Мартенската ни дружина чака Новата година

• 16 871
  • 259
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ох, аз си мислех за някакво Лего за 2+, но не знам какво е подходящо за момичета. newsm78 И въобще откъде се купува Лего и колко ли струва. newsm78

Интригува ме тая книжка с букви и цифри, ама не им ли е рано. Всъщност Ивето брои без грешка до 10 и понякога различава буквата си. Но чак пък да пишем цифри и букви?! Как мислите? newsm78

# 121
  • В светлината на слънцето
Не мисля, че е рано. Бях купила миналата година книжка с буквите и съответно животно за всяка буквичка. Теди доста бързо научи буквичките на мама, тати, баба, своята, Мечо и т.н. Различава ги вече дори да е в текст с дребен шрифт. Което естествено, не означава, че може да чете.  Grinning
Бях й купила преди време книжки за оцветяване, но нещо се затруднява със запълването на празните полета. Иначе вече може да рисува сравнително сносно разни фигури, човече с крака и ръце и т.н. Но оцветяването не й върви, така че съм прибрала книжките за по-добри времена.
Клер, нямам идеи къде може да се намери Лего. Може би в ЦУМ?  newsm78 Все си мисля, че май там бях виждала нещо подобно. Иначе конструкторът е много добра идея както за момичета, така и за момчета. Миналата пролет за именния ден на Теди бяхме й купили обикновен конструктор с едри части и тя твори чудни неща с него. Но май вече частите не й стигат, иска й се да има повече.  Засега обаче ще почака.
Мариета, аз също съм страхотен фен на дървените играчки. Преди време от Виена бяхме донесли влакче, което Теди продължава да обожава. Но няма релси и тунели, само локомотив и два вагона, които могат да се товарят с разни неща. Но е в чудни цветове.
Ние май ще срещнем проблем с коледния подарък.  Confused Вчера разглеждах наличното в магазин Хипо, където по принцип има  изобилие от играчки, и не видях такова бебе каквото детето иска. Имаше пишкащо бебе с гърне, памперс и шише за хранене, но без кошче. А тя на люлеещо кошче държи най-много. Май тати ще трябва да мъкне нещо такова от чужбина. Очертава се да ходи в началото на декември във Варшава, дано там намери подходящо. Ако - не, ще мислим да комбинираме нещо.

# 122
И аз не мисля, че е рано. Ако се загледаш в книжарниците, има спец. литература/книжки ръководства за учителките в ДГ. Т.е. от 3 години. И са доста по-сложни от само коя е тази буква.
А и мисля, че децата днес са заобиколени от толкова инфо, че няма начин! нали питат какво е това? Цифра, буква, Каква буква, Коя цифра, виждат, че ние пишем, Компютрите играят огромна роля. Ние у дома нямаме. Първата среща на Борис с компютър бе Миналата Коледа, когат бях взела у дома Лаптопа. От тогава, като го види, или като отидем някъде с комп иска да пише букви.
Мисля, че това идва естествено от въздействието на средата и възрастните.
Едни деца първо се научават на букви и цифри, други на скачане, бягане, ритане на топка. Но рано или късно всички тръгват на у-ще и се изравняват.
разбира се, ако не го заведеш в книжарница и не му купуваш и четеш, и не го учиш да уважава книгата пред ДВД-то - интересър към четенето може да бъде по-малък.

Относно буквите, още нещо интересно имаме. Твърди картончета, на които има картинка, чието наименование започва с нея, а отзад имат магнитче. Наредени са по хладилника у дома. Продават се в кутия, подобна на бонбон. Към 3 лева мисля. С много ярки цветове са и са забавни. Може и думи да се пишат.

# 123
Мариета, знаеш ли аз преди време се бях загледала в тези картончета с букви. Много ми харесаха, но не посмях да взема на Теди от страх да не ги накъса в желанието си да ги залепя по-бързо за хладилника. Тя винаги бърза и понякога направо унищожава играчките. За щастие, засега поне книжки не е скъсала, но знам ли - ще приеме картончетата като игра, не като книжка.  newsm78 А иначе са страхотни като идеи и изработка.

# 124
  • София
Здравейте момичета!
Вие направо ме притеснихте...............Пишете, броите, рисувате,пеете...............
Ити само драска по листа /за оцветяване и дума не може да става ooooh!/и дори не може да запомни кой цвят кой е... TiredДа не говорим за букви или цифри....Уж пеят песни в яслата ама той нищо не възпроизвежда..Вечер малко рисуваме и си играе с колите, но просто няма търпение да седне да гледа детско Tired Направо се подтиснах като Ви чета..дали не изоставаме?
Иначе писмо на дядо Коледа ще пишем то е ясно-мотор!
Клер Лего можеш да купиш от един магазин за детски играчки-много е голям на дондуков ще видя кой номер и ще ти кажа!

