Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 881
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
Вчера си правих изследвания. Не мога да повярвам колко са трагични.
Скрит текст:
От 1 месец точно ям и месо- по веднъж дневно. Моля за коментар , защото направо се отчаях. Цял месец седя на въглехидрати под 30 гр дневно, белтъците не ги броя , но явно трябва да ги намалям. Последните 2 дена преди изследването хапнах малко череши и си позволих вечерта по една бира. Нормално ли е за месец, така да се вдигне холестерола ? Триглицеридите са ми паднали обаче. Първата снимка е от вчера, а втората преди 3 месеца

1. по време на Активно отслабване НЕ се правят изследвания.Когато теглото се стабилизира за поне 2-3 месеца, тогава.Когато топиш мазнини, нормално те да са в кръвоносната система, следователно изследване ги отчита.В резултат-"лоши" изследвания.
2.Поне 4-5 дни Преди изследвания въглехидратите се вдигат до поне 150 грама/ден.За да покажат изследванията Реални резултати.При ниски въглехидрати в храната, резултат-"лоши изследвания".
Като гледам, не си спазила тези изисквания, затова виждаш "лоши" резултати.Макар че триглицеридите (единствените, които са важни) спадат.Т.е., частиците виновни за ССЗ, намаляват.
Аз не бих се притеснявала при такива изследвания.
И не бих правила грешката да намалявам месо/мазнини.

# 226
  • Варна
Не е ли твърде малко едно ядене на ден? В смисъл, ако е редовно, а не примерно фаст.

# 227
Който иска да си провери как му е холестерола и дали е в риск, може да пробва този калкулатор.
https://cholesterolcode.com/report/

# 228
Благодаря ви за отговорите. Исках да си направя изследвания , за да видя как ми е инсулина като вдигна въглехидратите. Освен това ме е страх , че затормозявам много бъбреците си с това месо, а холестерола знам , че не трябва да го гледам , но все пак разликата е голяма и се стресирах. Ще коригирам малко храненето  с повече зеленчуци този месец. 
Относно броя хранения два пъти на ден ми е идеално. Понякога имам много работа и не усещам как минава деня, огладнявам чак към 4 след обяд и съответно минавам само с едно хранене. По принцип ям около 11 и 19 часа.
По отношение на това как се чувствам много ми къркори стомаха след ядене, някой път чак до сутринта. Явно трудно се преработва храната или му идва в повече. Първия месец не съм гледала количество, а само да съм се наяла и да съм до около 20 гр въглехидрати. Този месец, ще видя как да си смятам и калориите и белтъците.

# 229
Висока ти глюкозата
Не увеличавай доматите, те са плод по биологичен вид, освен това са от семейство картофови, заедно с чушките и патладжана, и при кръвни изследвания за непоносимост към храни, излизат при много хора като отрицателни
Simple Smile и се сети за правилото да се дъвче по 30 пъти, повечето ензими за разграждане са в слюнката ( това и аз трябва да си се подсещам), може да ти се оправи стомашния дискомфорт

# 230
Аз в началото имах за известно време зверски киселини. Оправих ги с повече мазнини и месо и с малко помощ от капсули с хидрохлорна киселина с бетаин. Стомахът ми просто не произвеждаше достатъчно киселини за да обработи храната.

# 231
Според вас мога ли да пия кока кола без захар ? Влияе ли на инсулина

# 232
  • Варна
Газирана и бъкана с химии. Дали е удачно?

# 233
Не,има подсладители.

# 234
  • София
Не си струва. Нищо от колите, фантите, "натуралните" сокове, със, без захар, със, без консерванти, студени чайове, не си струва.  По-добре една бира - каквато и да е (светло пиво обаче, не тъмно).

# 235
Всичко различно от вода, черно кафе и чай без захар/подсладители влияе на инсулина.
Ако човек е сериозен към здравето си, при положение, че има проблем, няма и да помирисва напитка различна от гореспоменатите три, поне докато не вкара нещата в релси.
Кафето може да е с масла/сметана, а чая с мляко/сметана.

# 236
Всичко различно от вода, черно кафе и чай без захар/подсладители влияе на инсулина.
Ако човек е сериозен към здравето си, при положение, че има проблем, няма и да помирисва напитка различна от гореспоменатите три, поне докато не вкара нещата в релси.

Че и после, никой няма нужда от оцветена, подсладена и ароматизирана вода....   Smiley

# 237
Скрит текст:

Че и после, никой няма нужда от оцветена, подсладена и ароматизирана вода....   Smiley

Опитвам се да съм по мека в изказа си, но си напълно права.

# 238
  • София
За втори път ще пиша, че Ivailailieva22 ту иска да отслабва и се интересува Глюкофажът дали е чудотворно хапче, ту не искала хапчета, сега иска кОла. Mr. Green

Тъй като редовно вечер след 22 ч. и нощем ми избива пот на челото, още преди да стане толкова топло навън, това дали не е хипогликемия, предвид стойността на инсулина ми на 60 мин. - 100,11.
Е, топлите вълни като че ли намаляха с Глюкофажа, но не са изчезнали съвсем.
И още 1 въпрос - когато след 3 месеца си правя обременяване, предполагам, че трябва да спра метформина за реални резултати. Колко време трябва да не го пия преди да се изследвам?

# 239
От моя опит - режимът променя вкуса и възприятието за сладко. Забелязала съм, че отдавна не мога да пия чиста кола, фанта,   фрешове итн - накъртващо, неприятно сладки са ми. А преди ми се струваха съвсем нормални на вкус. За сметка на това идеално различавам сладостта на червените чушки, морков, домат, карфиол и куп други, които преди години съм възприемала за неутрални. Според мен ако човек си даде време, желанието за подсладени газирани напитки утихва от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт