Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 131
  • 526
  •   1
Отговори
# 270
Е, що са сега тез обяснения, малко гузен-негонен? Ситуацията тук е много различна, а и явно не ви е патила главата в тази посока Simple Smile

# 271
  • София
То има разлика между имам и имам.
Наследствените имоти невинаги са плюс, щото понякога са обвързани с кютане и мързел.
Ако има един наследствен и е изработил още един, вече е друго, ама от мама, тате, баба и дедо и се бие в гърдите. Айде, няма нужда.

# 272
Никога не съм си правила никакви подобни сметки. Просто чак не ми се вярва, като чета всичко това. Който дава, той и получава. Който трепери над всеки лев още преди да има деца... не мога да го мисля.

само на теория даващия получава. На практика често се натриса на използвачи и даващия е само той. Който обича - дава. Ако не дава значи не ме обича - защо тогава да седя с него.

# 273
Съгласна съм, а сега да задам ужасно неудобния въпрос - при тази любов защо се иска наем? Нещата трябва да са двустранни, иначе всичко отива по дяволите.

# 274
Ама не са. Тя се чуди как да структурира разговора и действията си, премятайки различни варианти. Без нищо повече от подмятането му за съжителство, с нанасяне по подразбиране.

# 275
От никой не искам нищо - очаквам сам да си знае как да се държи. Ако не знае няма да го уча. За забавления ако ще е не ме интересува дали има апартамент и колко харчи по мен. Навремето имах апартамент, а гаджетата ми не и все при мен отсядаха. Не ми пречеше - посрещах ги, готвех им и си ми беше ок. Но такива бездомни нито бих пуснала да живеят в нас нито бих се оженила за тях. За женитба и деца се иска да се чувстваш спокоен с човека, да можеш да разчиташ на  него и да имаш материална сигурност. Не искам да живея в ежедневен стрес как ще си отгледам децата

# 276
Скрек, и аз така мисля, но в темата има абсурдни изказвания от хора, които май никога не са разчитали наистина само на себе си и основното им притеснение е да не се прее*ат.
Иначе и аз давам. Като гледам, бая сме балъчките, които дават. Но чужда ипотека, пардон, наем, за единия секс - не, аз няма да платя, нито ще поискам пари, щом не съм сигурна как ще се развият нещата. Сладки приказки е едно, действия е съвсем друго.

# 277
не е идеята ти да искаш, а той да се сеща сам. Иначе, немалко жени си траят до скръндзав мъж. Тези дни имах случка с жена, която си събира касовите бончета от мед.услуги дори, да натрива мъжовия нос, че не ѝ помагал. Ама иначе сами си разказват, без да питаш.

# 278
не е идеята ти да искаш, а той да се сеща сам.
Е тъй де! Човекът не се сеща да предложи брак или да я изнесе на квартира, ама тя ще го включва в изплащането, само че официално това перо в приходите няма да се казва ипотека.

# 279
Е, и? Живеят си така, съквартирантската, с делба на финансите, пък, ако не стане - здраве да е, опит. Сега ще кажете - загубено време, сигурно, ама никъде не е казано да се женим за първия, с който заживеем.

# 280
Съквартирантската е, когато и двамата плащат наема. Когато единият живее в чуждото жилище и си плаща за това, е друго.

# 281
Съвсем справедливо е той да плаща всички общи разходи, при положение, че тя плаща ипотека. Ще излязат наравно или на него ще му излезе много малко по скъпо, което е нормално - все пак е мъжът в къщата. Ако не иска да плаща ще го изгоня, и няма да ми мигне окото, нито ще се почувствам гузна. Не мога да уважавам мъж, когото издържам.

# 282
Много ми е странно, защо се вмъква любовта, в опити да се замаже мъжкия паразитизъм, оправдан с очакванията за брак. Жена да помага и подкрепя в е едно, ама да издържа мъж - не. Липсата на инициатива не е мъжко, нито да му се казва как трябва да бъде.

# 283
Самият факт, че момичето пита как се уреждат подобни отношения говори, че хич не  е склонна да го приютява заради подхвърлено . Аз предложих да си поживеят заедно преди великата промяна , но тя обясни финансовите причини, и аз се съгласих. Щом този прекрасник не е казал досега "Бейби, искаш ли да опитаме заедно в новия ти дом, ще бъде яко, предлагам ти да си давам сумата от наема за нас, в обща каса, другото ще делим ", както е редно, все пак за млади хора става дума. Всичко друго е уж за любовта, ама ми идва използвачески .

# 284
Най-разумно е да си живее сама, да си плаща сметките и да избегне съмнението, че той паразитира в нейния ипотекиран апартамент. Ще се виждат както досега, а ако назрее доверие, винаги могат да се съберат.

Общи условия

Активация на акаунт