Мартенската ни дружина чака Новата година

• 16 669
  • 259
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен,
успешно прелетях до Прага и обратно, въпреки неприятното раздрусване над София на връщане! Но времето тук се оказа ужасно, а и мястото май е такова, че все духа, има разни въздушни течения и турбуленция над София не е необичайно нещо! Колкото пъти съм летяла, все е било така!
Доволна съм от обучението и от престоя !
Пекарах чудесно с приятелката си, видях се с предишния си шеф, който от Нова Година пак ще ми е шеф по този проект, заведе ни на прекрасна вечеря, полюбувах се на нощна прага и дневни разходки, накупих подаръци на Борис, дори за Дядо коледа скрих един. Разкошни дървени играчки има, просто се влюбих, има и по-скъпи, така фино изработени и обработени, че не можеш да ги различиш от пластмаса.
Изумена съм от културата в движението! Всеки си кара в лентата, не изпреварва лудо, не се кара на зиг-заг, когато автобуса отвоти врати, всички чакат наредени в ОПАШКА, а не на куп пред вратата, та като слизам да мина през тях! Не се кара по трамвайните релси, между тях расте тревичка, добре поддържана! На пешеходна пътека се спира! Задължително! Без да се чудят сега да го прегазя ли или само да го опръскам този пешеходец!...
За културното богатство в архитектурата и изкуството няма да описвам. За първи път видях на живо Готика!
Моята приятелка кара курс за екскурзовод сега и има възможност да се упражни с мен! Laughing

И накрая като си помислим, че и тези хора са станали независима държава ( от Австроунгария ) горе-долу когато и България...

Иначе Борис се е държал добре. Като попитал за мама баба му му казала Мама е на работа в Чехия. Като се прибрах, точно се бе събудил и в полусънено състояние ме гушна, и каза Мама била в Чехия, Мама какво донесла на Борето?

Още не съм качила снимки, когао стане ще дам сигнал!

# 91
  • Sofiа
Здравейте момичета
Много съм щастлива - моят дечко си идва днес вкъщи Grinning Почти приключихме с ремонта - остана само една стая да се боядиса Grinning
Още не сме се оправили с липсващия топломер, а вече ни напълниха инсталацията на парното. Усещам,, че ще имаме проблеми с тези радиатори Sad
Съпруга ми от понеделник е на нова работа и вече не сме колеги - няма кой да ме кара на работа сутрин и ще трябва да се карам сама
Ей ама много ми е хубаво тази сутрин - едно ми е приповдигнато, че дечко се прибира днес Heart Eyes
А в понеделник не е първият учебен ден в яслата за тази година, че до сега беше в ремонт.
Целувки на всички дечковци Heart Eyes

# 92
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета   bouquet
Нещо напоследък няма много мераклии да пишат. И аз така - минавам само да попрочета нещо, но рядко имам време да пиша. На нас ни предстои последно пътуване до селската къща, за да я зазимим. Ще се пробваме тази събота-неделя и може би един-два дни от следващата седмица ще останем. Зависи от времето, от това дали ще ми дадат два дни отпуска точно по предизборно време и т.н. Дано всичко бъде наред и заминем сега, че се очертава да е топло.  Praynig
Валери, стискам ти палци да ви се разминат разправиите за топломера.   Дано новата ви фирма излезе по-читава.  Praynig
Момичета, имам предложение - дайте да сменим името на темичката, че май само ние останахме с морска тематика. Не че е лошо да изглеждаме сякаш все още сме във ваканция или нейде по Карибите.  Sunglasses Но навън е такова едно есенно, че някак не върви.
Някой има ли идеи?

# 93
  • Пловдив
Ех и аз все по-често не намирам време да пиша  Embarassed
Няма ме по измислянето на заглавия, затова ще замълча Laughing
Лулумба, дават, че ще е хубаво времето събота и неделя - дано изкарате добре Peace
Валери - как е твоето момченце - нагушкай го и от нас  Hug
Мариета - чакаме снимки Laughing от Прага Heart Eyes
Сега ще "излитам" за да забера батито от у-ще Stop

# 94
Здравейте,

и аз имам доста работа на последък, а и като видя, че никой не е писал след мен цяла седмица...
Джони, не съм имала време да качвам снимки, ще видим днес, вчера бях в Бургас и имам пак работица... #Crazy

Valery, може пък да ви е по-хубаво сега като не работите заедно (ако въобще сте се вижали през работния ден до сега, освен сутрин на път...).
Честит нов дом! Дано малкия му е интересно.

