Майски бебета 2019г. Тема 1

• 27 172
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моя е само на Лефакс и Биогая, даже си мисля, че след като минаха няколко дни(към втората седмица) с БиоАмика стана по - зле.
И аз знам, че няма слънцезащитни за бебета.
KokoJ как мина вашето море, ние след седмица пътуваме, той ще е на месец и три седмици, и малко се притеснявам. Нашия чадър за количка е с  Uv защита и малко лежа на тази кълка, че няма нужда от мазане.

# 136
  • София
Морето ни беше различно 😜 Ние обичаме компании и веселби, а сега си взехме къща сами. Каката беше много самотна, но аз нямаше да издържа бебе и компании.
Най-трудна беше логистиката. Куч в багажника, децата на задната седалка, количката в тулето, багажът в краката на бебо 😂😂
На отиване спа до границата, но там 1,5 часа ( хем беше петък сутрин) и го кърмих. На прибиране се събуди чак вкъщи. Мислех, че ще стане като спрем да тоалетна и хапване, но не помръдна.

# 137
  • София
И ние в петък сутрин ще пътуваме другата седмица. Дано се оправи преминаването на границата, че с три деца на границата ще откачим. То и събирането на багажа ме тормози, отделно ще трябва да го сместя до количката,която ще разглобя като за кашон, че за една година не ни се купува горен багажник.

# 138
  • София
На морето сме от вчера, дай Боже до септември. Няма да го мажа с нищо, няма да го водя и на плаж. Баткото мажа с BioG. Не знам дали става за бебенца, но така или иначе няма да се мажем. И с баткото бяхме цяло лято на морето, като беше бебе и пак така по сянката самона сме ходили. Но и аз не съм от хората, които обичат плажа, особено пясъка. Моя плаж се състои в това да отида , да скоча 5-6 пъти от камъните и да се прибера. Баткото се радва на пясъка, но като започне да плува и него ще прилъжа на камъните Joy

И ние с бокса отгоре на колата и целия катун братче..едва се домъкнахме.
Извадили ли стее паспорти на бебоците за Гърция? Аз на баткото има от кактоколкото е бил на три месеца. Ма то голяма смешка, сега е на две и съответно няма нищо общо. Той тогава даже още нямаше цвят на очите..., а важи цели пет години.

# 139
  • София
Това с първия паспорт ми е много странно. На всички сме вадили като бебета. След 2г как ще докажеш, че онова малко бебе е настоящето оформено човече. Сега с най-малкия беше най- трудно, че нямаше месец, когато го снимаха. Едвам го хванаха снимката да бъде одобрена, глава се килва, очи затваря, върти се.  Другата седмица ще взимам паспорта и като знам колко ще чакам на опашка 😭.

# 140
Ех, момичета, завиждам на всички,които сте видяли и ще видите морето. Аз много обичам, обаче таткото се мръщи - малко било бебето, ако станело нещо бла бла бла... нашата е на почти 40 дни и се пазарях за няколко дни септември в Гърция, но уви ще си остана с ходенето във Вършец само 😁

# 141
  • София
Trikitil, как така ще чакаш на опашка ???? В нашата паспортна служба има огромна табела, че майки с деца и бр са с предимство.
А вие с 3 броя не мисля , че туле ще ви е само за 1 година . Ние ги взехме миналата година заради кучи. Той заема целия багажник на комбито 😜

# 142
  • София
Миналата година в комбито остана много място, а бяхме и с количка тип чадър. То е с двоен под. Мъжа не дава да има багаж над покривалото в колата, та съм дисциплинирана в редене и организиране на багаж. А и нямаме куче 😂.
О трябваше да видиш намръщените физиономии в нашата служба, когато ходихме за издаване. Там винаги е с много народ, и караници. Само един веселяк се провикна,"Аз отстъпвам място преди мен на бебето, а пред него имаше още поне 5човека. Не ми се иска да навирам бебето отново там само, за да мина с предимство за взимането на паспорта, но ще видя как е в понеделник и ако се наложи във втроник с него, за да съм нахална.
Ако питате мен не искам изобщо да ходя никъде, освен на вила в гората, абсолютна тишина и да не чувам поне за 2дни мама, но като остарея. Тогава сигурно ще ми липсва и ще искам да ми се вика мамо през 5мин,но сега съм пред бърн аут.

# 143
Моля за вашето мнение и съвети.
Живеем със семейството ми в Дания и ще се приберем за 3 седмици в България с нашето 2 месечно момиченце. Притеснявам се обаче за летните вируси. Тя все още няма имунизации, записана е първата ваксина да е на 12ти август и сега седя и се мая добра идея ли е прибирането ни.. Няма да си простя ако се разболее толкова мъничка.
Та вие мами какви мерки взимате за летните сезони с малко бебенце?

