Ние, по-пухкавите, какво? Да ходим голи и боси ли? 6

• 61 357
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Да и това го има. Само Диди от Сирена е наистина пухкавичка доста 😆 а пък червенокосата им моделка Пам Велидис е от типа хармонично пухкави дами, та се ориентирам по нея как би ми стояло нещо, но до сега от там не съм купувала.

# 541
  • някъде по морето
https://fashionchoice.bg/produkt-kategoriya/maksi-moda/rokli-maksi-moda/page/2/
Тук по модела можете да се ориентирате !:smile:

# 542
И на мен ми хареса една рокля и бих си я купила, но няма къде да я нося. Иначе, не ми хареса, че сайтът много тегаво се превърта, както и това, че е гонен ефект с разни т. нар. Брошки и декорации, които са си чиста проба оарцалчета, леко набрани и пришити. Хич не ми се мисли какво става като се изпере бялата блуза с черните брошки. Това, което най-много мразя е дреха, ушита от различни платове - все едно ти казват, няма защо да хабим плат за тебе, сглобихме нещо от остатъците, като нямаш друг изход, ще купуваш.

# 543
Добре е в сайта да пишат "моделът е висок едиколкоси сантиметра и е облечен в размер 2ХL" да речем! Така може да се ориентира човек. В това отношение само в H&M го пише и в Gang от бг сайтовете. И в този последния сайт.
И да вземат да унифицират и нормализират номерацията! Тази пухкава дама е с 4XL, което на мен ще ми е малко, моята гръдна е около 130 см. Демек ми трябва най-малко 6XL и като прочете човек такава цифра, в което едва ще се провре, се скапва тотално. 56XL... За да ми стане!
Харесах една рокля в Ali Express, но китаецът е такъв идиот, че колкото пъти го питах на кой размер каква е гръдната обиколка, той ми пише, че е 240 см. Бе, идиот, не те питам колко е широк плата, а тяло с каква гр.обиколка влиза в контурите на роклята! Е, не можа да ми каже. Имам чувството, че не разбира какво го питам. А роклята е красива!

https://a.aliexpress.com/_msmFopH

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 12:10 от Анонимен

# 544
  • Пловдив
В  сайта на "манго" също има тази информация:
https://www.mangooutlet.com/bg/women - plus size.

# 545
В ХМ не мога да се ориентирам по това, което пишат, но там си имат доста устойчива номерация. Там не ми харесва, че така ги снимат понякога, че им подчертават дебелината до безкрай. Например снимат в преден план корема, или някак така застанали, че всички прелести са им на показ.
Относно добре стоящите дрехи на дебелички - според мен се снимат специално, както и вероятно носят нещо стягащо под дрехите. Имам един познат фотограф, работеше в един женски вестник - колкото пъти ме е снимал, успяваше да ме изкара наполовина. Смееше се, че е влюбен в мен и затова.

# 546
  • Пловдив
За Алиекспрес - преди 1-2 години бях напоръчвала неща оттам. Китайците не могат да кроят за дебели. Поне не и тези с евтините рокли в Алиекспрес. В роклите на ширина се напъхвах, поне в повечето, но доста от тях, от типа с висока талия, не ми побираха гърдите в мястото за гърди, а то ми оставаше над бюста. Особено ме беше яд за една дълга бяла рокля на розови цветя, на която всичко друго и харесах, само това да не беше.
Сега, който иска евтино и по интернет, се примирява с такива неудобства, примирих се и аз (една част от нещата заминаха в контейнерите на БЧК), но го имайте предвид.

Башка предвидимият риск за платовете и цветовете, които рискуват да изглеждат по-зле, отколкото на картинката, която пък често е една и съща за няколко продавачи. Wink

# 547
Китайците въобще са зле откъм кройките, а това е най-важно за едрата фигура. То, вярно че всеки трупа на различни места,но хубавите кройки си личат, освен това са много удобни. Това го установих, когато си купувах втора ръка дрехи. Оттам имам и поглед към различните фирми. Например Etam е много хубава фирма. У нас имат магазин на Витошка, но там имат само бельо и малки номера. Чувала съм, че в Истанбул имат хубав магазин като за нас. За мен не е опция да поръчвам евтини дрехи и да мога да нося само част от тях. Бездруго нося малко дрехи, които са ми удобни (не че имам малко), предпочитам да си купя едно нещо, което да нося с удоволствие, дори и да е по-скъпо.

# 548
# 549
# 550
О, то всичко от там е компромис и късмет. Уж чета отзивите, надявам се на снимки. Имам само една рокля всъщност, купена от там и ми става, но деколтето е с прехлупване и се отваря до пъпа! Зашиването би повредило плата. Под мишниците стърчи и  може да се пъхне още една ръка, иначе самия плат не е лош и моделът както е сниман - също, но те са царе на снимките!
Обходила съм всички сайтове за макси мода, нищо ново няма. 3/4 от дрехите в тях не отговарят на стила и фигурата ми.

# 551
  • Стара Загора

На Дес хич не са им лоши нещата. Повечето ми панталони са оттам.
Още жаля по един панталон с дантела, който ми беше голям.
Но в Стара Загора имаме едно магазинче, което ми е до г..за и там продават от XL нагоре.
Има много неща на Дес и на още няколко фирми. Като получи нова стока и ме привиква. Smile
Поне мога да меря и да видя кое как стои.
Лелята работи и с няколко фирми, които шият макси модели и даже като види някой с нещо интересно снима и праща за модел.

Азалия
И да вземат да унифицират и нормализират номерацията! Тази пухкава дама е с 4XL, което на мен ще ми е малко, моята гръдна е около 130 см. Демек ми трябва най-малко 6XL и като прочете човек такава цифра, в което едва ще се провре, се скапва тотално. 56XL... За да ми стане!

Роклята от Крас фешън поръчах по мерките дадени в страницата. Ми - 6XL поръчах, обаче ми е голяма. Не е грозно, но спокойно влизах и в 4XL. И аз съм със 130 гръдна

# 552
Зависи колко пари си готова да заделиш, в сайта на Ула Попкен има доста интересни неща, кройките са хубави, но и цените са трепач. Имат магазин в Сердика център. Там има и магазин на Бианка, в него има също големи размери. Виж и в сайта на ХМ, има доста рокли големи размери.
В нм има ужасно грозни неща

# 553
Да, има грозни, но отвреме навреме съм си намирала и хубави неща. Като цяло трябва да следиш и да ровиш много. Оттам съм си купила най-хубавата жилетка, която имам - от вълна алпака, до коленете, струваше около 50 лв. - колкото най-тъпата полиестерна блуза.

# 554
Рових усърдно във всички сайтове, които споделихте и поръчах тези две неща.
https://fashionchoice.bg/produkt/%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%b0- … 81%d0%ba%d0%b0-2/
https://fashionchoice.bg/produkt/%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%b0- … d%d0%b0-%d1%81-2/

Общи условия

Активация на акаунт