Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 810
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Desert girl, защо са ти Вгх, за да имаш сили да тичаш по детето?!
Не съм и вярвал, но на това море сега имам 2 пъти повече сили да тичам по двете си деца (а съм 10 г по-голям от теб), отколкото на предишни морета, и то се храня ВМ. Даже с жена ми вечер пием вино и си лягаме след 12, а децата ни будят в 6.
Пробвай, ще се изненадаш приятно:)

# 286
Ще пробвам. Ако спазвам режима стриктно наистина имам повече сили. Обаче ако закъснея много с някое хранене започва да ми е лошо, болки в корема, нямам сили, отпадналост, т.е. ниска КЗ.

Desert girl, защо са ти Вгх, за да имаш сили да тичаш по детето?!
Не съм и вярвал, но на това море сега имам 2 пъти повече сили да тичам по двете си деца (а съм 10 г по-голям от теб), отколкото на предишни морета, и то се храня ВМ. Даже с жена ми вечер пием вино и си лягаме след 12, а децата ни будят в 6.
Пробвай, ще се изненадаш приятно:)

# 287
Аз неотдавна се цопнах и в темата за Епщайн. Там пък основно обвиняват за всичко яйцата, млякото и свинското......Направо се ошашавих отвсякъде...

# 288
  • София
Тя е права, че остава по-малко време да се грижиш за себе си, когато си с малко дете.
Затова, мен ако питате - вариш/печеш си повечко месо/карантии само за себе си, другите да не го пипат. Защото когато човек няма време и приготвена храна, лесно се посяга към хляб или друго тестено.
А моето семейство е месоядно и ако не наложа възбрана - ще ме подяждат, а не ми се готви всеки ден.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 15:21 от Cuckoo

# 289
Чак такава въртележка, че да няма време да се хапне дори леко накрак, съм имала само с бебе до месец- месец и половина... Хайде сега, децата на 2 години спят на обяд, дори да няма време за друго един омлет се приготвя и хапва за няма и 20нин с измиването на чиниите... С мъничко бебе кърмаче съм си взимала в кутийка за разходка 2-3 сварени яйца и краставица/чушка, че да не бързам да се прибираме за обяд... Ама ядене сутринта и после в 4-5 и за хора без метаболитни проблеми и е лошо... а за такива като в тази тема... лоша работа! Решения винаги има Simple Smile

# 290
Ако имаш постоянно в хладилника варени яйца, печени меса, сирена, сметана, ядки, маслини, няма шанс да умреш от глад или да налетиш на тесто /захар. Аз например обядвах леко, в момента съм гладна. Имам от изброените храни и нищо вредно. Ще ям кашкавал с масло и кафе.

# 291
Аз неотдавна се цопнах и в темата за Епщайн. Там пък основно обвиняват за всичко яйцата, млякото и свинското......Направо се ошашавих отвсякъде...
Няма да се шашкаш, стой тук и няма да сбъркаш Simple Smile
В тази тема за Епщайн (за пръв път го чувам) да не са вегани?

# 292
  • София
Не беше ли някакъв вирус или синдром на Бар-Епщайн

# 293
Няма да се шашкаш, стой тук и няма да сбъркаш Simple Smile
В тази тема за Епщайн (за пръв път го чувам) да не са вегани?

Не са вегани, ама избягват свинско, млечни и яйца.
 Да някакъв вирус , който можел да причини депресия, хашимото и т.н. Аз за всеки случай ще си пусна и такива изследвания, ама яйцата не си ги давам. Аз месо на сила ям, ама яйца мога да ям всеки ден , без да ми омръзнат.   

# 294
Има 2 вида протокола за Епщайн вируса. Единият наистина е вагански- само сурови зеленчуци и плодове+много малко сурови семена и ядки. Другият е по-поносим, също има определени плодове и зеленчуци, без никакви ядки и семена, но с месо- пуешко, патешко, заешко, пилешко (по-възможност пасищно).

Аз се изследвах за този вирус, но го нямам. Антителата ми са съвсем слабо завишени, по-скоро съм имала досег с него.

# 295
  Проблемът идва от това, че повечето хора чакат прекалено дълго. За мен е недопустимо да се качат 20-30 кг и тогава да се вземат мерки. Никой не заспива 50 кг и не се събужда 100. Всичко е процес и колкото по-рано се реагира, толкова по-добре. Така не се стресира нито тялото, нито психиката. На мен лампата ми светна на 5 качени кг и вече ги свалих . Не спазвам режима, защото това не е моето хранене, но отношението ми към храната се промени и сега проявявам внимание към всичко, което ям.

На сегашния си акъл и аз мисля, че е недопустимо да се чакат 20-30 кила. А при мен бяха 50.
И то години ги влачих. Пълнеех прогресивно от 12 си година някъде.
Ами не знам какво обяснение да дам. Години наред си влачих килата и не ми пукаше за външния вид. Не ми пукаше за почти нищо. Имах и дългогодишна депресия, която всъщност се оказа от щитовидната. Почти 10 години нямах никакъв цикъл, идваше 2-3 пъти в годината. Насилваха ме да ходя на гинеколог да пия хапчета. Не ми се пиеха хапчета и не ми дремеше имам или не цикъл. Някъде към 28-29 години ми откриха хипофункцията и хашимотото и започнах да чета и да се интересувам. Хапчетата помогнаха донякъде и дойде момента да ми пука за здравето.  Особено вече като станах 110 и едвам ходеш и кръста ме болеше. Накрая трябваше да реша дали искам да живея нормално или да съм на 30 и няколко и да живея като стара болна бабичка. И откриха и ИР, още повече почнах да чета и стоплих къде бил проблема.
Ама докато се насиля да ям протеини си мина и бая време. Laughing

# 296
  • Варна
Голям проблем са ми месата на мен. Насила ги ям и това е. Ако имаше как да си набавям протеини от други неща, нямаше да помириша пържола.

# 297
# 298
  • Варна
Готвя. Имам слоукукър и правя вътре по различни начини. Отделно пека във фурна и т.н. Става много вкусно, няма да си кривя душата, но аз мразя месо. Откак карах Дюкан три месеца го намразих.

# 299
  • София
Влизам с тъпанарски въпрос - има ли някакъв проблем в газираната вода? Трудно ми е да пия вода, мога и цял ден да не пия, ако не се насиля, а газираната ми е една идея по-приятна.

Общи условия

Активация на акаунт