Майски бебета 2019г. Тема 1

• 27 174
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
  • Лондон
Бих имала 3то ако съм в Бг и имам помощници.Така сама-не.И аз бях наясно какво ме чака,но реалността не винаги съвпада с очакванията.Но децата са най-голямото щастие-никога не бих съжалявала че ги имам

# 151
  • София
Trikitil, колко им е разликата на твоите деца?
6г и 3г (2 и половина, да съм точна, това в момента си е от значение). За мен при по-голяма разлика е много по-лесно. Баткото, на моменти си е бебе😉.
И аз така казвам децата са ней голямата радозт.
Искам да се събудя след 1г,тогава за мен вече е по-лесно. Пак има нерви и разправии, но тия колики, недоспиване ми действат зле на нервите. При моя понамаляха коликите, започна да пръцка по често. С пръцкането изкарва и малко ако. При някое друго бебе има ли го?  Другите не са го правили, ще питам и педиатърката.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 16:44 от trikitil

# 152
trikitil и моето е така,страшно много газове има това моето дете 😣 и с газовете понякога зацапва памперса. Ако ви покажа колко неща съм взела за колики и съм ги пробвала ,направо лошо ми става 🤦♀

# 153
И моя син от пръцкване зацапва лекичко памперса. Има страшни колики и доста газове. Какви ли не неща купих и нищо, стискам зъби и чакам да отмине този лош период. Вече пръцка по-често, но не забелязвам кой знае какво облекчение на коликите.

# 154
Чета ви когато мога, още по-трудно ми е да пиша. Моята ревличка още не отворила очи-реве. Суче дълго, после й се доспи и пак рев. Не мога да мисля от този рев и безсъние. Хем й се радвам, хем ни побърква. Поздравления за тези, които имат две и три деца. Много е трудно без помощ.
И бебка пръцка и зацапва памперса. Има газове, колики. Казаха ми да правя чай от копър и анасон, но не разбрах в какво съотношение да е.
Гледам й пъпчето, уж беше наред, но много странно ми тъмнее, не е изпъкнало. Може ли да е притеснително?

# 155
И аз да се запиша на хубавата ни темичка 👣❤🤗

# 156
Момичета, педито ми каза да обличам детето обезателно с боди с къс ръкав, а не с тип потник.. да му слагам чорапи и ръкавици задължително... ами на тази жегичка правилно ли е това, което е казала според вас?? Вие как си ги обличате бебоците?

# 157
Зизу на моята опаковка от копър пише на 200 мл вода ,две чаени лъжички семена от копър, междудругото не знам дали за семена питаш де. Така сварените семена остават 60 Мин,изцеждаш и след всяко хранене по две чаени лъжички даваш ,но аз слагам в шише и давам като нормален чай. Описанието ти все едно аз съм го писала 🙈😑😂
Алекс ,при мен точно обратното ,понеже имам посещения от акушерка всяка седмица,тя като дойде и изхвърли всичко...даже и бодито ,но при нас е много горещо, на вън излизаме само с боди ,нищо друго, но за всеки случай имам една тънка пеленка за завиване ,която така и не съм ползвала 😄

# 158
Малко прекалено ми се струва това обличане!?! Не знам какви са температурите в бг, но аз от 27С я държа само по боди с презрамки. Това с чорапите и ръкавиците е направо безумие.

