Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 849
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
Част от нас нищо не пием. Оправяме си храненето, повече движение, сваляме излишните килограми и продължаваме да се храним нисковъглехидратно. Тези 3 неща - хранене, движение, отслабване, подобряват значително инсулиновата резистентност и държат нещата под контрол. Хапчетата са само помощни средства. Не лекуват ИР ако останалите неща не се спазват.

На първия час инсулина ми е около 400, на втория е 200. Ще може ли само с диета и движение да вляза в норма?

# 256
Знам но просто ми е интересно дали хапчето няма да има ефект ако ям след него пак

# 257
  • София
Знам но просто ми е интересно дали хапчето няма да има ефект ако ям след него пак

Разбира се, че ще има ефект. Изобщо не е чак толкова фатално да хапнеш нещо след вечеря, било то и по навик. Не се вманиачавай толкова.

# 258
От тоя Глюкофаж ли е не знам, обаче не мога да близна храна. Лошо ми е само до момента в който се доближа до храна.Преди ядох 5 хранения обилни поне по 400 кал а сега от 1 седм от както го пия ям по 3 пъти на ден по макс 200 калории.Това е много малко.Огладнявам през 6 часа и то на сила ям. Има ли повод за тревога?😟

# 259
Част от нас нищо не пием. Оправяме си храненето, повече движение, сваляме излишните килограми и продължаваме да се храним нисковъглехидратно. Тези 3 неща - хранене, движение, отслабване, подобряват значително инсулиновата резистентност и държат нещата под контрол. Хапчетата са само помощни средства. Не лекуват ИР ако останалите неща не се спазват.

На първия час инсулина ми е около 400, на втория е 200. Ще може ли само с диета и движение да вляза в норма?

Ужасен инсулин.
Е, аз бях и по-зле. Не ми се размина хапчето и го пиех, но тогава не знаех за режима.
Та не мога да кажа при НВ и този инсулин, дали ще можеш да се справиш. Но пробвай.
Ако не пиеш хапче трябва да си много стриктна в яденето доста дълго време + ти трябва и спорт.

# 260
Някой може ли да ми каже защо в интернет пишее че шоколада, кроасана са със нисък гликемичен индекс. Също и Нутелата ... значи мога да ям? 

# 261
  • USA
Уффф, ти някакъв трол ли си тук, що си???
Първо й се прияжда ужасно 2 часа след вечеря, после не можела да близне храна от тоя Глюкофаж, сега пък кроасани и Нутела ще яде...може, бе, яж си ги спокойно😂😂😂

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 18:25 от SkyBlue

# 262
  • София
Трол не е май, обаче нечетящ/а определено. Още не е установила, че храните имат инсулинов индекс и какво аджеба значи той. Т’ва 17 теми за ИР ряпа да ядат, трябва всичко смляно да се сервира в един пост и незабавно. Даже не е смешно вече.

# 263
  • Варна
Може бе, може. Яж на воля. Най-добре два часа след вечеря.

# 264
  • София
Струва ми се, че девойката е млада и явно проявява инфантилизъм. Ако се съди от аватара ѝ е на 22 год., а задава въпроси като 12-годишна.

# 265
Някой може ли да ми каже защо в интернет пишее че шоколада, кроасана са със нисък гликемичен индекс. Също и Нутелата ... значи мога да ям? 

Може бе душицо. Яж всякакво сладко.
При ИР само сладко се яде Rolling Eyes
Вземи се отпиши от темата, пий си хапчето, тъпчи се с шоколад, кроасани, торти и колички.
И спагетите имат нисък ГИ. Яж ги по цял ден  Joy
Като ти дойде акъла, заповядай да почетеш от първия пост всичко. Особено първия клип, който съм отбелязала като важен.
Ако и него не може да разбереш, имаш огромен проблем.
Направих първия пост за да не се задават тъпи въпроси какво е ИР, какво му вреди, какво да ядем.
И въпреки всичко идват мързелани, които искат да ядат сладко, да пият хапче и да отслабват.
Хайде сега отиди да почетеш. Ако не искаш, не ме интересува, но на глупави въпроси не ми се отговаря.
Останалите ако им се губи времето с теб си е тяхна работа.
Успех с асимилирането на информацията. Peace

# 266
Не мога да се въздържа.Joy Удивена съм от търпението на активно пишещите момичета тук, които интелигентно и грамотно обясняват ли, обясняват на няколко активно все неразбрали или Тома Неверни, въпреки че постоянно се сблъскват със стена. Моите адмирации!:heart:

# 267
Не помня в интернет да съм чела, че кроасаните, нутелата и т. н. са с нисък гликемичен индекс- но едва ли нещо написано онлайн може да ме изненада. Затова и не се доверявам сляпо на всяко написано нещо....
Скай, с инсулин 400 беше друг. Иначе останалите противоречия и мен ме озадачават, меко казано.... Grinning

# 268
Просто съм много наплашена и вече не знам какво да направя. Извинявам се за досаждането

# 269
Тя и "бирата с нисък гликемичен индекс" Simple Smile......Аз по тази причина за 4 месеца съм свалила едва 10 килограма....Ама на мен това си ми е прегрешението. Сладкото вече все по-рядко ме изкушава.
Ама аз не мога да разбера защо всички така наскачахте срещу момичето. Сякаш във вашите усти е натъпкала кроасаните. Ми всеки си плаща за гяволъка.

Общи условия

Активация на акаунт