91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 4

• 65 586
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • столицата
Не мисля, че  някой очаква родител да отиде и да прибере детето си. Споко. Всичко опира до ограничаване на евентуалната отговорност на училището.

# 481
  • София
Да пуснете после за любопитните ветерани линкове към номинациите.Като децата съм , гледам ги с интерес. Simple Smile

# 482
  • На планетата Земя
Русалке, ето линк към ютюб канала на Fasching 2020:

https://www.youtube.com/channel/UCIEvQosJlXRE9frZs_saDhw

# 483
  • София
Милето, благодаря Simple Smile

Подочух, че са ясни вече ДСД резултатите. Поздравления за всички справили се!

# 484
  • столицата
Подочувам, че резултатите от изпита са излезли и децата са се справили чудесно. Хайде , похвалете се де.

# 485
Похвалвам се - С1 на всичко. Приета е в два университета, утре изпит за трети - най-желания. Отхвърлихме едно предложение поради финансовия аспект.
Всичко си тече в реда на нещата, аз малко се притеснявам около документалните аспекти, но вероятно всичко ще се нареди.

# 486
  • столицата
Бравооо! Успех утре на изпита! И после да се похвалите.
Всички явили се на изпита от 12г са със С1. Поздравления за децата и за преподавателя им -г-жа Каназирска!

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 16:36 от galimar

# 487
  • България
Браво! Поздравления!
chervenokoska_2 ти ме заинтригува. Къде кандидатства? В немскоезичния свят не се ли кандидатства след края на учебната година?
Простете за невежеството, но имам инфо само за английскоезичното висше образование. Тепърва започвам да се вълнувам за немските уни.

# 488
  • София
Най-вероятно кандидатства/приета е на Острова  или в Холандия дъщерята на Червенокоска (поздравления за което), понеже са ти правилни спомените за немските унита, Софи. Доста деца от НЕГ въпреки немския избират английски/холандски/други чужди университети. От  випуска на голямата ми дъщеря има примерно дете в  САЩ (Харвард) и в Сеул (но детето си е корейче) , от този на малките - в Швейцария, в Люксембург, в Италия. Успех на децата, независимо дали ще си останат тук или ще поемат към разни места по света Simple Smile

# 489
Да, за Нидерландия става въпрос. Като изключим компютърните науки, желанието й е специфично и го има на не много места. Отделно се чувства много по-уверена да учи на английски.

# 490
Поздравления за децата и за преподавателя им -г-жа Каназирска!

Ако ще поздравяваме, би трябвало да поздравим всички учители в това число и немците.
Последните също имат ( по мое виждане) , немалка заслуга за трупане на знания от страна на учениците,
стига те да го желаят .
И макар, че е още рано,  да благодарим на учителите и от 8 клас и на всички, които  са до децата ни
в работата им по усвояването на немския език. Да са живи и здрави !  Hands ClapFlowers Bouquet , Flowers Tulip

# 491
  • столицата
Подкрепям.
А на учителите по НЕ на 8 клас се възхищавам.За упоритостта, търпението и силата да започнат всяка година отново и отново да въвеждат децата в тайните на езика и да отговарят на детски и родителски очаквания, което не е никак лесно.

# 492
  • София
Мернах в една тема линк, та погледнах на сайта на МОН, макар да не ме касае пряко.. Сред  класираните 25 или 26 деца от София на национален кръг по немски едно е от 73 СУ и всички останали  - от НЕГ. Тоест пълна доминация - нито едно дете от 35-то или от частните.  Колкото и негативи да има НЕГ, колкото и някои учители да не са си на мястото, пак си остава  фактът, че  децата се справят отлично и на олимпиади по езика, и на ДЗИ, и на сертификатните изпити... Поздравления, сред имената на допуснатите срещнах познати.. Успех и на националния кръг! Simple Smile

# 493
  • столицата
Русалке, как еднакво мислим.😉 Вчера точно това коментирах с близки. Много голям е броят на класиралите се 8-класници. Ж паралелка се очертава като фаворит. 😀 Успех на НЕГ-ърчетата и на националната олимпиада!

# 494
  • София
Провет, понеже хвърлям по едно око и на двете теми за 73-то и 91-ва (имам седмокласничка) ми изникна въпросът, налага ли се децата ви да ходят на уроци по немски допълнително, извън учлище?
Прочетох го в другата тема и да си призная ме стресна, бях с усещането, че за първия език в езикова не са нужни уроци и всички се учи в училище.

Общи условия

Активация на акаунт