успешно прелетях до Прага и обратно, въпреки неприятното раздрусване над София на връщане! Но времето тук се оказа ужасно, а и мястото май е такова, че все духа, има разни въздушни течения и турбуленция над София не е необичайно нещо! Колкото пъти съм летяла, все е било така!
Доволна съм от обучението и от престоя !
Пекарах чудесно с приятелката си, видях се с предишния си шеф, който от Нова Година пак ще ми е шеф по този проект, заведе ни на прекрасна вечеря, полюбувах се на нощна прага и дневни разходки, накупих подаръци на Борис, дори за Дядо коледа скрих един. Разкошни дървени играчки има, просто се влюбих, има и по-скъпи, така фино изработени и обработени, че не можеш да ги различиш от пластмаса.
Изумена съм от културата в движението! Всеки си кара в лентата, не изпреварва лудо, не се кара на зиг-заг, когато автобуса отвоти врати, всички чакат наредени в ОПАШКА, а не на куп пред вратата, та като слизам да мина през тях! Не се кара по трамвайните релси, между тях расте тревичка, добре поддържана! На пешеходна пътека се спира! Задължително! Без да се чудят сега да го прегазя ли или само да го опръскам този пешеходец!...
За културното богатство в архитектурата и изкуството няма да описвам. За първи път видях на живо Готика!
Моята приятелка кара курс за екскурзовод сега и има възможност да се упражни с мен!
И накрая като си помислим, че и тези хора са станали независима държава ( от Австроунгария ) горе-долу когато и България...
Иначе Борис се е държал добре. Като попитал за мама баба му му казала Мама е на работа в Чехия. Като се прибрах, точно се бе събудил и в полусънено състояние ме гушна, и каза Мама била в Чехия, Мама какво донесла на Борето?
Още не съм качила снимки, когао стане ще дам сигнал!
Почти приключихме с ремонта - остана само една стая да се боядиса 

Но навън е такова едно есенно, че някак не върви.