Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 081
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Квесторите са виновни и трябва да носят изцяло отговорността. Те са там за това и им се плаща. А не да се рови защо и какво е объркало момчето.
... Омръзнало ми е да вменяваме големи отговорности и вина на деца. ...

Кастрева на пресконференцията каза, че квесторите са били наказани. Как - не стана ясно.
Стори ми се, че визираш мен: аз не ровя защо и какво е объркало детето. Просто правя паралел как се акцентира на този случай, но никой не обръща внимание на Пенка от училище Х, която е била с пневмония и не е могла да отиде на НВО, или Пешко от училище Y, който е бил с варицела и също не е отишъл, а пък Ганка отишла с хепатит, за да може да кандидатства. Това, че тези деца не са "състезатели" не означава, че не са се готвили, че не се борят за хубава среда и добро образование в следващите 5 години. Видя се, че тази година "обикновено" (не "състезател") дете от 41-во училище е единственото с бал 500, значи и световно неизвестният Пешко може би е имал възможността да изкара 100т. на матурата, но просто не е имал шанса да се яви... Никой не се вълнува за "обикновените" деца. Те са масовка, ежегоден статистически случай и никой не защитава техния интерес. От там тръгнах, че се вдига шум за нещо, а нашата "борба" отново остава в трета глуха, както и тук заметохме идеята да повдигнем пак въпроса, защото пак всички минахме на детето от смг... А отговорността да си предадеш работата не е чак толкова непосилна за деца на 13-14 години.

# 571
  • София
Отчитайки спецификата на хората и човешкото общество, мисля, че при такава глобална, централизирана и мащабна кампания за кандидатстване е абсолютно невъзможно да се избегнат грешки.
По мои наблюдения едно нещо се случва толкова по-добре, колкото по-децентрализирано и обозримо е.

Иначе и на мене ми идва меко казано в повечко ореолът около децата-състезатели.
Че даже и премиерът с неговите глупости за "вълшебници" по повод белия хакер...
Явно вече е всеобща тенденция.
Айде стига толкова.
И да, по-притеснително е какво става с болните деца, които не са успели да се явят на НВО.

# 572
Как да повдигнем въпроса? Писма се писаха и нищо. За журналистите няма нищо драматично в случая. Трябва софийските мами да си нарисувате по един плакат с драматичен надпис (думата оставка да се включи непременно) иначе не биха се заинтересували истински, по начин, който наистина би предизвикал раздвижване.
Вижда се проблем в постановката за НВО. Тези, от които зависи да се поправи това нямат или желание, или идея как да се направи.

# 573
Тук имаше хора с познати журналисти. Дали не биха ги питали за раздвижване на въпроса?

# 574
  • София
Да, има ли някой с познати журналисти?
Иначе наистина вече за да те чуят, трябва да спретнеш цирк. Или театър. Все тая.

# 575
Ми да посетим групово министъра на образованието. Може и да ни отрази, ако му отидем на крак.

# 576
На устни обещания от срещи се научих да не вярвам. (Опитът ми не е еднократен.)

# 577
  • София
Подкрепям Мария, особено предвид това, че изключително просто се казва Всички листове трябва да се сложат в плика, не е чак такава философия. Както влизаш без листове, така и излизаш без такива. Нямам представа какво е притеснило детето, но като майка на дете, което от притеснение повръща преди контролни, питам, ако моето догодина направи нещо подобно, някой ще се застъпи ли за него?

Пак да подметна опцията за подаване на сигнал в Моята новина на Нова примерно?

# 578
  • София
Добре би било да се потърси съдействие от някоя НПО, партия или друг вид организация със силно присъствие в медиите. те могат и да изпратят официално писмо до МОН, да следят как то се движи и имат право на отговор.

Защо не от offnews, например? Те се интересуват от темата за образованието, с публикациите и официалните си запитвания разбуниха много духове и доведоха до промени в наредбата за прием (случая с надплановия прием в СМГ се раздуха от тях, случая с ученика-забраван също и т.н.)

# 579
  • София
Здравейте. Нямам много време да пиша,  че съм на море, но изцяло подкрепям Мария, че трябва отново да се. разшумим, че няма време.

# 580
Хора, има проект за изменение на Наредба 11. Още го чета, но не мога да не споделя това: (4) Изпитите при националните външни оценявания се провеждат не по-рано от три седмици преди края на съответната учебна година, по график, определен със заповед на министъра на образованието и науката.“
Има надежда. Отивам да дочитам.

# 581
За вашия набор и това бих отбелязала.
Изпитните работи на учениците от цялата страна се разпределят за оценяване между регионалните комисии в страната на случаен принцип.

# 582
За вашия набор и това бих отбелязала.
Изпитните работи на учениците от цялата страна се разпределят за оценяване между регионалните комисии в страната на случаен принцип.
Алелуя.
Много беше трудно да се сетят досега! Head Band

# 583
  • София
Идеално, тоест имаме шанс да имаме дати в началото на юни.
Но, това с регионалните комисии не го разбрах - нали и тази година работите на децата се гледаха от учители то цялата страна? Кое е новото в случая?

# 584
  • София
"Не по-рано от три седмици".
Това, струва ми се, нищо не значи. Пак може да са на дати, подобни на тазгодишните.

Общи условия

Активация на акаунт