Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 128
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Абе не е за завист.
Още помня точната бройка на 6 комплекта Лего, 4 пъзела, комплект пластмасови зеленчуци и дузина подобни от времето, в което дъщеря ми беше на 2.
Надявам се да не е някаква форма на аутизъм, но все пак други симптоми нямам. Simple Smile
Лошото е, че с възрастта явно повечето останали хора започват да забравят и аз едва ли не се чувствам като обградена от склеротици (включително и мъжа ми).
Не е особено ведро някак. Simple Smile

# 361
  • София
Аз пък имам много избирателна памет. Неща, които не ме вълнуват (факти разни) ги изтривам моментално след като спрат да ми трябват.
Завършила съм филология, но нищо не помня от езиковата част от обучението. Същевременно помня толкова формули по математика от училище. Но тя си ми беше страст.

# 362
  • софия
Забравих да споделя, че детето започна да чете "Немили-недраги" и дори й харесва. Имаше голяма полза от това, че гледахме постановката сега. Събуди интереса й към повестта.

# 363
Забравих да споделя, че детето започна да чете "Немили-недраги" и дори й харесва. Имаше голяма полза от това, че гледахме постановката сега. Събуди интереса й към повестта.
Миналото лято тръгна доста предубедено да чете Под игото. Накрая си поплака хубаво. 3-4 дни го бълнуваше, но моето дете си е емоционално. През годината, в определени часове, им пуснаха епизоди от филма. Реакцията: " Добре, че прочетох книгата. Много от нещата ми се разминават. Ако не я бях прочела преди филма, сигурно нямаше да я прочета цялата."

# 364
  • София
Дъщеря ми категорично не хареса "Под игото".
Ще взема да се разтърся - дали пък някъде някой случайно не е качил запис от "Хъшове" в интернет пространството.

# 365
  • софия
Ред, недей! По-добре отидете новия сезон. По телевизията няма да усети внушението, което има в постановката на живо. Аз ще следя за билети и ще пиша, когато пуснат.
Аз все се каня да поръся заради Чочо Попйорданов, но все забравям.
Моята също не хареса "Под игото", но аз направих грешка като й купих изданието с обяснение на архаичните думи и изрази вътре в текста. Така съвсем не се чете, губи се мисълта.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 21:45 от zvаnchе

# 366
  • София
Права си.
Няма.
Детето е голям фен на театрални, оперетни, балетни и други постановки.
Та наистина не е добра идея да ѝ отнема магията.
А за Чочо... още ме стяга сърцето като се сетя.

# 367
Немилите ги минахме ние. Не се възхити, разбира се, но се отчете с една бройка.
Сега е на Алеко.
Ама като си почине и се прибере.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 22:27 от Judy

# 368
  • София
Може ли бърза справка - колко страници са "Немили недраги"?
Иначе трябва да преровя над 40 томчета събрани съчинения на Иван Вазов - от наследството на дядо.
Но те са отпреди правописната реформа, нямат шанс.
Е, аз си ги четях по този начин навремето, бях се самонаучила.
Но това поколение - надали.

# 369
  • у дома

Ще взема да се разтърся - дали пък някъде някой случайно не е качил запис от "Хъшове" в интернет пространството.

Аз намирам някакъв минисериал Хъшове https://www.youtube.com/watch?v=s1WaRC7gBn4-обаче още не съм го изгледала за видя дали е по книгата,за която имам бегли спомени,а и ако въобще го дам на моето да го гледа ще е след прочитането на книгата-чете я в момента...
За билеге ще разчитам да ме светнете-в провинзията сме,но може да се организираме...

# 370
  • София
Звънче,и аз искам да я заведа на Хъшове. Моля те сподели ако намериш информация.Чудя се дали да й я давам сега.Толкова е апатична...С такова нежелание след поредното подсещане да чете нещо ми казва- дай ми каквото там имаме за четене...." Sad Аз съм много четящото и страдам от  нейното отношение или по-скоро липса на отношение към книгите...Чудя се с какво да я провокирам и дали изобщо имам шанс да я запаля ?Иначе-прочете Бай Ганьо.Толкоз...

# 371
И аз искам на следващите "Хъшове". Ще разчитам на звънчето да пише.
Мойто чете като змей, обаче "Под игото" я отегчи до смърт и стана еталон за скучна приспивна книга. И предполагам, че вече нищо не може да я уплаши.

# 372
  • София
Проверявах аз за Хъшове- програмата за новия сезон ще излезе на 01.09.
Моят прочете стихотворенията, сега ще започва Немили- недраги. Мисля да го накарам пак да прочете Под игото, защото съм убедена, че каквото е разбрал, го е забравил.

# 373
Може да си организираме посещение на постановката и да се запознаем. И аз ще чакам информация. Кога започва сезонът? До 8 септември ме няма в страната.
Моето момиче чете До Чикаго и назад. Трудно. Не е от много четящите и реших да започне от най-скучното за възрастта.

# 374
Може ли да споделите коя е адаптираната версия на Под игото? Не тази с обясненията, а имало някаква преработена. Според вас ок ли е да се прочете само тя и само изучаваните глави в оригинал?

Общи условия

Активация на акаунт