# 144
Ако питате мен не искам изобщо да ходя никъде, освен на вила в гората, абсолютна тишина и да не чувам поне за 2дни мама, но като остарея. Тогава сигурно ще ми липсва и ще искам да ми се вика мамо през 5мин,но сега съм пред бърн аут.
Aх, имаме обща мечта. Но и азкато теб викам наММ, че като дойде времето да ни оставят на мира, и ще ни е много мъчно, че няма кой едно мамо да каже. Иначе към момента големият това "мама" как не го изтърка от употреба. Аз не смятах, че в рамките на минута някой може да каже толкова много пъти мама. Всяко изречение започва и завършва с мама, че и по 2-3 пъти се натъртва. Докато аз разнасям едни врещящ вързоп.
С твоите 3 деца няма как да не си пред бърн аут. Аз тука с 2 виждам зор, с 3 не знам. Герой си, стискам ти ръката за смелостта за трето.

Julsianaa, за съжаление не можем да ги пазим с нищо като медикаменти и добавки. Гледаш да не ги събираш с други деца и да не ги водиш на гости по семейства с деца. Като са повече хора е добре да са на открито срещите, за да не се концентрират бацилите. И стискаш палци. Wink Аз като цяло нищо не спазвам от изброеното поради простата причина, че в нас баткото е на градина и е един самоходен бацил.
Бебето го гледам всеки ден с очакване да се окаже болен. Grinning Просто като знам, че изцяло кърменият му батко на 4 месеца беше с бронхоспазъм и антибиотик, какво да очаквам за тая мръвка. Гледам да съм дзен и да свиквам с тая мисъл. Че имам едни познати, които изперкаха като имаше сополи тяхното бебе на 2 месеца. Стана скандал кой го зарази, как го зарази, ,ама защо точно на нас и тн. Rolling EyesRolling EyesFlushedFlushed Чак толкова няма нужда, деца са, ще се разболяват. Много. Здраво дете до 5г е нормално да хваща до 10 вируса годишно. Мда, всеки месец демек. Личната като ми я изтърси тая статистика аз не й повярвах. Тома Неверни проверих в Мейо Клиник и още не знам си къде. Точно така си било. То после и Даниел ми показа и доказа нагледно, че наистина си е било точно така. И аз с целия си акъл пак се запътих по този път, който тъкмо го бях извървяла. Rolling EyesSweat SmileSweat Smile Надявам се да изкара и бебето до 4 месеца поне (в началото се надявах до 2 месеца да изкара, неблагодарна жена съм). Stuck Out Tongue Winking Eye

# 145
  • София
на Данито майка му не е задължително бебето да прехване нещо. Каката бешенизключително болнава, започнахме от 3месечна възраст с влизане в болница. Баткото нищо общо с нея и всичко кара леко за момента.
Иначе вечер когато вече нямам никакви сили се чудя с какъв акъл се навих на трето, Когато съм недоспала мразя и себе си, а скоро не съм имала това щастие да спя. Но след година ще мисля обратното.
Julsianaa гаранции нямаш, ще хване ли нещо бебето. Гледаш да не го събираш в затворени помещения с външни лица, на открито да не му се врат в количката.

# 146
  • София
Trikitil, колко им е разликата на твоите деца?

# 147
Лежа и аз на тая кълка, че вече имах едно болнаво дете и сега ми е ред на малко по-здравото. Това е като разчитам на съществуването на вселенската справедливост. Nerd
И аз понякога си казвам: Ох, какво не ми харесваше на хубавия ми спокоен живот. Laughing Баткото тъкмо беше голям и можехме да обикаляме с него навсякъде без да мъкнем цялата къща. Всичко си беше в ритъм, излизахме си, вкъщи си се гледахме. И хоп - бебе.
Но знам също като теб, че след година друго ще е. А след 20 да не говорим BlushHeart Все си повтарям - 2 месеца минаха, още 10 остават. Нищо и никакви си 10 месеца.
Ама те деца ако се гледаха лесно, щяхме да имаме всички по 10. Нали трябва да го изстрадаме, та да ни е по-сладко после (утешава се тя, все едно, ако не беше като изтощен недоспал призрак, нямаше да си оцени детето. LaughingАма нали трябва да се излъже човек с нещо, та да не чувства, че цялата тая мъка е защото съдбата просто така е решила. Ами да изглежда всички смислено и логично). А и има да им натяквам. Не, че някой ще ми обърне внимание,де.

# 148
  • Лондон
Да,това с постоянното "Мамаааааа" и врещящото бебе ми е познато.Също така разнасяйки и хранейки права Кристин ( реве като я храня седнала) батко и започва да я дърпа за крак/ръка,аз нося бебето и няма как да хо бутам,абе чудо.Голям зор е,пък с 3 не  си представям.Макар че ако са с по-голяма разлика ще е далеч по-поносимо.
Аз дадох Ротарикс заедно с останалите ваксини,бебето вдигна лека температура,в следващите 24 часа беше поспалива,но като цяло беше ок

# 149
  • София
Винаги съм искала деца с малка разлика и съм била напълно наясно какво ме чака. Реве ми се от безсилие и жажда за сън, но съм се подготвила още от преди това, че ще е така. Искам и трето, но не зна психически дали ще се настроя скоро. А изчакам ли повече от две години...няма да го направя:)

Общи условия

Активация на акаунт