Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 892
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
Скрит текст:
И аз имам въпрос. Колко време след започване на режима мога вече да пробвам фаст?
Веднага? Стига да нямаш "криза" от спирането на Вгх.
Може би дай си 2 седмици да свикнеш, ако си била силно зависима от ВГх. Аз фастове правех и предишни години и това ми държаше едно добро състояние, голямата ми грешка беше, че на следващия ден се захранвах с….плодове, и то банани, като най-леки за стомаха:)

Франсоаз, нямам вътрешна съпротива да ям месо, пак квалификациите погрешни, ама вече ви свиквам.

Имам вътрешни притеснения, опасения. Страх вече имам към вгх. Кефът да се наям едно хубаво с 2 пържоли сочни и броколи и карфиол е несравнимо по-голям, отколкото както правех преди – пържоли с картофи и после киселини.

Но аз вечеря, ако не е месо, я разбирам като млечни или зеленчуци с нещо, то трети вариант няма. Един ден трябва да проуча рецептите явно, но надали скоро ще имам време за по-засукани ястия:)
Яйца, риба - също са варианти, защо трябва да е само или месо, или млечни? Редовно като не ми се мисли какво да е след работа, омлет и салата ме уреждат идеално за вечеря, че и стават за нула време. Поне аз нямам притеснения колко яйца изяждам, те са си чудесна храна. Че и има толкова варианти за приготвянето им. Аз мразя риба и всякакви водни твари и пак не се чувствам толкова ограничена, а за който ги яде има повече разнообразие.

Относно ВМ-НВ хранене в дългосрочен план, поне за сега не съм видяла нещо, което да ме разубеди от него. За "стандартно" хранене с доволно въглехидрати обаче вече съм установила че не е добре за мен, така че със сигурност не ме устройва. Високопротеинов режим също не ми звучи добре... и то какво друго остана да е поне най-малкото зло?
Иначе да, със скоростта, с която набира популярност напоследък, е нормално човек да почне да има и съмнения, малко ли други режими имаха такъв бум за по няколко години и после ги отричат. То не беше разделно хранене, не беше Дюкан, знам ли още какво там, не следя всички моди в диетите. Гаранции няма за нищо.

Коментарите за акне и подобни проблеми и мазнините в храната - бях с проблемна кожа от пубертета насам, до възраст доста след него. Откакто се храня така, кожата ми изглежда по-добре от всякога. Но аз си го обяснявам и с елиминирането на слънчогледово олио и други комбинации, които като цяло провокират възпаления в организма, нормално е и възпаления по кожата да намалеят много или да изчезнат. Освен ако не е някаква непоносимост към дадена храна, лично аз не вярвам че примерно шоколад или еди какво си друго причиняват акне сами по себе си. Общото състояние на организма обаче си личи и по кожата, тя си е орган като всеки друг, че е и видима.

# 196
  • Варна
Мерси за отговорите Simple Smile Нямам проблем със спирането на въглехидратите, острия глад мина и си мисля да пробвам другата седмица един 24-часов фаст.

# 197
Специално за Ronald, защото не обича линкове, списък с хора на дългогодишна ВМ диета, за които ще се наложи обаче сам да си направиш проучването.
Жокер - повечето са с медицинско образование, репутация в научните среди и дългогодишен опит с този начин на хранене, освен че са световно известни. Има за част от тях материали и на български  Wink

Amber O'hearn
Shawn Baker MD 
Mikhaila and Jordan Peterson
Dr Stephen Phinney
Gary Taubes
Dr Gary Fettke
Prof Tim Noakes
Dr Zoe Harcombe
Dr Aseem Malhotra

# 198
Здравейте, на няколко пъти в темите срещнах, че не е хубаво да се прави НВВМХ и да се пият хапчета. Аз по препоръка на доктор пия хапчета Глифор 850 млгр. на ден(Глюкофаж е българския вариант) и спазвам точно този начин на хранене и се чувствам добре. Понеже ми каза докторът след седмица да увелича дозата на хапче и половина, а след две по две хапчета на ден, та се чудя, защо това хранене и това лекарство са несъвместими. Нямам никакви странични ефекти от лекарството, обаче се чудя дали да увелича дозата или да я оставя така. Вие какво мислите и има ли някой, който знае нещо по въпроса.
И аз бях добре няколко месеца на НВ и хапчета. И уж си бях добре.
После вече не бях.
Зверския апетит ми намаля. Отслабвах,но после дойдоха проблемите с твърде ниска кз и инсулин.
Та ги спрях и сега съм се екстра.

Момичета много ще съм благодарна ако някоя ми каже колко дни след старта на Глюкофаж ще почна да свалям кг? 63 кг съм искам да бъда 58 .. 5 кг за сваляне . Мерси предварирелно

Не зависи само от хапчето, но и от начина на ядене.
Гледала съм го тоя филм.

