Майски бебета 2019г. Тема 1

• 27 165
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, дайте ми съвет.. кърмата ми много намаля, на бебчо не му достига, много е неспокоен и започнах с добавката. Да, обаче той вече не иска и да суче, суче за малко и се отказва, започва да плаче, търси шишето. Когато го оставя само на кърма се събужда след 1 час и търси да яде. Когато е само на АМ е спокоен и спи по 3 часа, което не го прави ако яде кърма. Иска ми се да мине на АМ, за да е спокоен и да си хапва добре, но имам още малко кърма. А и ми е някак съвестно да не го кърмя..
Даваш през час, ако е необходимо през 30мин.питай също консултантките. Кърмаческа криза е. Аз я имах с първото дете, празни гърди почти, както имаше мляко на другия ден нищо, спомням си че орехи нагъвах и още една ядка беше. При мен мина за 3дни,но не давах добавка.

# 121
Много търпение и упоритост! Слагай колкото често иска - през час, през половин... щом до сега не си давала добавка бъди упорита. бебето само ще си увеличи кърмата - с повече търсене тялото ти ще разбере, че бебето има нужда от повече кърма. Няколко дни ще сте като срастнал и и ще мине. Ние имахме период с ежедневно! вечерно хранене от буквално 4 часа. Схващах се, сменях гърди, но мина без добавка.
Тук във форума има много хубава кърмаческа тема - мини да разгледаш и да поискаш съвет и от тях.

# 122
  • София
Изцедих се: 80мл от двете гърди, но той не иска на гърда.
Това нищо не значи. За мен е мъка да изцедя 10 мл , За да му забъркам колифа, пък момчето яде повече от 2 месеца.
Не е лесно, но ако искаш да не минеш на адаптирано мляко, давай да суче , когато поиска. А и това, че е неспокоен и търси не винаги означава глад. За тях цицата е всичко, успокоение при болка и начин да се гуши в мама

# 123
Момичета, дайте ми съвет.. кърмата ми много намаля, на бебчо не му достига, много е неспокоен и започнах с добавката. Да, обаче той вече не иска и да суче, суче за малко и се отказва, започва да плаче, търси шишето. Когато го оставя само на кърма се събужда след 1 час и търси да яде. Когато е само на АМ е спокоен и спи по 3 часа, което не го прави ако яде кърма. Иска ми се да мине на АМ, за да е спокоен и да си хапва добре, но имам още малко кърма. А и ми е някак съвестно да не го кърмя..
И аз имам подобен проблем. Питай в кърмаческата - https://m.bg-mamma.com/?topic=1122139
Там момичетата дават много добри съвети.

# 124
Аз до момента съм имала 2-3 такива периода, с малката разлика, че само два пъти в началото давах АМ, после разбрах, че ако искам да кърмя не трябва да давам. На 2м и 2сед. Снощи изяде в 8:30 75мл и заспа до 1:30. Кърмата вечер винаги е по-малко, но детето си навалсва денем. Това да го слагаш на гърда често помага, ако детето иска да суче и ако ти си сигурна, че искаш да продължиш да кърмиш. Ако не, спираш да го слагаш на гърда, цедиш се минимално, само за облекчение и ако не стане - хапчета, дитмейд ги беше писала в по-преден пост. Ако не иска да суче имаше една статия от шише обратно към гърда.
Но ако желанието ти е подтикнато от притеснение, че детето не се храни добре изчакай преди да отбиеш - период е и минава. Търпение трябва.

# 125
Момичета, помагайте
Бебка е с конюнктивит, изписаха капки с антибиотик, но не виждам колко дни да се слагат?
Вече три дни й слагам капки, както и минавам очето с памучен с лайка

# 126
Благодаря, момичета. Ще го слагам постоянно да ми увеличи кърмата, не искам да се отказвам, но сърцето ми се къса като плаче. Отделно има и колики. Давам добавка от време на време. Имам кърма, не е като да нямам, но не му стига виждам го.. много ме притесни това. От жегите отделно не иска и много да яде. 60-70мл изяжда, но и не спи много. Не е спокоен изобщо, много газове и много колики.

# 127
Autumn magic, мога да ти предложа да се изцеждаш и да му даваш от шише. Така и ще засечеш колко мл поема наистина. Давам му по около 750 мл кърма на денонощие на моя, разпределена е в 7 приема. Естесвено всичко е +/-10 мл на прием, де. Не е машина.
Аз го храня малкият само с кърма, но е смесено - изцедена и от гърда.  На дугия или по-другия ден като му отмине кризата, пак даваш да суче и така. Иначе той като не суче, ще ти намалее и кърмата, ако не ги изпразваш гърдите по някакъв начин.
А честно казано и аз като си представя, че трябва да се изцедя за 20 мл, да сложа Колийф  в тях. После да му дам да суче и после да се доизцедя остатъка след сукането............ Викам си я му дай шишето и да се приключва, така и така ще му даваш шише, така и така ще се цедиш.
Но KokoJ е права - много пъти реват от други неща, не от глад. Самото действие на сученето (било то от човек или шише) ги успокоява. За това им даваме залъгалки. Така че може да плаче и от болки в корема. Малкият в последните 2-3 седмици през деня почти не спи. Задрямва и се събужда от пръдни и колики. И после кара така до следващото хранене. Имаше и 4 нощи, в които също не спа. Това вече ми дойде в повечко. Но последните 2 нощи пак започна да спи. Може и да просто изтощение от безсънието през деня.

# 128
  • София
Днес му дадоха Ротарикс. Не забелязвам да му се отразява. Вие решихте ли да я давате тая ваксина?

# 129
Ние ще я дадем в понеделник или вторник. Ще пиша след нея дали виждам някаква промяна.

# 130
Мамчета препоръчайте слънцезащитен продукт, че съм в голяма чуденка какво да взема🙄

# 131
Ние ротарикса преди седмица го взехме. Абсолютно нищо му няма.

# 132
KokoJ , сподели впечатления за БиоАмиката спрямо Колийфа, плс. Тайно си фантазирам как ще кажеш: Ау, колика не съм видяла с тая БиоАмика,взимай. Joy
Въпреки че много добре знам, че няма такъв филм. Надеждата умира последна. Joy

# 133
  • София
Както се пее “все тая, брат”. Нооо моят не е за пример, защото той пие дуфалак и от него има страшни газове. Поне БиоАмика става за директен прием. Уж един и същ ензим пък едното да се разтваря , За другото няма нужда 🤨
Вече официално спим по 5 часа нощем, а вчера цели 7 🥳
Слънцезащитен крем за новородено няма, защото се предполага, че не се пече. Аз купих на Чико и му мазах крачетата, щото нашето направи първите си 5 дни в Гърция 😜 И на плаж го водих. Та колкото й да е в количката и под чадъра, го помазвах. Ааа и бански за под 9 месеца не открих, но те мъжките могат да са като парашут , Та и бански му слагах. То повече за снимките

# 134
Ехааа, 7 часа без прекъсване Champagne Браво! Ние се борим от 5 часа да станат поне 6. Но все си викам да не се оплаквам, че при баткото нямаше и 5 часа даже. Там партито започваше  от 2 всяка нощ. Сега съм като на спа с този господин. Така че гледам да не му правя проблем. С него партито е през деня. Цяяяял ден.

Общи условия

Активация на акаунт