# 95
  • Sofiа
Здавейте.
Ние най-сетне се събрахме вкъщи цялото семейство, приключихме с ремонта и изчистихме - само парното не сме си закачили, пък те вече го и пуснаха. Хич не мога да разбера какво става с нашият топлинен счетоводител - днес щели да минават от старата ни фирма да засичат водомерите  newsm78
Боби от вечра е пак на ясла. Супер е било вчера, но днес голям зор видях да го вкарам в групата - запъна се като магаре и не ще да влеза, та накрая едната учителка на ръце го пренесе.
Нашият тати от вчера е на нова работа и за сеа сме със смесени чуства. Днес ще си вземе новата служебна кола и чакам довечера да ме прибере с нея, че нещо хич не ми се шофира - цяла сутрин се чудих дали да ходя с кола на работа, даже и ключовете взех за всеки случай, но си хванах метрото  Mr. Green
Темата може да е прекъстим: Сладките ни мартенски хлапета, вече само си мечтаят за морето  Mr. Green

# 96
  • София
Здравейте пак, момичета!
Ох, провокирана от една друга тема в един съседен форум, бързам да ви питам дали това, което става с Ивета ви се струва нормално. От известно време - да речем месец, е пристрастена към гледане на филмчета на компютъра. Това, което й е любимо в момента, може да го върти до умопомрачаване. Какво ме безпокои. Ами вечер, щом се приберем вкъщи, веднага иска да й се пусне филмче. И  се забива пред компа. Аз се възползвам от това спокойствие, за да сготвя, да си почина, да си оправя къщата, да си поговоря с мъжа ми. Лошото е, че тя толкова се е зарибила, че дори не иска да яде - давам й пред компютъра, макар че знам, че не е правилно, но нямам сили да се разправям с нея, просто иначе отказва. Сега, давам си сметка, че мога да съм по-твърда, както когато си ляга - ще не ще гася компютъра, нищо че възразява. Тя е добро дете, рядко се тръшка и не капризничи, така че аз мога да й се наложа за всичко, но просто в случай не го правя, защото така ми е по-удобно. Срам ме е! Tired

Тя въобще е почнала доста да се занимава сама - дори си "чете" сама книжки на глас и като че няма чак толкова нужда от общуване с мен. Дали това не е отчуждение? Thinking
Кажете, вашите деца занимават ли се сами и смятате ли, че това им вреди?

# 97
Клер, не мисля че е нещо, за което трябва да се притесняваш. И моята Теди е същата. Май е просто период на някакво детско съзряване, ако изобщо е правилно да се употреби точно тази дума.
 Rolling Eyes
Теди например, е влюбена в Бъгс Бъни и сутрин, обед, вечер иска да й пускаме филмчетата със заека. Аз засега се измъквам с номера, че Бъгс Бъни вечер иска да спи, по обед е уморен и само сутрин. Но след първото завъртане на серийките, касетата започва да "пари" и няма как - трябва да почине. Та общо-взето гледам да не я задържам пред екрана. Но тя по някое време се сеща и започва да мрънка за заека. ooooh!
Иначе и Теди много обича да "чете" книжки. Научила е всичко наизуст, имитира ни интонациите, почни кой текст на коя страница е, разгръща... Мен това ме радва, защото аз исках от съвсем малка да заобича и свикне с книги, а не само с компютър или телевизор.
Прави ми впечатление, че напоследък леко кротна. Тоест има моменти, когато се заседява по-продължително, за да "чете", рисува или си играе на нещо. Но в останалото време си е непоправима дивотия.  #Crazy

# 98
Добр утро,
"една друга тема в един съседен форум"

скоро не съм се зачитала по форумите, но ето какво е при нас.
Т.к. имаме много хубави уредби и 6главо видео ( не разбирам аз от тези работи ) но и се местехме в момента на DVD-революцията, така и не сме си купили такова, Борис гледа филмчета на видео. Ну погоди е фаворит, определено. Дори в Добрич си ходихме с касетата. Том и Джери също са на почит. Имаме и други, наследени, но касетите са поне по 6-10 лева, не купувам други. Видях Франклин на ДВД, а скоро и той даже го мерна на касета, но казах, че има още книжки, които не сме прочели и той се отказа. По принцип не се тръшка за нищи в магазините. Съгласява се с мен!
Гледа филмчета основно когато се храни.
Компютър у дома - НЯМАМЕ! Като донесе лаптопа е много щастлив, или като отидем в офиса на татко му - иска да пише букви и числа. Не знае, че може да се гледа "ТВ" на него, а и аз никога не съм го правила също.
"Чете" книжки на плюшените си играчки. Знае всички книжки за Франклин, които имаме, може би 15тина! Харесвам ги, Борис ги разказва като му задаваш въпроси. Не изчаква да прочетем страницата, обръща все на другата. Въобще обича книжките, и се радвам че е така.  Хваща книжка под мишница и си търси някой да му чете!