Роналд, сменяй храните ако ти писва от месо. Има яйца, сирене. Може и риба да ядеш по-често.
Аз сега малко намалих яйцата. От седмица не съм яла. За работа си правя месо на фурна със зеленчуци и си нося и домати. А вечерх хапвам малко домат и сирене.

# 199
  • Варна
Аз пък засега съм спряла млечните, че не ми действат добре. Доста ми липсват...

# 200
  • София
Ами да де, аз това ям - на закуска са ми яйцата, салата, сирене и кашкавал. За обяд - ясно: месо и салата, за вечеря - салата и месо или салата и риба, нея забравих, да Grinning. Може да пробвам да увелича яйцата или сутрин да вкарам кисело мляко с ядки (не овес), вместо яйца-тях за вечеря. Киселото на закуска го бях спрял, че нали много захар на 100 гр. мляко...

# 201
Роналд, а нещо налага ли чак толкова да ограничаваш захарта от КМ? Аз бих предложила заквасена сметана или смес сметана и КМ.

# 202
Ами да де, аз това ям - на закуска са ми яйцата, салата, сирене и кашкавал. За обяд - ясно: месо и салата, за вечеря - салата и месо или салата и риба, нея забравих, да Grinning. Може да пробвам да увелича яйцата или сутрин да вкарам кисело мляко с ядки (не овес), вместо яйца-тях за вечеря. Киселото на закуска го бях спрял, че нали много захар на 100 гр. мляко...

Ама и трите ли закусваш? Яйца, сирене, кашкавал + салата.
На мен много ми се виждат толкова да се омесват протеините.
Ама пък и все пак си мъж, повечко храна ви трябва.
Днес си закусих кисело мляко с чия с мъничко накиснати ядки.
Нямах проблем с глада до 12 часа. Което значи, че ИР си е подобрена, защото преди няколко месеца съм пробвала кисело мляко и огладнявах много бързо.
Опитай да си следиш реакциите на тялото.
Ако изядеш кисело мляко с чия за закуска, виж после до времето за обяда ти как ще се чувстваш.
Аз разнообразявам. Утре пак съм на котидж, че съм влюбена в това сирене  Heart Eyes
Иначе съм имала моменти съм яла дни наред само яйца. Просто не ми се яде месо. Но и яйцата втръсват.

# 203
  • Варна
Сега се присетих и за това, за смесването на протеини. Аз обичам да ям примерно пържола със салата и едно варено яйце. За вечеря. Проблем ли е? Няма млечни.

# 204
  • София
Елора, и трите ги смесвам, да, вредно ли е?

Долче, по принцип да, нищо не налага толкова да я ограничавам, но аз съм супер стриктен като цяло, май няма смисъл в случая, че от тия протеини някоя беля да си докарам?

# 205
Не мисля, че е проблем. Понякога и аз ям месо и яйце.
Наскоро имах стомашни проблеми и два дни ядох много малко, та сега не мога да поемам същото количество храна. 3 кила свалих.
Иначе като цяло предпочитам един вид протеин, но като си правя омлет ми е трудно да не сложа сиренце.
Любимия ми омлет е да си задуша повечко лук, да чукна две яйца и да сложа сиренце. Оф, лигите ми текат, ама ме мързи да го правя.
Роналд, твоето смесване на тези неща рядко го правя.
Поне на мен ми става тежко.
Колко яйца ядеш сутрин? Опитай примерно три варени яйца + обичайната ти салата със зехтин.
Просто си е до организъм. Ако чувстваш, че не ти е добре, просто смени и се придържай към един вид протеин.

# 206
  • София
Елора, 1 яйце сутрин, парче сирене, кашкавал (понякога замествам с шунка, котидж сирене), маслини, краставица и връзка магданоз. После опъвам 4 км пеша до работата  и на обяд хубаво огладнявам.

# 207
Освен месо- риба, яйца, млечни, черен дроб, гъби, супи със застройка....Кашкавал с масло хапвам понякога сутрин.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 23:49 от dolce miele

# 208
Елора, 1 яйце сутрин, парче сирене, кашкавал (понякога замествам с шунка, котидж сирене), маслини, краставица и връзка магданоз. После опъвам 4 км пеша до работата  и на обяд хубаво огладнявам.

Абе може. То ако не е хубаво, ще се чувстваш зле.
Споко.
За колко време ги минаваш тия 4 км?

# 209
Роналд, от моя опит - яйцата са ок сутрин, но може да им добавиш масло
За вечеря ми държат гладно и сутрин, с отварянето на очите, си мисля какво ще ям

Общи условия

Активация на акаунт