Аз следващата седмица летя с бебето и каката към бг Grinning. Сама с децата ще е цирк - дано ми издържат нервите... И ще сме 3те само с един куфар до 20кг- като знам колко дрехи имат госпожиците - аз я вкарам 2 тениски и 2 роклички, я не.
За мамата от Дания: дали е ваксинирано бебето,  или не - за летните вируси няма значение. Всичко е на късмет. С първото дете летяхме на 2,5 месеца и до 6 месечна възраст имаше над 10 полета и 5 държави...давах на познати и непознати да я държат (В ресторант,  на секюрити чек по летищата и тн) и проблеми нямах. Имаше сополи на 2 месеца , ама тях й ги докара баща й. Сега смятам каката за много по-голяма бацилова бомба...да не говорим,  че като отида да я взимам поне 5 деца се събират край количката да гледат бебето и да го галят.... Аз тактично се опитвам да ги разкарам,  но не ми се получава винаги - та и аз следвам стратегията "дзен и стискане на палци" Joy
И още нещо - като летиш със самолет- при излитане и кацане му давай нещо да суче заради налягането в ушите. Аз кърмя, но става и с биберон.

# 159
  • София
Момичета, педито ми каза да обличам детето обезателно с боди с къс ръкав, а не с тип потник.. да му слагам чорапи и ръкавици задължително... ами на тази жегичка правилно ли е това, което е казала според вас?? Вие как си ги обличате бебоците?
Ако си в БГ на тия жеги е прекалено. В някой от дните в къщи е само по памперс.

# 160
  • София
Това с обличането е относително. Ако си някъде в планината и вечер е 6 градуса например 😜 Ние на вилата сутрин си пием кафето с пухенки даже и през август.
В Сф моят е по боди с къс ръкав. Завивам го с тензухена пелена или ако духа като снощи с по-плътна памучна( бяхме до 22:00 навън и даже чорапки му сложих)
Моят много се отвива, с това ритане не го заварвам завит вече никога.
Еййй вижте колко е часа 😁 сега му е първото ставане от снощи. Лошото е, че така се буди многооо гладен и с отваряне на очите е писък

# 161
Блаходаря ви момичета за отговорите, в Русе съм и е ад 😓 и аз на тези жеги се разболях.. тази сутрин ставам с болки в гърлото , повръщане и болки в корема ии в момрнта едва се държа с малкия. Чудя се само дали е правилно да го кърмя докато съм болна 🤔🤔

# 162
  • София
Блаходаря ви момичета за отговорите, в Русе съм и е ад 😓 и аз на тези жеги се разболях.. тази сутрин ставам с болки в гърлото , повръщане и болки в корема ии в момрнта едва се държа с малкия. Чудя се само дали е правилно да го кърмя докато съм болна 🤔🤔
Да, така му предаваш антитела.

# 163
  • София
Ти си го кърми, но не е лошо да си сложиш маска, да не му хвърлиш някой бацил. Моя приятелка с дришък 5 дни се беше изцеждала и майка й го хранела от шише. Това също е вариант.

# 164
Да , трябва да го кърмиш заради антителата.
Чакайте да дам малко отзив за едни залъгалки (ако ви интересува}. Бях му взела на Нук залъгалки. Въобще не ги искаше. Сега ги смених с Авент Ултра Софт. Веднага я прие. Естествено на този етап всички бебета трудно ги задържат заради изхвърлящия рефлекс. Но виждам разлика. Така горе - долу мога да вляза в магазина без да събираме публика. Не съм доволна и от шишето на Нук. Нагълтва се като мисирка и после повръща, толкова много пуска, че го олива бебето. С doctor Brown's съм и има много голяма разлика.
Ромпър с къс ръкав или потник (за официален повод) , боди с къс ръкав или потник. Чорапи вкъщи, ако климатът работи силно или през нощта, ако е отворен прозореца. Към 5 става хладно.
Аз и трето бих имала, но вече възрастта ме притиска. Едно време с ММ искахме 3. После забременях, то било зор. Викам, бе и 2 става. После родих. Викаме то и 1 стига. Но след първата шокова годинка се посъвзехме и пак взехме да се убеждаваме, че 2 си е по-друго и че няма да е много голям зор. Наивно Joy Но като ти се усмихнат малките или кажат О, и аз те обича, мама.... Всичко минава.
Koreander , успех. Голяма мисия ти предстои.

Общи условия

Активация на акаунт