Моят дерт е, че не иска въобще да хване лъжицата! " Ти давай ми мамо" и това е! И може да излапа слон!

# 99
  • София
Вие ме успокоихте! Hug
Иначе и Ивето много обича книжките - всъщност това е единствената "играчка", която задържа задълго вниманието й. "Чете", имитира, помни наизуст. Редовно й купувам списанията "Принцеса", "Барби", "Мечо Пух" - на тях също им вика книжки и ги четем до умопомрачение. Надявам се тази любов към книгата да й остане завинаги. Peace

# 100
  • Пловдив
Алекс също в момента е пред видеото. За съжаление наследи от батко си касети, които изобщо не са за възрастта му, но ... случи се Embarassed Иска да гледа все филмчета за Бионикъли и разни други филмчета за големи. Напоследък обаче взех да го ограничавам и определено има ефект. С много убеждения се концентрираме вече върху филмчета, които са за неговата възраст. Сега гледа Шрек. В нашата видеотека разпродават касети по за 2 лв. и понакупих детски. Ну погоди също много харесва.
Книжки също обича, но не дава винаги да четем. Само когато той иска. Баткото беше пристрастен към детските книжки. Всеки ден купувахме малка книжка и се приспивахме с нея. Алекс е на периоди. Понякога много слуша приказки, понякога не дава да чета. Вече е усетил, че като му чета преди заспиване и бързо заспива и сега не ми дава да чета - иска той да говори. Това значи 1-2 часа бъбрене на висок глас и отлагане на заспиването. Е с това не мога да се преборя.
Клер, не виждам защо се притесняваш, че и пускаш филмче, за да свършиш нещо в къщи. Аз пък не виждам друг начин да понаправя нещо. Само с филмче кротва Mr. Green Иначе е много буен, катери се, скача и НЕ приема забележки. Като му ражеш Не прави така - сякаш сме му казали обратното #Cussing out

Вчера моето майче имаше РД - юбилей!!!
Черпя ви виртуално   cook Wine Glass  food002
Та по този повод бяхме на ресторант с Алекс. Държа се горе-долу добре. Малко на висок тон говореше, но беше решил да надвика музиката. По едно време сочи един мъж и ме пита "Мамо този чичо, защо няма коса?" оххх аз му обясних тихо, но той сочи и пак пита... докато всички видяха и чуха. После сочи друга маса и пита "Мамо, защо тези чичове говорят всичките, а другия мълчи?" - пак смях по масите... Любопитно е детето - с всички се запозна. Mr. Green Е аз гледах да го задържа на масата повечко време и нови играчки носех, но това до едно време...
Пантичка е и това е! hahaha

# 101
Да ви разкажа аз какво изтърси онзи ден Теди. Тя нали обича да гледа рекламите по телевизията. Като започнат спира й дъха направо. И така онзи ден гледа тя реклами, стига се и до тези с предизборните призиви. Започва рекламен клип за Неделчо Беронов - онзи клим, в който имитират пресконференция и той отговаря на журналистически въпроси. На финала дават Неделчо в едър план и той фъфли нещо. Теди ме поглежда съвсем сериозно и казва: "Той има зъби". След миг пауза допълва - "Малко". Да се смееш ли, да плачеш ли.  Laughing

# 102
  • София
Джони, ЧРД на майка ти!
Да ти е жива и здрава! Да дочака правнуци!  bouquet

# 103
  • Пловдив
Джони, ЧРД на майка ти!
Да ти е жива и здрава! Да дочака правнуци!  bouquet
Благодаря Клер! Точно това си пожела и тя снощи  Laughing

# 104
Момичета, ние утре заминаваме да си зазимяваме селската къща. Обещават хубаво време. А, дано! Sunglasses
Като се върнем ще пиша как ни пина последното по-дълго за годината пътуване. Че следващото ще е чааак напролет.  Sad Но ще преживеем някак.
А, ние отскоро вече мислим за писмото до Дядо Коледа.  Grinning Теди засега е категорична, че иска подаръче и вече си е избрала песничката, която ще изпее на дядото като дойде. Остава й да си избере и подаръка. Малко подранихме с коледните настроения, но така се получи. Grinning
Та в този ред на мисли, май ще е по-удачно да си сменяме заглавието на темичката директно на такова със зимна тематика. Знам ли?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт