Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 905
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря  за отговора. Имам и още един въпрос разбрах че вследствие на ИР се появяват доста брадавици, някои от вас с такъв проблем и добър специалист в Пловдив?

Но това няма никаква логика. Брадавиците са вирусно заболяване. Къде ти се появяват и много ли са?
Съществува такъв проблем. Казват им skin tags и може да са признак на висок инсулин.
Майка ми има по врата такива.

# 556
  • София
Така е, не всяка брадавица е в резултат на папилома вирус. Има и такива, които са просто разрастване на еди- коя си тъкан, което пък се влияе от инсулина.

# 557
  • Близко съм
Ами такива  иммам но по ситни и не всички са така тъмни и толкова повдигнати така да го кажа.

# 558
На моя близка са по-скоро безцветни и ситни, нейният доктор е казал, че се появяват при висока кръвна захар.

# 559
  • Близко съм
ЕТО Ми е крл захар един път обременяване в началото на годината :
инсулин (IRI) сутр. на гладно   Serum        8.44       mIU/l     3 - 24,90  
Клинична химия
Глюкоза   Serum   5    mmol/l      2,8 - 6,1   HK
 и веднъж правих обременяване с глюкоза на 10.01.19г
Инсулин (IRI) сутр. на гладно   Serum   2.70    mIU/l     3 - 24,90    
Инсулин-2   Serum    87.35    mIU/l        
Инсулин-3   Serum        57.77    mIU/l        
Оптимални стойности:
на гладно: <10.0 mU/L
на 30' и 60': пикови стойности
на 120': <50.0 mU/L

Клинична химия
Глюкоза (1 )   Serum        4.57       mmol/l         HK
Глюкоза (2 )   Serum        10.24       mmol/l         HK
Глюкоза (3 )   Serum        5.25       mmol/l         HK
Орален глюкозотолерансен тест:
(1) - изходна стойност
(2) - 60-та мин.
(3) - 120-та мин.
изходна ст. 120-та мин.
Нормален тест < 6.1 <7.8
Гранични стойности 6.1 - 7.0 7.8-11.1
Диабет > 7.0 >11.1

И новите само инсулин и кр.захар от преди 2 седмици:

Инсулин 2.97 оптимална стойност 10 mIU/I
ГЛЮКОЗА  5  mmoI/I  реф. стойности 2.8-6.1

# 560
  • София
Иди на гинеколог.

# 561
  • Близко съм
Бях февруари нарушения не са установени, вярно е вече сме 7 месец,може да са се променили нещата. Ти какво имаш предвид , та ме съветваш за гинеколог.

# 562
  • София
Еми, просто да провериш, ако наскоро са се появили, да не са от вирус и да има изменения.
В случай, че не са от кръвната захар.

# 563
  • Близко съм
Не за гинеколога съм убедена, ами имах си стари,но сега усещам новите като ги опипам и ги усещам още в зародиш както се казва.
А не знам самите изследвания, които одеве ви показах много ли са зле? Защото реално ендокринологът ми нищо не каза, нищо ти няма не яж тестено сладко и това е не пия лекарства за ИР - то. Спазвам режим и тренирам два пъти по 15-20мин домашно

# 564
  • София
Не са много зле, да. Но ти имаше и други хормонални проблеми, доколкото помня. Нещата се разбутват едно друго.

# 565
Еми, просто да провериш, ако наскоро са се появили, да не са от вирус и да има изменения.
В случай, че не са от кръвната захар.

Доколкото разбрах при нея не са по гениталиите, а по тялото.
Брадавиците по гениталиите хич не са за подценяване и не са папиломи.

Все пак това, която аз знам за папиломите  - те са си вирусни /ЧПВ, но не опасни щамове/. Размножават се от триенето им с дрехите и бижутата и отслабен имунитет /което евентуално би било възката с ИР/. Трябва да се махат редовно и намаляват - до напълно изчезват.

Според моя опит лазерното им махане дава най-добър резултат.

# 566
  • Близко съм
Хормоните засета са вкарани в норма. 
ДОрис махала съм си с електрокоаголация никакъв ефект

# 567
Имах брадавица на лицето с диаметър половин см. Тази зима я Премахнах с ябълков оцет. Слагах тампон и нощувах с него. Отделно като се сетя 2_3 пъти на ден за по 10 мин. Изсъхна и изчоплих я и продължих да мажа няколко дена. И помен няма от нея. Брадавиците растат, така че се отърви от тях навреме, ако са големи може и белег да остане. Оцета върши работа. Има тема в Бг мама. И аз не вярвах на оцета, но моята падна.

# 568
Олеееее и аз от 2-3 години имам много такива папиломи, ама изобщо не ги свързвах с инсулиновата резистентност. Мислех, че са старчески някакви..

# 569
И аз си мислех, че болките в ставите са старчески, ама се оказва, че не е вярно.
Не знам дали някой друг е забелязал подобно нещо.
Започнаха да ми се появяват едни ветрикални изпъкнали линии по ноктите последните години. Не на всички пръсти и основно на лявата ръка. Както и да е, струва ми се, че са започнали да се заглаждат. Все още се виждат, но са някак не толкова подчертани и на пипане има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт