Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 140
  • 526
  •   1
Отговори
# 255
Тя не приютява бездомник, а кани човекът, с който има връзка в дома си. Ако за всяко нещо (емоционално или материално) мислиш, размишляваш и пресмяташ, как да не останеш прекарана, то те чака много скучен и безсмислен живот.

Не е нужно да плаща наем, за да й е по-леко на нея. Простата математика показва, че ако той поеме храната и сметките, тя ще има по-малък месечен разход - само за кредит. Тока, водата, храната, които иначе би плащала сама, вече ще поема някой друг. Мисля, че това е напълно достатъчно.

# 256
Като гледам колко наивни женици има тук, не се учудвам че е пълно с търсещи съвет "Прецакаха ме, какво да правя?". Ми нормално - глупавите ги прецакват. За съжаление няма как да се поумнее. Но поне може да осъзнаеш, че нямаш много акъл и малко да послушаш по-имащите.
Тоя като я зареже, ще каже на приятели : Ей там има една гъска дето предлага безплатно жилище и секс срещу обещания за сериозна връзка, и ще почнат да се изреждат докато съвсем я съсипят и загуби вяра в мъжете. Ама тук вината си е нейна, защото сама е дала шанс на муньовци интересчии да се възползват от нея. Сериозните мъже ще предложат жилище или поне компенсация за безплатния покрив.

Тя не приютява бездомник, а кани човекът, с който има връзка в дома си. Ако за всяко нещо (емоционално или материално) мислиш, размишляваш и пресмяташ, как да не останеш прекарана, то те чака много скучен и безсмислен живот.

Не е нужно да плаща наем, за да й е по-леко на нея. Простата математика показва, че ако той поеме храната и сметките, тя ще има по-малък месечен разход - само за кредит. Тока, водата, храната, които иначе би плащала сама, вече ще поема някой друг. Мисля, че това е напълно достатъчно.

точно това и аз казах - да компенсира

# 257
Да, точно така ще стане Joy

Не познавам нито една жена, която е "умничка" по този начин и е щастлива. Недоверието, тънките сметчици, вечната предпазливост, това носи само негативи.

Аз за себе си знам, че давам и няма да спра да давам докато чувствам, че така е правилно. Ако съм сгрешила някъде, ме е било яд единствено за загубеното време. Пари се изкарват.

# 258
Впрочем, има два развоя на събитията, които не издискутирахте.
1. Той отказва да се нанесе при нея и живее под наем, но не иска да се разделят. В този случай какво трябва тя да направи според вас? Прецакана ли е?
2. Действително се разделят, обаче веднага след поканата, а не след Н месеци.

Скрек, още одеве писах, че нормална жена ще натири авантаджията, вместо да си губи времето да му иска наем. Пък и, ако трябва да съм брутално откровена, не ми се вярва на някоя сметкаджийка-кокошкарка толкоз да й опустошат душата.

# 259
  • София
Когато се разведох и се върнах в моя си апартамент, настоящият ми съпруг в началото идваше за по вечер-две. Бяхме двойка - заради него се разведох, но ми трябваше време преди да заживея с друг човек. Когато се пренесе, не съм очаквала да поеме пълните режийни. Някак постепенно обаче, без много приказки, той пое всичко - режийни, храна, дори данъка на апартамента.

10+ години по-късно сме в по-голямо жилище, с дете и дом. любимци, но той продължава да поема разходите, вкл. и таксата за частната занималня на щерката и вноската за колата. Работи много и за щастие изкарва много добри пари, нищо не ни липсва. Страшно му се кефя защото е мъж на място и прекрасен баща - но ако преди години бях подходила към него с натиск и недоверие, по форумски, можехме като нищо да се разминем. Само щото аз имах имот(и), а той не.

Плюя си в пазвата, че по онова време дори не знаех за съществуването на форума.

# 260
Може и да съм старомодна, но стъпка съжителство според мен би трябвало да се прави, защото искате да сте заедно, обичате се,  приятно и уютно ви е в компанията на другия. Ако има тънки сметки, значи връзката е прецакана вече. Това, разбира се, не значи да се търпи използвач (и за двата пола се отнася). А ако не си супер наивен или влюбен до тотално загубване на ума, такъв уклон лесно се вижда.  Та при хора, които наистина държат един на друг, на този с жилището няма да му хрумне да иска наем под каквато и да е форма, а другият няма да се скатава от общи разходи. От някои постове на момичето останах с впечатление, че младежът има индикации за скатавка, може би и затова е объркана и търси съвет. Ако това се изяви при съвместно съжителство - просто всеки по пътя си. Но някакви предварителни уговорки и сметки само ще скапят доверието между двамата. Има ли любов, всеки е склонен да дава, а не да мисли как да не се мине.
Skrekkerlig, чела съм няколко твои теми - за съжаление нямаш щастлив брак, въпреки че материално не си се прецакала. При постоянни сметки кой какво направил и какво дал - щастие и любов няма как да има.

# 261

Много момичета и жени (хубави, атрактивни, с пари, професии и прочие) се натрисат или им се натрисат мухъли. И те споделят, някои от своя доста богат опит, че мъжете са се изродили ... Може и така да е ... Не обичам сметкаджийството, особено мъжкото. Много по- грозно е от женското ...
А бе нали жените били си избирали мъжете, мъжете кротко седяли в ъгъла, чакайки някоя жена да ги избере....
после мухъл им се нанесъл... такъв си го е избрала, такъв ще си го ползва Grinning

Явно се разбра, че мъж ако не дава на жена си 1000+ лева... седи сам като куче : D Grinning Grinning

# 262
Никога не съм си правила никакви подобни сметки. Просто чак не ми се вярва, като чета всичко това. Който дава, той и получава. Който трепери над всеки лев още преди да има деца... не мога да го мисля.

# 263
  • София
Не е прецакана, жилището си остава нейно. Реално ако той помага за ипотеката и накрая тя му посочи вратата, прецаканият е мъжът.
Не бих изплащала имот, ако моето име не фигурира в договора.
Е това е, другото са общи приказки.
А чисто етично не е окей да взимаш наем на гадже, с което си решил да живееш по НЕфинансови причини, предполага се.

Скрек, разбирам те, но хайде без епитети.. Кой е умничък и кой е глупавичък. Щото на мен не ми се струва умничък човек, живеещ с психопат, макар и даващ му пари, ама досега не съм ти го казвала така, в прав текст. Много по- емоционално съсипващо е, отколкото няколко загубени наема/вноски.

# 264
  • Варна
Така е Bianka , мисля, че коментарите се основават на хипотези , а не на практика .
Замислих се  каква " авантаджийка " съм била в любовния период . Само секс и забавления  в квартира . Не бях вложила и лев , а получавах и пари за такси .
Блясъкът в очите беше мотиватор .

# 265
Използвачка си била - това е Simple Smile А ако зарежеш гадже, и времето си му изгубила Simple Smile

# 266
  • София
На мен "ходих за секс редовно някъде си и ме изпращаха с парички в джоба за такси" ми звучи като друго.

# 267
Аз преди да имам деца живеех за купона само. Всичките ми гаджета са имали "апартамент" и това за мен е било едно нищо. Не че е нищо, ами имам предвид, че мен не ме е интересувало това. Един имаше 3 апартамента в центъра - да го напъна да се оженим ли е трябвало? Аман от тия имоти, дето вече всеки гледа тях, честно. Докато си млад, трябва да те движат емоции и чувства. За имоти и работа време има, няма свършване.

# 268
Тази тема ме кара да връщам лентата на любовния си живот и се чувствам доста прецакана. Изпуснала съм няколко заможни и имотно осигурени предприемачи и един кредитен инспектор.

# 269
Ох, и аз се замислих и нищо не съм изпуснала Joy Обаче беше права една колежка на ММ, че съм го взела, щото има два апартамента и имот на село. Ми ей, на, аз мислех, че по любов съм го взела, ама сега ми просветна, че дълбоко в мен е било заради имотите JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт