Мартенската ни дружина чака Новата година

• 16 873
  • 259
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Лулумба - лек път и приятни преживявания!!!

# 106
  • В светлината на слънцето
Джони, благодаря.  Hug Аз какъвто съм заплес, чак сега видях, че не съм ти честитила юбилярката. Хайде и аз да се присъединя към пожеланията майка ти да те види баба.   bouquet   bouquet   bouquet

# 107
  • Пловдив
Джони, благодаря.  Hug Аз какъвто съм заплес, чак сега видях, че не съм ти честитила юбилярката. Хайде и аз да се присъединя към пожеланията майка ти да те види баба.   bouquet   bouquet   bouquet

Благодаря и дано Heart Eyes

# 108
  • София
Здравейте момичета! Отдавна не съм Ви писала!
Първо Джони да е жива и здрава майка ти   bouquet
Lulumba чакаме да разкажеш как е минало-времето наистина беше страхотно.
За филмчетата-меко казано е пристрастен CrazyДобре че ходи на ясла, та там поне не гледа, но като се върнем първото което иска е това. Гледа Том и Джери, Зайчето Бъни и сега е фен на Пинокио. Лошото е че той иска да гледаме с него ooooh!
Беше за два дни при баба си и ми се обажда по тел. за да  ми каже, че му е мъчно за нас и иска да си го вземем/много жален беше/
Ходихме на доктор за пишлето/за сега е добре/, но всяка вечер трябва да го "опъваме" за да не играе ножа после...Не го боли, но го е страх.
Използва вече думи като заповядай, извинявай, може ли, моля те, благодаря....,за което съм много доволна Party
Това е за сега, а иначе май наистина трябва да мислим за ново заглавие

# 109
Здравейте момичета, ние се прибрахме живи, но не съвсем здрави.  Confused Още преди да тръгнем аз направих една глупост и излязох навън с недотам изсушена коса, та резултатът беше настинка. Тръгна от гърлото, мина в носа и сега отминава. Но изглежда не е било само настинка, ами и нещо вирусно, защото майка ми вчера повтори същите симптоми, а от днес и Теди подсмърча. Добре поне, че отминава бързо и не е чак толкова тежко.  ooooh!
Иначе последното ни за годината пътуване мина добре като път и сравнително добре като прекарване на място. За разлика от цяла България, където времето беше хубаво, обичайно супертоплият регион около Свиленград ни изненада с мъгла, хладно време и дъжд. И така няколко дни. Успяхме да приключим работата наполовина, останалата - напролет. Но поне детето беше на чист въздух по цял ден. За нея си беше голям кеф дори и в такова време.  Grinning
Сега вече се "зазидваме" в София. Е, ако има хубаво време ще гледаме да прескачаме през уикенда поне за ден някъде наоколо. Но няма да е чак толкова надалеч.  Naughty
Момичета, използвам случая да честитя на именниците или тези с именници между нас, ако има такива.   bouquet

# 110
Честит имен ден, на куц крак!
Но и днес е имен ден, да ви напиша какво пише в моя календар.
Нестотов ден (Мишин ден)
Св. Нестор, празнува се, за да се предпазим от мишки! На този ден жените не бива да пипат сечива и остри предмети. Днес не се ходи в хамбара, не се отваря плевнята, не се бърка в скрина - нека мишките празнуват, че от утре няма да имат мира. Смята се, че мишки се появяват там, където се краде и се "изнася" от къщи.

# 111
Ако продължава така, никой да не се "вясва' втемата, май направо на коледна ще й сменим името!

# 112
Мариета, много си права да знаеш. Те, на Запад, нали започват да окичват улиците с коледна украса още от средата на ноември, та в този ред на мисли, на нас малко ни остава - има-няма две седмици, и темичката от морска ще стане коледна.  Laughing
Аз, честно-казано, по-често само минавам и чета, и по-рядко пиша. Нещо не ми остава много време.  ooooh!
Да се оплача обаче. В последно време Теди е станала доста кисела. Дали е от смяната на времето или от нещо друго - незнам.  newsm78 Но реве за щяло и нещало, пак започна да се тръшка за разни глупости. Аман от тоя детски пубертет.  #Cussing out В някои случаи буквално не се издържа, добре че вкъщи всички сме вече с калени нерви. Но като го направи на улицата, продължавам да умирам от срам.  Embarassed

# 113
  • Пловдив
Здравейте!
Аз също не намирам време да пиша тук, но пък се нагърбих с доста неща и нямам време - само прочитам като има нещо Embarassed
Момичета, явно като пораснат дечковците нямаме толкова време за писане newsm78
Лулумба и ние сме така с "пубертета", ама свикнахме Mr. Green
Сега ви казвам чао, че отивам да сортирам дрешки за дечицата от домовете.

# 114
  • София
Здравейте!
lulumba добре че не сте със здрави нерви щото ние напоследък издишваме и често му се карам и подвиквам, а той душицата ми вика:
-Мамо ти защо ми крещиш Embarassed Embarassedи ми става едно...........
Иначе много бисери ръси голям е сладур. За съжаление ясленските сополи се засилиха и започна да му се стича секрет в гърлото Confused
Да ви питам кога е нормално да различамат цветовете, че нещо съм се притеснила.....

# 115
  • София
Ох, заговорихте за Коледа, а на мен от студа през последните 2-3 дни ми дойде леко коледно настроение.
Мислили ли сте вече за подаръци за хлапетата?

# 116
Здравейте!
lulumba добре че не сте със здрави нерви щото ние напоследък издишваме и често му се карам и подвиквам, а той душицата ми вика:
-Мамо ти защо ми крещиш Embarassed Embarassedи ми става едно...........
Иначе много бисери ръси голям е сладур. За съжаление ясленските сополи се засилиха и започна да му се стича секрет в гърлото Confused
Да ви питам кога е нормално да различамат цветовете, че нещо съм се притеснила.....

По едно време, като му се скарах на по-висок тон, Борис ми викаше: Мамо, не карай ми се, смей ми се"
От известно време се събужда нощем към 3 часа ( едно от многото прехвърляния на 180о в леглото, дето само се чудя как да го завивам!) и решава, че нямало да ляга, седнал ще седи, няма да се завива...По половин час се убеждаваме, Не приема от нищо, дори и че ще му взема книжките за Франклин! Накрая се скарвам хубаво, натисна го, рев, сополи...И всичко само за да не изстине...

Колкото до цветовете, питаш ти кога трябва да различаваш цветовете, или детето?  Laughing
 Ако е за детето, май няма правило. Борис познава цветовете от много отдавна, дори такива като светли и тъмни нюанси, лилаво, розово. Но братовчед му, дето е колкото него, до скоро казваше на всичко Жълто.

# 117
Bebeiti, и Теди не различава добре цветовете. Когато иска ги казва правилно, когато реши обаче синьото и червено, зеленото - нещо друго и така. Според мен още не осъзнава нуждата от ясно различаване на цветовете. И аз малко се бях притеснила в началото, но ми обясниха, че това е напълно нормално. Някои деца започват да ги различават по-рано, други - по-късно. По принцип цветовете трябва да бъдат научени чак на 6 години, така че има време. Ако и след това вече има проблем, следва консултация с лекар.
Иначе Теди може да брои спокойно до 5. Сама се научи и аз незнам откъде. Подозирам, че е от Бъгс Бъни, тъй като в едно от филмчетата заека брои точно до 5. Но може и от друго място да е прихванала.
За бисерите да не говорим. Постоянно ръси едни.  Laughing Любимият ми хит обаче е чорапогащникът, на който тя вика гологащник. По едно време бях започнала да й ги записвам в един тефтер.
Ние сега сме на вълна пеене като за пред бате Енчо. Качва се на една табуретка, взема в ръка един мой парфюм, който има формата на микрофон и започва да пее с цяло гърло. Но преди това си казва името, града, годините и чак тогава стартира програмата. За щастие детето е музикално и изпълненията не дразнят слуха. Party
Клер, и при нас напоследък цари едно такова предколедно настроение. Вчера даже пуснах на малката един диск с коледни и зимни песнички, да научим някоя за Дядо Коледа.
Иначе Теди вече си е поръчала на дядото подарък: бебе в кошче и ако може и с гърне. Аз обаче й казах, че той носи подаръци само на много послушните деца и тя обеща да е послушна. А официалното писмо с искането ще го напишем по традиция на 1 декември и ще нарисуваме ръчичка. Естествено, писмата не ги пускаме засега никъде. Аз съм решила обаче да й ги запазя и един ден, живот и здраве, като порасне да й ги дам.
Тази година при нас Дядо Коледа ще идва да пъти. Освен вкъщи (имаме си брада, мустаци, шапка плюс моето червено палто и татко става Дядо Коледа  Laughing), се заформя и детско коледно парти в работата, така че малката определено ще намаже.  Crazy

# 118
  • Пловдив
Eххх едвам ми зарежда по обед форума Shocked
Да споделя и при нас как е положението.
Алекс също вече пита за Коледа и подаръци Laughing и обещава, че ще слуша от утре.
Цветовете познава, но не е моя заслугата, а на бабите и батито.
Когато баткото беше по-малък пускаше писмото до Дядо Коледа в нашата пощ. кутия - така си мислеше, че ще стигне до получалеля/ а аз не му противоречах/. Даже имаше случаи, в които после го вземах и разбирах какво да му купим  Mr. Green
Сега обаче е голям и си казва направо.
Ние с баткото вече сме на вълна Коледа - опитваме се да творим нещо за Коледния базар. Но Алекс не се включва /по наше настояване е изключен от ансамбъла/ ми той само пречи и руши Embarassed Командироваме го у майка ми и двамата с баткото имаме време за нас си Laughing

# 119
Здравейте пак!
Така де, да кажем и ние за Дядо Коледа!Ха Ха Ха!

Ех, снощи търсих нещо из коледните сайтове и едни коледни песни са ми в гавата, едни звънчета!
Иначе Борис е готов за снега! Шейната на Борето е в избата! Тати ще дърпа Борето, и Сашко ще качим на шейната !
Имаме един голям седнал Дядо Коледа, дето пее като му бутнеш крачето! Малко го бе страх мин. Коледа, но сега виждам как ще грее зарядното му!
Все взема блокчето, химикал и сяда да пише " Аз пиша Писмо на Дядо Коледа. Ще донесе влак и кола с дистанционно на Борето!"
Влака мама вече го домъкна от Чехия, ама баби къде го скри - идея нямам. Таткото даже не го е видял! Дървен, реди се релсов път, има тунелчета, вагончета... За колата с дистанционно - може и по-рано да стане. баба Мими (маийка ми) е там! Като дойде за моя РД, след 20тина дена...

Преди 2 дена като купувах книжки за оцдетяване взех едни и с цифри и букви, и сега все ни кара да четем стихчета, брои до пет и все иска да брои пръстите на ръцете ни. Буквите ги познава по признак на кого/какво са.

Току седи, седи и ми каже: "Аз искам да слушам днес" Joy

Друго любимо: Пепо купува вино от това в кутиите, с канелката и Борис само като ни види да се прибираме , или се сети за него и с най-мазния глас казва" Мамо (тати, или баба, или дядо, който дойде) ти искаш винце?"

Общи условия

Активация на акаунт