Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 126
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Аз пък мисля, че отворените врати са много полезни и са ми (ни) повлиявали. Била съм в пчмг и в ак на отворени врати.

# 391
  • София
По принцип е хубаво да се види, да.
Но чак да ми повлияят на избора един, два, няколко часа - надали.

# 392
  • София
На моя избор трудно биха повляли "отворени врати", но младежът се впечатлява и по- скоро бих ги ползвала за стимул. Миналата година ходи с батко си в АК, баткото имаше 10г от завършването- определено много му хареса на дребния.

# 393
След 4ти клас ми беше опция пчмг. Отидох на ОВ и 2 неща (мои си впечатления) просто ме отказаха от идеята пчмг. Тази година отидохме от любопитство в АК, без никаква идея за кандидатстване там. След ОВ АК стана едното от двете желания на детето и мен.

# 394
  • София
 И аз смятам, че е полезно да се ходи на такива мероприятия, защото се добива и субективно усещане, и както е казала Мария, може някое място просто да ти допадне, а друго не независимо от рейтинга. За догодина ще имам грижата да съобщя за НЕГ, баткото още ще е там, но ще се радвам и на други места да отидем.

# 395
  • София
Ох и аз се объркам с другата шестокласна тема и реших, че МОН е отговорил, а той май хич не ни отразява. Моят започна Бай ганьо, прочете 20-на страница и каза, че е много скучен. Заряза го и сега мъчи Немили-недраги. Дано да го прочете. За съжаление не е от четящите деца. От училище няма никакво домашно, но от школата са му дали задачи по математика, които съм ги принтирала и отлежават на бюрото. Утре заминава на вилата на един съученик, после сме на море, след това на нашата вила, пак море и не знам кога ще решава.

# 396
До четвърти клас моята много четеше. Никой не я караше. Изчете ,,Чудомир,,( издание наследство от баба ми и дядо ми), ,,Книга за операта,, и какво ли още не. В пети клас интереса към книгите рязко спадна и оттогава чете, но с голяма досада и ръчкане от моя страна. И като чуя някой, че казва как личния пример е много важен, лошо ми става. Аз чета непрекъснато, имам  необходимост. Баща й също. Еми, няма интерес и това е. Купи книгата на някаква влогърка Изабел. Чете , каквото чете и я захвърли...

# 397
  • София
Ах, любимата ми Книга за операта!
Велика е просто.❤️

# 398
Благодаря за идеята с Чудомир Flowers Hibiscus. Не се бях сетила, че мога да го дам на моята тийнка да го чете и да се посмее.
Вече е прочела всичко от списъка и подхващаме Фани Попова-Мутафова. Не знам дали ще й хареса четирилогията, аз навремето я изчетох на един дъх, но днешните деца са съвсем различни.

# 399
Моята също не хареса "Под игото", но аз направих грешка като й купих изданието с обяснение на архаичните думи и изрази вътре в текста. Така съвсем не се чете, губи се мисълта.
На моята бивша петокласничка пък й хареса. Почти я прочете. Даже аз се учудвам.

# 400
Същата работа като при Biserka_a е и при нас - личен пример да искаш, и родители, и прародители Sad Болна тема ми е за четенето, научи се да чете рано и си четеше тези "по-бебешките" книжки, после лятото след 1-ви клас със задължителната литература направо се отврати. Но аз съм за бой, че настоявах да ги прочете Sad Така в малките класове почти не четеше. После, май 3 или 4 клас беше, с една книга (Къщата на тайните) така се залепи, че не можех да си позная детето, тя е трилогия, към оня момент бяха излезли само първите две, но с тази книга се "отпуши" и запали да чете. Почна да чете много, до 12-1 вечер, разбрах какъв му е бил проблемът - мрази да започва нови книги Simple Smile затова сигурно изкупих всички трилогии, които са фентъзита. И изведнъж сега в 6 клас... спря да чете, беше подхванал някаква книга, която му е скучна и хем не я чете, хем не иска да я зареже. А иначе на всеки книжен панаир купувах 15+ книги за него и до следващия ги беше изчел, сега въпросната книга май беше третата, купена от Коледния, другите си седят Sad Миналата година от списъка с книгите прочете само Малкия принц и Под игото, на Даръл не му хареса, не настоявах да я чете. Под игото я прочете за ден и половина, много му беше интересна. Сега знае, че е по-особено и 7-класните ще трябва да ги чете, в момента е на Немили-недраги, от големите остана само До Чикаго и назад, дано ги прочете бързо, за да си чете по избор интересни за него неща и да си възвърне удоволствието от четенето.

# 401
😃 Триша, и моят син не обича да започва нови книги. Що поредици изчете... Нови неща обаче започва с голям зор. Започне ли да чете, му става интересно и може по цели нощи да откара. Когато книгата/поредицата свърши настава книжно затишие. За последно нещо ново е чел около Коледа. Тогава изгълта на един дъх трилогията на Патрик Нес "Живият хаос" и оттогава само си препрочита стари неща. Не знам как ще подхване задължителната литература.

# 402
Моето момиче замина на лагера. Много, много е щастлива. Аз се притеснявам, естествено, да не пострадат нещо зъбките, че засега добре се развиват нещата. Като се върне пак сме на зъболекар да видим кога ще почваме ремонта... Иначе на лагера си изкарват страхотно. На Банско са, редуват басейн с походи в планината и народни танци.  Laughing
И аз чета много, има личен пример у дома. Но и двете ми деца не четат, не и с удоволствие. Задължителната литература се чете. Наборката имаше известен пробив с Хари Потър, изчете 5 с лекота, но сега е на шестата и нещо позагуби интерес.

# 403
Сетих се нещо да попитам - вие как си представяте ученето догодина по литература, като трябва и шестокласните произведения да не се забравят - дали паралелно със седмокласните ще се припомнят, да речем по автори, или преди началото на учебната година като преговор, или пък в края като обобщение. Нещо не мога да си го представя.

# 404
Това е добър въпрос. И аз си го мислех. Дано не смятат в школите, че вече са го преподавали при тях в шести клас, защото много деца ще ходят на курсове само тази година.

Общи условия

Активация на акаунт