Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 883
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Елора, за ок. 35-45 мин, зависи колко е влажно навън, нали сме като в тропиците вече, а целта ми е, като стигна на работа, все пак  свежестта от сутрешния душ да не си е отишла напълно:))

Херцен, и аз се стремя яйцата да са сутрин , ще ги увелича от 1 на 2 да видим как ще е:))

# 211
Майко мила, Simple Smile ям си като добро дете 3-4 яйца сутрин, в масло около 1с л, +сирена, каквито ми се намират - краве /козе /бри /камембер /гауда /синьо... Тази седмица има френски в Лидл, накупих от всички.. Е, слагам 2-3-4 вида Simple Smile, не от всичките...

# 212
  • София
Роналд, разсмя ме с това 1 яйце сутрин...И аз ям по 3-4 яйца с масло, пържени или варени. С 1 яйце и слаботелесна девойка не може да се наяде.

# 213
  • София
 Чакайте момичета, 1 яйце Плюс резен шунка, кашкавал, сирене, 1 краставица и китка магданоз, шепа маслини, ако има. Резаните шунка и кашкавал може и по 40-50 гр. да дойдат, не ги меря де. Не е малко количеството. Щом с него изкарвам до 12.30-13. Но ще пробвам с повече яйца де, да видим. Само да не предобря протеините, че нали и те се превръщат после в захар.

Скрит текст:
Преди закусвах само плодове, плодови смутита с тахан, и в крааааааен случай мляко с овес и семена (1-2 пъти седмично последното) и си огладнявах в 10.00 и ....ядях плод, обикновено все банани Grinning

# 214
  • Sofia
Китката магданоз защо,как я ядеш?
Никак не го обичам Confused

# 215
Магданоза си го паса от връзката аз
Роналд, не мешай толкова неща на едно ядене. С трите протеина наведнъж не си улесняваш стомаха. Особено за млечни с месо
По- добре повече яйца с масло и сирене
Или само яйцата със шунка
А най- добре само по един протеин на едно хранене, ама айде да не стресирам от сутринта Laughing

# 216
  • София
Аз почти никога не мешам яйца със сирене или месо, въпреки че вървят и с едното и с другото.
Мешането на млечни и месо е силно непрепоръчително, не случайно в някои култури е и абсолютно забранено.

# 217
  • Варна
Аз съм си приготвила за обяд пиле с четири сирена, едно варено яйце, един домат и едно малко авокадо. Да не ги мешам, така ли?

# 218
  • София
Китката магданоз защо,как я ядеш?
Никак не го обичам Confused

Китката магданоз - нарязана, с лимон и зехтин, доста е добре. Първото, което изяждам след горещата вода (и кафето). Спомням си, че Невена беше писала, че е доста полезно (мисля заради вит.К - да не бъркам), а и на мен добре ми влияе. Тия зелении - копър, магданоз, действат добре на стомаха; правил съм си сок от връзка магданоз и краставица, да речем (половин чаша излиза), действал ми е адски тонизиращо и то конкретно магданоза. Не знам защо.

Herzen, ще се опитам, да видим.

# 219
Чакайте момичета, 1 яйце Плюс резен шунка, кашкавал, сирене, 1 краставица и китка магданоз, шепа маслини, ако има. Резаните шунка и кашкавал може и по 40-50 гр. да дойдат, не ги меря де. Не е малко количеството. Щом с него изкарвам до 12.30-13. Но ще пробвам с повече яйца де, да видим. Само да не предобря протеините, че нали и те се превръщат после в захар.

Скрит текст:
Преди закусвах само плодове, плодови смутита с тахан, и в крааааааен случай мляко с овес и семена (1-2 пъти седмично последното) и си огладнявах в 10.00 и ....ядях плод, обикновено все банани Grinning

Няма страшно за протеините в яйцата, тъй като жълтъкът е перфектната комбинация на протеини с мазнини.

# 220
Вчера си правих изследвания. Не мога да повярвам колко са трагични. От 1 месец точно ям и месо- по веднъж дневно. Моля за коментар , защото направо се отчаях. Цял месец седя на въглехидрати под 30 гр дневно, белтъците не ги броя , но явно трябва да ги намалям. Последните 2 дена преди изследването хапнах малко череши и си позволих вечерта по една бира. Нормално ли е за месец, така да се вдигне холестерола ? Триглицеридите са ми паднали обаче. Първата снимка е от вчера, а втората преди 3 месеца

# 221
  • София
Аз съм си приготвила за обяд пиле с четири сирена, едно варено яйце, един домат и едно малко авокадо. Да не ги мешам, така ли?

Щом си го приготвила, изяш си го, но аз никога не бих направила такава мешаница от протеини.
Щом гарнираш със сирена и яйце, значи си сложила съвсем малко месо. По-добре сложи повече месо със зеленчуци.

# 222
  • Варна
Не, всъщност месото е повече, умишлено си сипах малко сос, колкото за вкус, защото ограничавам силно млечните.

# 223
Вчера си правих изследвания. Не мога да повярвам колко са трагични. От 1 месец точно ям и месо- по веднъж дневно. Моля за коментар , защото направо се отчаях. Цял месец седя на въглехидрати под 30 гр дневно, белтъците не ги броя , но явно трябва да ги намалям. Последните 2 дена преди изследването хапнах малко череши и си позволих вечерта по една бира. Нормално ли е за месец, така да се вдигне холестерола ? Триглицеридите са ми паднали обаче. Първата снимка е от вчера, а втората преди 3 месеца

Без да съм с претенции за компетентност и от това, което знам за холестерола на тази "диета", новите ти изследвания са по-добри, макар и не значително. Друг въпрос е, че изобщо не трябва да те интересува колко ти е холестерола. Триглицеридите ти са по-добре, това е по-важното в случая. Холестеролът се повишава, когато има нужда от него и е често срещано повишаването на LDL особено в началото на режима.
Още по-важно е как се чувстваш (след като си се адаптирала от горене на глюкоза към горене на мазнини).

# 224
В началото на месеца ми беше трудно, сега вече ям по 2 пъти на ден, а по някога и веднъж . Бомбандировката от червата се пренесе в стомаха. Явно му е трудно да смила  животинския белтък и къркори два часа след хранене. За месец съм свалила около 2 кг. Този месец  мисля да  започна да броя грамовете на белтъците и да увелича консумацията на домати. Там въглехидрати няма да броя.
Единствен недостатък е огромната жажда. Все още ме мори. Чакам и МЦ , за да видя как ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт