Слагам я на стелажа с чиниите и така съхне. После, като я вадя и слагам наново просто я изтръсквам.
Не ми е особено важно да е стерилна, а и няма как-минута след изваждането от вряща вода вече не е стерилна.

# 467
Отказвам се, край! Нещо съм дефектна. Миналия месец се справих перфектно, но се случи така, че беше след тежките дни. Късмета на начинаещия явно. Тоя месец - пълен провал. Касапница. Само първия ден беше ок, но то нямаше почти нищо.
Мерула - отваря се, проверявам отвсякъде. Усещам, че става вакуум, при изваждане - още си го има. Но до тук с описанието по книга. Всичко останало е див ужас. Sweat

# 468
Mia_Sophie, какъв е проблемът, протича ли? По принцип е напълно нормално да отнеме и до 6 месеца да се свикне с чашката, не при всеки се получава от първия път. Разбира се ако си се измъчила сега най-добре си почини малко и опитай друг ден или следващия цикъл.
Ако има сериозно протичане и чашката се е разтворила то най-вероятно цервиксът не е над или вътре в нея.

# 469
Да, протича яко, а тя е наполовина пълна. Според измерването, би трябвало цервиксът ми да е средно ниско или ниско в момента. Подозирам, че това е проблемът, но не виждам решение. Опитах да поставя чашката колкото мога по-ниско, но тя сама се дръпна нагоре.

# 470
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Дами, да ви попитам дали знаете, мога ли да ползвам чашката, след като съм родила, и лохиите вече са свършили, на следващият нормален цикъл? Хич не искам повече превръзки да виждам и купувам Grinning

# 471
Аз така направих, но при мен имаше пауза от 2 години.

# 472
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ууу, страхотна пауза си имала. Значи да не бързам да го мисля. Аз кърмя, така че и при мен сигурно ще е се появи по-късно цикъла.

# 473
  • Бургас
Може, ама може и да не е толкова дълга паузата. Аз имах "късмета" на 7-ия или 8-ия месец да се завърне цикъла, а хич не го чаках, защото кърмех на поискване и хлапето беше само и единствено на кърма до края на 6-ия месец. Не че разреди много млекопиенето и по-нататък, и не че не цока до 2г. и 10м., ама нА - късмет Simple Smile Пу-пу, при теб да е по-дълго и така да не ти се налага да се притесняваш от ползване на чашката Simple Smile

# 474
Да, до късмет е, аз в началото дохранвах, после беше 3 месеца само на кърма, после уж захранвах, ама силно казано, та до 1 пак предимно на кърма, а до 2 и половина си имаше кърмене вечер и през нощта Simple Smile) Имам предвид, че понякога дълга пауза има даже и да не е ексклузивно кърменето (не че не ми се искаше).

# 475
Дами, да ви попитам дали знаете, мога ли да ползвам чашката, след като съм родила, и лохиите вече са свършили, на следващият нормален цикъл? Хич не искам повече превръзки да виждам и купувам Grinning

След като свършат лохиите може.
И аз кърмих ексклузивно, включително и по цяла нощ, но първия път цикълът се върна на 5-тия месец, а втория на 4-тия Rolling Eyes

# 476
Най-сетне се престраших и аз да пробвам с чашка. Поръчах си органикъп и съм доста доволна за сега. Вече втори ден съм с нея, очаквах да видя зор със слагането , но се справям. Само че я слагам в легнало положение, скоро ще пробвам и приклекнала. С изваждането имам малко трудности,понеже като е вътре не мога да я свия така че да намаля диаметъра и при излизане има малко болка, но е пренебрежима. Изрязах малка част от дръжката, но май ще трябва още малко да я намаля. Доста удобно нещо е тази чашка, надявам се да продължим така да се сработваме Grinning

# 477
Най-сетне се престраших и аз да пробвам с чашка. Поръчах си органикъп и съм доста доволна за сега. Вече втори ден съм с нея, очаквах да видя зор със слагането , но се справям. Само че я слагам в легнало положение, скоро ще пробвам и приклекнала. С изваждането имам малко трудности,понеже като е вътре не мога да я свия така че да намаля диаметъра и при излизане има малко болка, но е пренебрежима. Изрязах малка част от дръжката, но май ще трябва още малко да я намаля. Доста удобно нещо е тази чашка, надявам се да продължим така да се сработваме Grinning
И аз съм с органикъп и съм много доволна, направо не е за вярване как ме се реших по-рано.
Аз винаги я слагам и махам приклекнала, а махането се улеснява много като се отпуснеш с лек напън, издърпаш дръжката и пъхнеш пръст, с който натискаш леко, за да освободиш вакуума. После издърпваш без проблем и болка.
Успех Simple Smile

# 478
Благодаря за идеята, ще пробвам по този начин Hug

# 479
Точно! Лек напън, с едната ръка хващате дръжката, а с другата пъхате пръст по чашката и леко я натискате, за да развалите вакуума, леко издърпвате и като се покаже достатъчно дъното, с ръката, която държи дръжката смачквате дъното, прегъвате чашката на 2 и вадите. Това е най-лесния начин 😀 без да дърпате и да се наранявате.

Общи условия

Активация на акаунт