# 125
bebeiti, изобщо не се потискай. И Теди не може да разпознава цветовете, нито пък умее да оцветява картинки. Само драска по листа, но се старае да наподоби някакви форми. На човече го докарва вече много добре. Но дотук. С цветовете засега определено е скарана.  Thinking
Що се отнася до песничките, то при нас има един допълнителен момент, който явно оказва влияние. Татко й е музикант, композитор, аз също навремето се занимавах доста активно с музика - тоест пеех. Вероятно при Теди се проявява някаква наследственост, защото определено е доста ритмична, музикална и лесно помни текстовете на песничките. А може пък просто музиката да я влече повече, знам ли?  newsm78
В интерес на истината аз съм се занимавала и доста дълъг период от живота си с рисуване - говоря за рисуване на професионално ниво, освен това дядо ми е бил художник, но при Теди не забелязвам засега кой знае какви умения в тази посока. Мисля си обаче, че е още твърде рано да се говори за каквито и да е заложби. Изобщо не е ясно след няколко години децата ни в каква посока ще поемат и какви ще бъдат интересите им.
Не мисля, че трябва да се притесняваш и да мислиш, че детето ти върви по-назад от другите. Нали знаеш, че всяко дете започва да развива разни умения в различна възраст, така както и зъбите се появяват по различно време при различните деца. На 5 години обаче вече всички имат достатъчно на брой зъби, за да се хапят помежду си, ако рекат, така както и всички деца могат вече да рисуват.

# 126
Споко БебеИти!

Ние пъм не знаем какво е това скачане! Правим отчаян опит, но не можем да отлепим краката от пода! Laughing

# 127
  • Пловдив
Толкова ми е сладко и мило като ви чета Laughing
Помня на времето племенника ми /сега на 17год./ как не можеше да скача с два крака и сестра ми се беше притеснила - сега е спортна натура и играе брейк. Нашия батко Веско като дете малко беше страхлив и изобщо не се катереше по катерушките - сега не е така. А Алекс проговори след като навърши 1год. и 5мес. - аз бях се "притеснила", че не говори, защото съседчето "плямпаше" преди нас. Лееелееееее сега не ни спира устата - дали сама не го придизвиках newsm78
Нашите сладури затова са готини - всеки със своето. Малки сладки бонбони.

# 128
  • Sofiа
зДРАВЕЙТЕ МАМИ И ДЕЧКОВЦИ  bouquet
Аз днес съм болничен полуден Sad Много ми е зле на стомахчето, гади ми се и това продължава вече 3ти ден. За това днес ъсм си основала централно оперативно бюро на дивана вкъщи, а после ще ходя на доктор. Стискайте ми палци да не се окаже нещо сериозно Confused
Бебеити и Бобо не може да оцветява хич. Сега учи цветовете, но все още не ги оправя съвсем добре. Може да брои до 5-6, но не ознава цифрите. А от буквичките знае на тати буквичката - А.

# 129
Валери, стискам ти палци да се оправиш по-бързо, дано не е нещо сериозно.  Praynig Има някакъв много неприятен вирус, който те поваля за около 3-4 дни, чувстваш се все едно са те дъвкали кучета, боли те корем и изобщо е гадна работа. Аз го изкарах точно през почивните дни, а сега един мой колега се е тръшнал от същото. Добрата новина е, че поне минава по-бързо от останалите подобни вируси.

Споко БебеИти!

Ние пъм не знаем какво е това скачане! Правим отчаян опит, но не можем да отлепим краката от пода! Laughing

Ле-ле Мариета, как ви завиждам за това нещо.  Whistling  Защото ние много добре знаем какво е това скачане, дивеене, тичане и всичко, свързано с огромен разход на енергия.  #Crazy Откъде намира сили това дете просто не ми е ясно.  newsm78 То и затова няма начин да качим килца. А иначе си хапва и то като за световно.  Grinning

# 130
  • Пловдив
Валери - дано не е нещо сериозно при теб и бързо се възстановиш.
Аз лятото карах един подобен вирус, който описа Лулумба - наистина ме "тръшна" за няколко часа и след два дни се размина, нооооооо много тежко се кара.
Ох и Алекс е от вечно скачащите и лудуващите хлапета. Уж все казвам, че съм свикнала, но ... не е така. Все ме изненадва с някой по-голяма щуротия. Най-лошото е, че не разбира от дума. Embarassed Играе си спокойно и изведнъж нещо му щраква и хуква в другата стая и се хвърля да "гуши"/нещо средно между гушкане и душене/ батко си. Баткото вече му писна да не реагира - и познайте какво става #Crazy
Скачаме като за световно даже от високите кревати, а му е напълно противопоказно /заради хернията, да не направи пак/.Сега гледа детски и понеже леглото е до стената, е с крака вдигнати на стената и подпрян на гравата. Всеки момент ако се изпусне може да направи кълбо напред. Като обърнатата буква Г като главата е надолу... Crazy  И не слуша катно му кажа, че е лошо и ще си счупи врата...
Кога ще укротее newsm78

# 131
Ох, Джони, все едно Теди описваш.  ooooh! Същата история е - и вкъщи, и навън. Ще ми се да е малко, ама поне малко по-кротка, ама не. Или поне да започне да взема от дума, че иначе наистина някой ден ще си счупи главата.  Thinking За счупени зъби изобщо не говоря, защото от една година си имаме счупен преден зъб. Добре поне, че не беше чак толкова сериозно, та да налага намесата на зъболекар.  Praynig Но от друга страна по-добре да е бясна, но здрава. Аз така се успокоявам.

# 132
  • Пловдив
Хи-хи - пък аз си мислех, че само Алекс е толкоз "див" Mr. Green
Търпение здраво ни трябва и "Ша съ упраим" Hug

# 133
  • София
Абе момичета, дайте де сменим това лятно заглавие, а? newsm78

# 134
  • Пловдив
Абе момичета, дайте де сменим това лятно заглавие, а? newsm78
Всички сме на това мнение, но само Чоколина може да го направи Grinning

Общи условия