Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

  • 37 911
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • Близко съм
  • Мнения: 949
Олеееее и аз от 2-3 години имам много такива папиломи, ама изобщо не ги свързвах с инсулиновата резистентност. Мислех, че са старчески някакви..
 


Пробвай с джиджифил корен нарязан в бурканче и първак ракия вътре аз така си държа в хладилника и се мажа по два пъти. Направила съм си го в бебешки буркан от пюре.

# 571
  • Мнения: 5 459
О, ще опитам...

# 572
  • София
  • Мнения: 20 820
За подаграта в някой от линковете в тази тема прочетох, че по-скоро се дължи на засиления инсулин, отколкото на хранителния режим. Досега лично аз не бях наясно, като не ти е дошло до главата, не се интересуваш.
Пиша го защото имам висока пикочна киселина, а сутрин стъпалата ме наболяват, докато се раздвижа. Възможно и от обувки да е.

# 573
  • Мнения: 32
Здравейте,  ето  и  моите  изследвания. Според  мен  имам  ИР, висок  холестерол,  но  все  пак  Вие  да  ме  посъветвате  ,  ако  е  възможно. Знам, че е  отекчаващо  на  всеки  поотделно  да  отговаряте, но  все пак  колкото  повече  са  мненията   е  по-добре за начинаещи като мен.



# 574
  • Мнения: 18 539
Подаграта е свързана с ИР и натрупването на оксилати.
Майка ми не яде листни зеленчуци, защото ѝ провокират пристъпи на подагра. Месото не.

неза, зарежи холестерола, той не е важен. Триглицеридите ти са високи и гликирания хемоглобин също.

# 575
  • Мнения: 32
Какво  ще  препоръчате за  смъкване на триглицеридите. Доколкото  разбрах  ,  ако  гликирания  хемоглобин  е  висок  - това  показва  нивото на  инсулина  през  последните  три  месеца  или  греша. Много  да  ме  извините  за  въпросите,  но  уж  изчетох  последните  няколко  теми , но  все  още   не  мога  да  разбера  с  точност  , какво  трябва  да  направя. Да  приемам ли някакви  лекарства  или  да  започна   диетата,  защото  ЛЛ  каза  ,  че  няма  нищо  смущаващо т.е. нямало висок  инсулин, нямало  висока  КЗ ,  и  ИР.

# 576
  • Мнения: 18 539
Какво  ще  препоръчате за  смъкване на триглицеридите. Доколкото  разбрах  ,  ако  гликирания  хемоглобин  е  висок  - това  показва  нивото на  инсулина  през  последните  три  месеца  или  греша. Много  да  ме  извините  за  въпросите,  но  уж  изчетох  последните  няколко  теми , но  все  още   не  мога  да  разбера  с  точност  , какво  трябва  да  направя. Да  приемам ли някакви  лекарства  или  да  започна   диетата,  защото  ЛЛ  каза  ,  че  няма  нищо  смущаващо т.е. нямало висок  инсулин, нямало  висока  КЗ ,  и  ИР.
Гликираният показва нивото на КЗ последните около 3 месеца, не инсулина. Твоят е в рамките на "нормалното", но според мен е висок и ако нямаш все още ИР си на път. На горната граница на референтните стойности си. Моят беше 5,5 но съм сигурна, че имам/имах проблем.

За смъкване на триглицеридите - намаляване драстично на въглехидратите и растителните мазнини, за сметка на животинските продукти и мазнини. Зеленчуците за гарнитура, а от плодовете само ягоди, малини, боровинки, къпини и то в ограничени количества.

Аз бих пробвала без лекарства. Ако си промениш храненето, може и изобщо да не ти се наложи да пиеш хапчета.

# 577
  • София
  • Мнения: 11 993
Докато сме по темата - зехтинът е растителна мазнина, нали така? Следва ли да се ограничи приемът му с цел намаляване на триглицеридите?

# 578
  • Мнения: 32
Благодаря Ви  много за  отзивчивостта.Все  пак  е  добре  да  сподели  човек  ,  защото  поне  малко  се  поуспокоих.

# 579
  • София
  • Мнения: 20 820
Зехтинът е ОК ми се струва, за разлика от олиото.  Дано не бъркам

# 580
  • Мнения: 18 539
Зехтинът става. Аз лично го ям много рядко, защото не ям салати. Предпочитам масло.

Олиото категорично не. Споменавала съм по темите преди. Докато пържех с олио, забелязах, че по ръбовете на тигана ми остават капки лепкава субстанция, която се чистеше много трудно. Не можех да търкам с тел, защото ще ми се надраска тигана. Миех го след всяко пържене и пак се натрупваше лепкава гняз. Откакто пържа с масло/мас, няма такива налепи.

# 581
  • София
  • Мнения: 11 993
Миоки, никакви зеленчуци ли не ядеш? Явява ли се проблем липсата на фибри, респ. - как ги набавяш?
Питам, като лаик, сега ако се окаже, че и фибри не са ни нужни, няма да се мъча с тия зеленчуци Grinning

# 582
  • Мнения: 18 539
Никакви зеленчуци от няколко месеца - от януари някъде. Минималните фибри които консумирам, идват от шепа орехи и шепа боровинки от време на време, но не ежедневно. Нямам абсолютно никакъв проблем с тоалетната. Всичко е гладко като масло всеки път  Laughing Нямам и никакво подуване на корема и никакви газове.
Пробвай без и виж как ще ти се отрази. Фибри, на тези които не са зависими от тях, не са им нужни. Аз никога не съм била фен на салатите дори преди режима и ядях основно бял ориз, бял хляб, никакви киноа, овес и варива та никога не съм консумирала големи количества фибри така или иначе, но откакто ги отрязах съвсем се чувствам екстра.
Ама мазнините трябва да са ти високи, иначе може и да се запечеш. Според количеството мазнини се променя и консистенцията на отпадъчния продукт забелязах.

# 583
  • Мнения: X
Още един глас "ЗА" "Без фибри ми е по - добре. "Simple Smile  Не че никакви не ям, но съм ги намалила драстично. Не знам къде, в какво и как ги отглеждат, но бях започнала да се подувам /или да получавам газове, къркорене, от почти всички зеленчуци и плодове. Симптомите изчезнаха и стомаха ми се оправи, като ги орязах. Отвреме навреме ям домат, лук, шепа череши...

# 584
  • Мнения: 40 720
Докато сме по темата - зехтинът е растителна мазнина, нали така? Следва ли да се ограничи приемът му с цел намаляване на триглицеридите?

Ми от маслини си е. Ама наистина трябва да е качествен. Защото има много ментета. Аз само в салатите го слагам.
За съжаление с олио готвя.
Трябва да почна с масло по-често.

Миоки, аз пък от мазнини съм се запичала.
Примерно ако прекаля с кашкавала. Големи мъки съм имала.

Общи условия

Активация на акаунт